Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Dé perfecte opruim tips


Opruimen is mijn 2e achternaam, ik kan ook best zeggen dat ik hier goed in ben. Klinkt arrogant? Nee zeker niet hoor, maar ik weet dat er genoeg mensen zijn die niks van opruimen willen weten en die wil ik nu juist helpen. Want een opgeruimd huis geeft rust in je hoofd en dat is heerlijk! Dus ik hoor je al denken, kom maar op met die opruim tips!

Ordenen

ordenen
© ​​KseniaJoyg

First things first, let’s get organized! Begin eerst met een lijstje op te stellen met de plekken en of ruimtes die opgeruimd dienen te worden. Zet op nummer 1 de plek waar je je het meest aan ergert en dus prio is. En tuurlijk kun je het lijstje altijd nog aanpassen als blijkt dat je toch andere plekken belangrijker vindt dan in eerste instantie gedacht. 


Ook op de bedachte plekken gaan we eerst ordenen. Waar is deze plek voor bedoeld? Is de lade bijvoorbeeld voor alleen bestek bedoeld? Of de kast alleen voor het keukentextiel en keukengerei? De kist voor het speelgoed? Houd dit dan zo en zorg ervoor dat alleen die juiste spullen overblijven en je deze hier opbergt. 


De overige spullen kun je in eerste instantie apart houden tot je klaar bent. Dan ga je rustig bekijken waar deze items horen. Heb je deze nog wel nodig? Maak een selectie hieruit en wat je niet meer nodig hebt? Houd het apart en breng het later naar bijvoorbeeld de kringloop.

Plannen


Maak een planning en houd je hier aan vast. Wanneer je echt vanaf het begin moet starten met opruimen is dit echt een mega houvast. Laat er ook vooral af en toe een dag tussen zitten of meerdere. Opruimen moet wel leuk blijven (hier geef ik straks natuurlijk ook opruim tips voor). Nadat je je lijstje hebt gemaakt met de ruimtes en of plekken die je opgeruimd wil hebben kun je aan de slag met een planning. Neem hiervoor de tijd. Zorg er wel voor dat het haalbaar is, en just go for it! 

Plezier


Plezier en opruimen… deze woorden zijn voor sommigen, zoals eerder genoemd, niet bij elkaar te bedenken! Maar geloof me dit kan echt! Wanneer je je een slag in de ronde hebt gewerkt met het afwerken van je lijstje en planning komt het leukste. Het bijhouden hiervan! Ook hier kun je als je dat prettig vindt een planning aan vast knopen. Bijvoorbeeld:


Maandag: De eettafel en salontafel opruimen
Dinsdag: Het aanrechtblad ordenen
Woensdag: De slaapkamers netjes maken
Donderdag: De toilet en badkamer opruimen 
Vrijdag: Wanneer nodig bij jouw thuis, het speelgoed sorteren!


Maar maak alsjeblieft de juiste planning voor jouw eigen situatie!


Je zult zien met een beetje regelmaat houd je makkelijker en zelfs onbewuster het opruimen bij. Je zult zelfs geïrriteerd raken als een mede huisgenoot je hierin belemmert. Want waarom ligt die sok nog bij de bank? Opruimen! Je zult er echt meer plezier in krijgen. Zet tijdens het opruim moment een lekker muziekje aan en daar ga je!


Naast al het opruimen is schoonmaken natuurlijk ook wel een ding. Vind je dit lastig? Plan dit gelijk in je planning van het opruimen. Twee vliegen in 1 klap!

pruim tips van flip


Klinkt heel makkelijk zo hè dat opruimen, maar hier nog een paar kleine tips voor wanneer je bezig bent:


  • Sorteer bijvoorbeeld kleding of kruidenpotjes op kleur. Dit zorgt voor een opgeruimde uitstraling. 
  • Maak gebruik van opberg bakken. Sorteer items op soort en berg deze op in de bakken en/of manden. Zo houd je overzicht. 
  • Maak geen dumpplek! Het gevaar van zo’n plek is dat je je rommeltjes steeds weer daar gaat verzamelen. Ontruim die dumpplek meteen als deze er al is. 
  • Na het opruimen? Heb je wel een momentje voor jezelf verdiend. Pak een lekker kopje koffie of thee en relax in je eigen opgeruimde huis. Zit de vijf in de klok? Dan is een wijntje natuurlijk ook niet verkeerd.

Zo, wanneer ga jij aan de slag met deze opruim tips? Is je huis er aan toe om een keer helemaal all the way te gaan? Lees dan ook eens ons blog over duurzaam schoonmaken! ENJOY!

.