Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Hotspot: ‘t Hooge Huys Enschede


Wie? 't Hooge Huys 
Wat? Woonwinkel
Waar? Walstraat 16a in Enschede


Maar liefst 5 meter hoog is de prachtige winkel van Erna. Vanuit die hoogte is dan ook de naam ontstaan: ‘t Hooge Huys. Een winkel met unieke items, waar je zelf naar op zoek moet gaan, een soort ontdekkingstocht. Erna koopt klein in, daarom vind je in haar winkel geen rijen van dezelfde vaas bijvoorbeeld. Dit maakt haar winkel zo uniek. 

© wonder & melon (Gerben Hilbrink)​​

Wie er achter het ‘t Hooge Huys zit

Zoals ik net al benoemde, de winkel is van Erna. Zij komt zelf al vanuit de retail maar dan de fashion kant. Dit heeft ze met ontzettend veel plezier gedaan, maar liefst 21 (!) jaar bij dezelfde werkgever. Op een gegeven moment was het tijd om het roer om te gooien en iets te gaan doen wat ze eigenlijk altijd al had willen doen. Een eigen winkel! Stilzitten deed ze sowieso al niet, in haar vrije tijd knapte ze meubeltjes op en verfraaide ze. 


Toen de winkel erbij kwam was het niet helemaal meer te combineren. Af en toe knapt Erna nog een meubeltje op, maar het grootste deel koopt ze nu zelf in. Of het nu van inkoopcentra is, kringloop of een markt. Overal vindt Erna wel haar schatten. Er staat dan ook niets in de winkel wat ze zelf niet mooi vindt.

accessoires
© wonder & melon (Gerben Hilbrink)​​

De winkel en stijl


Een stijl heeft de winkel zeker! Eclectisch, landelijk en industrieel (wil je meer weten over de verschillende woonstijlen? Lees dan ook eens ons blog  9 interieurstijlen binnen het interieur). Voor ieder is er wel wat passends. Het leuke van de collectie is dat het oude gemixt wordt met het nieuwe. Er staan ook nog stukken in die ze destijds heeft opgeknapt. In de corona tijd heeft ze nog een prachtige kast opgeknapt, een ouderwetse broodsnijder en een bankje. Ook heeft de winkel een frisse look gekregen. De vloer en de deuren zijn voorzien van een nieuw laagje verf. Zo stap je een heerlijke frisse winkel binnen! 

binnen
© wonder & melon (Gerben Hilbrink)​​
binnen
© wonder & melon (Gerben Hilbrink)​​

De winkel heeft een enorme hoogte, maar hier wist Erna wel raad mee. Ze plaatste hoge stellingkasten gemaakt van steenschotten. Deze komen uit de oude fabriek in Losser (dorpje nabij Enschede). Zo wordt de ruimte goed benut en is de hele winkel één bron van inspiratie! 


Merken als Malagoon, Earthware en Lene Bjerre zijn favoriet. 

Twee huizen 


Ze woont zelf in een jaren 30 huis en is hier een stuk minder bezig met de styling sinds ze de winkel heeft. Hier pakt ze graag uit en verandert ze regelmatig de inrichting. Het voelt alsof ze maar liefst 2 huizen heeft! Kijkend naar de toekomst wil ze misschien nog iemand aannemen. Maar groeien uit haar jasje wil ze niet, het is goed zo! Wat nog wel op de planning staat is meer interieur en/of kleuradvies geven. Op 8 oktober viert ‘t Hooge Huys een feestje, dan bestaat het maar liefst 5 jaar! 

schaaltjes van
© wonder & melon (Gerben Hilbrink)​​

Ten slotte hebben we Erna om een tip gevraagd voor wanneer je Enschede bezoekt. Dit is voor haar toch wel de Walstraat! Hier zitten veel kleine restaurantjes en winkels die je echt even gezien moet hebben.


Heb je nu net als wij helemaal zin gekregen om Erna haar prachtige winkel 't Hooge Huys een bezoek te brengen? Volg haar dan op Facebook of Instagram, laat dit zien in de winkel en ontvang ook nog eens 10% korting! Veel plezier! 

.