Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

30 juli: dag van de vriendschap!


Dit is nou zo’n dag waarvan ik nooit heb geweten dat die bestond. De dag waarop we een ode brengen aan vriendschap! Je zult misschien wel denken.. zo kun je voor elke dag wel een feestdag bedenken? Toch is de gedachte erachter zo gek nog niet!


De Verenigde Naties heeft het initiatief genomen voor deze internationale dag. Op deze dag wil men stilstaan bij de rol van vriendschap in het bevorderen van vrede in verschillende culturen. Ook al wordt deze dag bij ons niet gevierd, in landen als Zuid-Amerika en Zuid-Oost Azië is deze dag echt populair.


Met deze dag in ons achterhoofd is het niet verkeerd om een keer stil te staan bij ‘vriendschap’ en ‘solidair’ zijn over het algemeen. Vaak wordt het misschien wel gezien als iets vanzelfsprekends. Sta je er niet bij stil op welke momenten vriendschap en betrokken zijn bij een ander, juist belangrijk zijn. Of waarom je zoveel waarde hecht aan die ene vriend of vriendin?


Nu ik erover schrijf spinnen ook mijn eigen vriendschappen door mijn hoofd. Besef ik me dat de mooie momenten met mijn vriendinnen heel belangrijk zijn maar ik het ook zo waardeer dat ik mijn meest moeilijke momenten met diezelfde personen heb mogen delen. Na de geboorte van onze dochter de blijdschap samen vieren, maar zij ook naast mij stonden toen we afscheid moesten nemen van mijn lieve vader. Dat is vriendschap en precies de reden waarom het niet verkeerd is om daar een dag bij stil te staan. 


Want is dat niet wat ze bedoelen met solidariteit? Samen hoogtepunten kunnen vieren maar ook samen kunnen huilen? En alles daartussenin? Natuurlijk niet alleen binnen je vriendschap maar sowieso kan de wereld vaak wel iets meer solidariteit gebruiken niet?


Ik zou iedereen zo’n vriend of vriendin gunnen. En als je zo’n persoon in je leven hebt mag je best laten weten hoe belangrijk diegene voor je is toch? Dat kun je natuurlijk je waardering al laten weten door een lief appje, een kaartje of diner. Toch zijn er ook hele leuke items verkrijgbaar die niet alleen vriendschap kenmerken, maar ook tof voor het interieur en dus altijd blijvend zijn.

Doosje van bewaring


Hoe leuk is het om dit doosje van bewaring te geven? Draai wat leuke gekke foto’s van jullie samen uit, stop er iets in van een moment van jullie vakantie, of print bijvoorbeeld een mooie spreuk uit. Niet alleen leuk om de herinneringen van jullie vriendschap in te bewaren maar ook van alle belangrijke momenten uit haar leven. 

Kaartje


Zelf ben ik niet zo van vele teksten op kaartjes. Ik ben van mening dat je met een paar woorden of een afbeelding al genoeg kunt zeggen over je vriendschap. In mijn speurtocht naar de leukste cadeautjes kwam ik dit kaartje tegen bij Sukha. Leuk om te geven en tegelijkertijd een kaartje die een mooie plek in het interieur verdient. 

Poster met een knipoog


Jezelf met je bestie laten vereeuwigen op een poster. Maar dan gewoon met een hele dikke vette knipoog. Niet zoetsappig maar juist een klein beetje fout. Je kiest een standaard poster met tekst maar je kunt wel dingen aanpassen als de haardracht, kledingstijl en natuurlijk jullie favoriete drankje! 

Bucketlist


Dit cadeau is leuk om weg te zetten maar nog veel leuker om te volgen. Het is vast ook iets wat binnen jouw vriendschap voorkomt.. zo druk zijn met je baan, gezin, sport dat die date met je beste vriendin er wel eens bij in schiet. Dan is het toch heel tof om dit cadeau te geven zodat je die momenten gewoon vast kunt leggen? Maar wel beloven dat jullie ze dan ook nakomen! 

Wijnglas


Bestaat jullie vriendschap uit éindeloos borrelen met natuurlijk ook af en toe een goed gesprek? Dan is dit heerlijk foute wijnglas echt iets voor jullie. Zoals ik al zei hij is echt héél fout.. maar wel om te lachen niet? 

Kimono


Als ik ergens kan ontspannen dan is het wel in de Spa. Even je gedachten op 0 en alle ‘moetjes’ laten voor wat het is. Volgens mij is dit ook standaard een uitje wat iedereen met haar vriendin doet. Ik heb de perfecte Kimono gevonden die je kunt geven als uitnodiging voor een dagje Spa! Ik hoef natuurlijk er niet bij te vertellen dat die ook heel leuk staat op het strand of wanneer je heerlijk hebt gedoucht. Wil je ‘m een mooie plek geven? Hang ‘m dan aan je kledingkast of bijvoorbeeld aan een decoratieve ladder in je slaapkamer. 

Tafel aankleding


Houden jullie ook van een goed glas wijn tijdens het kokkerellen om daarna urenlang te eten, te drinken en te kletsen? Ik heb een leuke en lieve set voor je samengesteld die zo tof is om aan je vriendin te geven. Dat geeft die avonden een nog gezelliger tintje ;). 

Dus zet ‘m in je agenda en app alvast je beste vriendin: 30 juli. De dag om heel veel wijntjes samen te drinken en te proosten op jullie vriendschap! 

.