Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Tips om stylish-verantwoord de AH moestuintjes te kweken


Yes! Ze zijn er weer… de moestuintjes van de AH. Bij deze boodschappen keten wordt er vooral gericht op de kids. Een beetje gek misschien want het is als volwassene juíst leuk om je eigen kruiden en groenten te kweken. 


De verpakking doet dan ook wat kinds aan. Super uitnodigend voor de kleinsten onder ons natuurlijk, maar ik word pas blij als de verpakking eraf is. De kartonnen doosjes staan al leuk van zichzelf. Koop er nog een paar zwarte krijtbordjes bij,  de kunst is dan wel om het ook stijlvol te gaan kweken. 


Bij de AH kun je een verzamelbak kopen om al je moestuintjes samen in te kweken. Ik moet eerlijk toegeven: het is praktisch. Je kunt alle plantjes tegelijk water geven, hebt goed overzicht op welke je nog mist en ook wordt het geen smeerbende doordat het niet kan lekken. Daarentegen is het nou geen item dat ik bij mij in de keuken of (laat staan) de woonkamer wil hebben staan. Mijn interieur zintuigen gaan hier gewoon niet lekker op!


Is dit nou ook jouw dilemma? Dat je eigenlijk wel graag wil beginnen met kweken maar dat je gewoon geen idee hebt hoe je dit moet verwerken in je interieur? Hoe zet je ze allemaal bij elkaar zonder dat het rommelig wordt? En hoe zorg je er bovenal voor dat het ook nog stijlvol staat?

Vitrine kastje


Alhoewel ik een ‘pronkkast’ ook een leuke benaming vind. De naam zegt al genoeg, hier kun je al je moestuintjes in laten schitteren. Dit soort kastjes zijn er in veel verschillende varianten te verkrijgen. Ik hoef je er natuurlijk niet bij te vertellen dat aan elke variant ook een andere prijs zit. 


Een gouden tip onder al deze kastjes is die van de Jysk. Het kastje heeft een chique uitstraling door de gouden kleur, een mooi formaat dat je makkelijk ergens kwijt kunt en niet-geheel-onbelangrijk een leuke prijs!


Zelf gebruiken we deze ook voor onze moestuintjes. Een paar sfeerbeelden van hoe wij deze hebben gestyled:

vitrine
vitrine
vitrine kast

Liever een zwarte variant? Wat denk je van deze topper? 

Kweekkas


Een kweekkas vergt natuurlijk niet meer uitleg. Wel heb ik even paar een mooie en betaalbare varianten voor je uitgezocht. 

SENAPSKÅL​​

Of houd je meer van een minimalistische vormgeving? 

Kweekkas​​

Liever een witte variant voor je wellicht Scandinavische interieur? 

Socker​​

Dienblad


Dienbladen heb je natuurlijk in verschillende vormen en materialen. Zelf gebruik ik een dienblad niet om drankjes op te serveren maar juíst als decoratie. In de keuken heb ik bijvoorbeeld een marmeren dienblad met alle flessen olie. Praktisch en het staat gewoon heel tof.


Dus waarom niet je plantjes kweken op een dienblad? Als de plantjes groot genoeg zijn en overgepot moeten worden kun je het dienblad ook mooi gebruiken voor in de keuken of met kaarsen voor op je tafel. 


Kijk wel even of het materiaal geschikt is. De plantjes hebben natuurlijk water nodig en het zou zonde zijn als je blad hierdoor wordt aangetast! 


Dit dienblad zie ik helemaal voor me in een Japandi interieur. Gemaakt van hout dus je zult iets op de bodem neer moeten leggen om het water op te vangen.

Oké toegegeven, dit dienblad is wat duurder in aanschaf. Het is gemaakt van marmer en is dus gewoon weg een duurder materiaal. Wel echt een aanrader, zelf heb ik deze al jaren en hij blijft mooi! 

Tip: heb je nog geen moestuintjes? Haal dan nog snel dit weekend je boodschappen bij de AH want ze zijn alleen te verkrijgen t/m 25 april. 

.