Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Kleurinspiratie uit de fashion lente trends van 2021


Deze week leek het mij een tof idee om interieur kleurinspiratie te halen uit kleding! Ik ben zelf veel met kleding bezig, dus hoe leuk is het om deze twee onderwerpen te combineren?! Ik heb me laten inspireren door de fashion lente trends van 2021, deels uitgebracht door Vogue en deels uitgebracht door FashionChick!

Lapjeskat


Bij deze kleurinspiratie staat mixen centraal. Zoals in kleding gebruik wordt gemaakt van meerdere prints door elkaar, kun je dat natuurlijk ook doen met interieur! De kleding wordt gemaakt van andere tweedehands- of vintage kledingstukken. Natuurlijk kun je moeilijk meerdere kast stukken aan elkaar lijmen, zoals je dat met een jurk wél kunt doen, maar prints mixen is geen probleem!


Veel van de kleding die gebruikt wordt voor het maken van Lapjeskat fashion is vintage of tweedehands. Als je echt helemaal wil meegaan met de trend, zorg er dan voor dat jouw interieur ook (deels) tweedehands is ;)

Monochrome


De monochrome look is dit jaar helemaal in en dan vooral in een beige- of zandkleur. Een monochrome interieur heeft een zachte uitstraling en zorgt voor rust in je huis. Wel iets heel anders dan het vorige moodboard! Je kunt natuurlijk alsnog prints combineren, maar dan wel allemaal in dezelfde tint. Ik heb in het moodboard de kleur beige gebruikt. Deze kleur is dit jaar helemaal hot in de interieur wereld. 

Vrolijk printje


Deze trend is op en top lente, misschien al wel met een vleugje zomer. Vrolijke kleuren en kunstzinnige prints wisselen elkaar af. Wanneer ik de trend vertaal naar interieur houd ik het iets rustiger, maar gebruik ik de kleuren als accenten. Zo kies ik bijvoorbeeld een kleed met kleur of ga ik voor gezellige kussens. 

Disco-chique


Het is lastig om de disco- chique trend direct te vertalen. Je wilt natuurlijk geen compleet glitter interieur. Al kan een discobal in de woonkamer best leuk zijn. Voor tips hierover zie ons blog: Zo haal je de lente in huis!


Een interieur trend die wel goed te koppelen is aan de Disco-chique trend, is de eclectisch chique trend. Een eclectisch interieur betekent eigenlijk: een persoonlijke selectie van kenmerken en/of voorkeursstijlen combineren tot een mooi nieuw geheel. Je kunt alle stijlen combineren, oud en nieuw, Europees of juist helemaal niet. Eigenlijk wordt het een soort mengelmoes van alles. Maar dan wel één waar over na is gedacht! Het eclectisch chique interieur is dus ook een mengelmoes, maar dan een chique mengelmoes. Er wordt vooral gebruik gemaakt van zwart, wit, paars, bordeaux rood, zilver en goud. Dit in combinatie met velours, licht hout en bijvoorbeeld zwart leer. Dat zilver komt dan ook weer terug in de fashion trend! 

.