Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

4 apps die je helpen om je kamerplanten wél in leven te houden


Wil je graag veel kamerplanten, maar heb je niet echt groene vingers? Dan zitten we in hetzelfde schuitje! Ik heb zelf aardig wat planten, maar ik moet zeggen dat ik ze nog best vaak vergeet water te geven. Om mezelf en jou wat te helpen heb ik een aantal apps uitgezocht die zouden moet helpen met de verzorging van de plantjes. 

Pokon Powerplant


We beginnen deze lijst met de Pokon app. De Pokon app heeft meerdere functies. Wat wel belangrijk is, is dat je eerst een account moet aanmaken. Wanneer je dat hebt gedaan krijg je toegang tot alle functies van de app. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen Pokon Powerplant toevoegen en krijg je een berichtje wanneer jouw plant water, voeding of een nieuwe pot nodig heeft. Pokon Powerplanten zijn grote, sterke kamerplanten die het jou laten weten als ze wat aandacht kunnen gebruiken. 


Als je geen Pokon Powerplant hebt kun je de app ook gebruiken, maar is deze iets minder uitgebreid. Je kunt dan alsnog een water- geef alarm instellen, maar je krijgt daarbij geen tips over je plant. Ook staan er verzorgingstips, video’s en blogs in de app. De app is dus super uitgebreid! Pokon heeft ook nog een winkel functie toegevoegd, toch vind ik deze zelf niet echt handig. Wanneer je een product aanklikt, wordt je namelijk alsnog doorgestuurd naar de website. Dan kun je er natuurlijk net zo goed in één keer naar toe! 

pokon app
​​pokon
pokon app
​​pokon

Plantsome


Deze app steekt voor mij toch wel met kop en schouders boven de rest uit. Niet alleen is het design erg mooi, de app is ook nog eens heel gebruiksvriendelijk! Je kunt je eigen plant toevoegen en meldingen inschakelen per plant. Het is zelfs mogelijk om je plant een naam en profielfoto te geven! Bij het toevoegen van je plant geef je door hoe lang jouw plant is en hoeveel uur per dag er direct zonlicht op zijn bladeren schijnt. Je kunt per plant notities bijhouden, bijvoorbeeld als de plant vlekjes of een nieuw blad heeft. Plantsome stuurt je dan een melding als de plant weer water nodig heeft. In de app staat ook ‘leesvoer’ als leuke blogs over hoe je bijvoorbeeld zelf een terrarium kan maken. 

plantsome app
​​plantsome
plantsome app
​​plantsome

Plant daddy


Plant Daddy is een wat simpelere app. De app is Engelstalig en is puur bedoeld voor water- reminders. Door op het groene plusje in de app te klikken kun je een foto, naam, locatie, geboortedatum (van de plant of course ), een reminder en notitie toevoegen. Prima app dus! Je hoeft geen account aan te maken en er staan ook geen blogs of tips op de app. Maar goed, dat is misschien best leuk maar niet noodzakelijk natuurlijk. 

WaterMyPlant


Nog een engelstalige app! Deze app werkt eigenlijk hetzelfde als Plant Daddy, maar ik vind het design net wat mooier. Ook krijg je awards wanneer je planten toevoegt. Wat deze app onderscheidt van de rest is dat voor elke 50 downloads het WaterMyPlant team een plant/boom plant. Ook planten ze voor elke 100 planten die zijn toegevoegd in de app een plant. Zo heb je ook nog het gevoel dat je bijdraagt aan een goed doel! Win-win toch? Jij een gezonde plant en de wereld is een plant rijker. 

water my plant app
water my plant app
​​WaterMyPlant 

Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad! Als de tips niet werken, kun je altijd nog nep planten nemen ;)

.