Ga naar content

Plant een boom namens wonder & melon met Regreener!


Laat ik dit blog beginnen met het feit dat ook wij met heel veel verbazing en ongeloof kijken naar de verschrikkelijke gebeurtenissen in Oekraïne. Toch blijven ook andere topics bestaan en willen de meeste mensen wel zoveel mogelijk positief zijn en vooruit denken. Dit klinkt allemaal wat zwaar, maar een kritische noot en wat reflectie kan denk ik geen kwaad in deze tijd. Juist ook daarom gaan wij volle kracht vooruit met onze ideeën en opvattingen voor wonder & melon! 

Wonder & Melon x regreener
© Regreener ​​

Al vanaf het begin streven wij ernaar om met wonder & melon een zo mooi en duurzaam mogelijk concept neer te zetten. Je ziet dit bijvoorbeeld terug bij veel merken die wij voeren. De gedachte achter deze merken en de wijze waarop het geproduceerd wordt, staat dicht bij hetgeen wonder & melon ook naar streeft. Zij laten al zien dat iets moois kopen goed kan samengaan met een verantwoorde en eerlijke manier van werken. Ook wij zoeken naar mogelijkheden om hier (nog) meer in te betekenen.


Onlangs werden benaderd door Job van Hooijdonk, de oprichter van Regreener. Behalve een inspirerend gesprek, heeft het ook een hele leuke en nuttige uitkomst. Lees daarom vooral verder en ontdek waarom winkelen bij ons vanaf nu een nog meer verstandige keuze is en wij iedere dag proberen ons concept weer een beetje beter te maken.

Wat is Regreener?

Regreener is een vooruitstrevend initiatief en maakt echt een verschil om de (negatieve) klimaatverandering tegen te gaan. Zo kun je bomen planten (zowel particulier als bedrijf) en steun je mooie (groene) projecten. 

regreener milieu project
© Regreener Eden Project ​​

75% van de inkomsten gaat naar de projecten ter bestrijding van klimaatverandering en bijbehorende transactiekosten. De overige 25% wordt gebruikt om Regreener als bedrijf te runnen en om hun boodschap uit te dragen. Het hele model is zo opgezet dat het zo transparant mogelijk is. Dat zie je overal in terug en geeft ons gelijk een goed gevoel over dit mooie project. Je wil tenslotte wel zo goed mogelijk weten waar je geld naartoe gaat, niet? 

100.000 bomen en counting

Regreener bestaat pas sinds 2021 en hebben nu al 100.000 bomen geplant. Het jonge en snelgroeiende team heeft dan ook sterk het gevoel om de verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om de schade die we hebben veroorzaakt aan onze mooie planeet. Daar kunnen wij alleen maar achter staan! 

regreener milieu
© Regreener ​​

Het concept van Regreener bevat een aantal zeer unieke en leuke features die het behalve een goede zaak, ook leuk maakt om een steentje aan bij te dragen. Wij hebben dan ook niet lang na hoeven te denken (zeg maar gerust niet) om ja te zeggen en ervoor te gaan zorgen dat die mooie planeet van ons ook leefbaar (en fantastisch) blijft voor de generaties na ons. 

Klinkt allemaal goed, maar wat doet wonder & melon dan nu?

Juist, dat is een goede vraag. De samenwerking van wonder & melon en Regreener start op onze webshop. Daar is het vanaf nu mogelijk om voor €0,75 een boom te planten bij je bestelling. Een heel laagdrempelige manier om meer duurzaam (online) te shoppen, nietwaar? Daarnaast hebben wij besloten om voor iedere boom die onze klant plant, er eentje extra te planten. Zo dragen we dus samen bij aan een beter klimaat! 

Hoe plant ik precies een boom?

Dat is heel simpel. De ontwikkelaars van Regreener hebben een handige app gemaakt die ervoor zorgt dat je met een hele simpele switch kan bepalen of jij een boom plant bij je bestelling. Dit gebeurt allemaal in de winkelwagen van onze webshop. Zie hieronder hoe dat eruit ziet. 

Een scorebord en eigen profiel

Leuk om te vermelden is hoe bedrijven een steentje bij kunnen dragen aan dit project. Bij het aanmelden als bedrijf krijg je namelijk een eigen profiel (die je ook kunt delen) met daarin een soort van scorebord (hoeveel bomen zijn er geplant namens jouw bedrijf, welke projecten zijn er gesteund etc). Het ziet er allemaal super goed uit, je kan zelfs in Google maps zien waar de bomen allemaal geplaatst zijn. 

wonder & melon x regreener
© Regreener ​​

Ook is er een leaderboard waar je de bedrijven met de hoogste bijdrage aan Regreener kunt volgen in hun missie naar klimaatverbetering. Tof ook om te zien dat je in het profiel heel makkelijk kan zien wat de impact is van jou bijdrage. Bijvoorbeeld het aantal kilo’s vlees of vliegtuig tripjes tussen Amsterdam en Barcelona die jij bespaart hebt met het planten van extra bomen. Bekijk vooral ook eens die van wonder & melon, het begin is er! 


Wij hopen dat we samen met jullie (online) shoppen een stukje beter (en meer verantwoord) maken! Plant jij ook een boom namens wonder & melon?

.