Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Alle ‘wist je datjes’ over geurblokjes


Waar we al jaren de geurstokjes, geurkaarsen en huisspray’s kennen ontkomen we inmiddels ook niet meer aan de geurblokjes. Ik moet daarbij zeggen.. een geurblokje is daarbij inmiddels wel persoonlijke favoriet van mij geworden! 

De keuze is reuze


Bij de andere geurproducten voor je huis moet je wel eens goed zoeken om een geur te vinden die écht bij je past. Er is namelijk zoveel keus en wordt inmiddels ook in alle prijscategoriën gemaakt. Je hebt vast eens de low budget- variant geroken, waar je spontaan hoofdpijn van krijgt door de doordringende en enigszins chemische geur.


Of jij bent juist degene die best diep in de buidel wilt tasten om een product met de heerlijkste geur te kunnen gebruiken in jouw interieur. Maar doe jij dan hetzelfde als ik? De spray of kaars alleen gebruiken op ‘speciale’ momenten. Want hij is toch écht te duur om zomaar even aan te steken. Zonde niet?

Hoe zit dat met een geurblokje?

Het geurblokje tackelt eigenlijk alle minpuntjes van de andere geurproducten.


  1. Het is grotendeels een natuurlijk product, dus no way dat daar een chemische geur vandaan komtToch zitten er wel wat kunstmatige ingrediënten in maar je ruikt dit niet sterk terug. Bye bye hoofdpijn geur!
  2. Het blokje heeft een leuke prijs en gaat lange tijd mee. 
  3. Het blokje geeft al van zichzelf een geur af, dus geen stokjes draaien- aan moeten steken- of sprayen.
  4. Niet al te veel keuzestress. Doordat de blokjes natuurlijk zijn heb je meestal keus uit een vijftal geuren. Amber & Musk zijn de bekendste geuren. Vind je ze allemaal lekker? Verspreid ze dan gewoon over meerdere kamers.
  5. Je hebt maar één blokje nodig om deze met verschillende functies te kunnen gebruiken. Ik vertel je er straks alles over!

De achtergrond van het geurblokje

De geurblokjes worden ook wel amberblokjes genoemd. Met deze geur is de opkomst van de geurblokjes in Nederland begonnen. Inmiddels zijn er al verschillende geuren bij gekomen. Zelf houd ik het liever bij de natuurlijke geuren. 

De blokjes worden vaak (hand)gemaakt in Marokko. Ze bestaan uit plantaardige extracten en zijn al eeuwenoud. 

Geurblokjes kun je herkennen aan de standaard rechthoekige vorm. Je kunt je dus niet vergissen tussen waxmelts (blokjes in verschillende vormen) voor de geurbrander en de amberblokjes. Doordat de blokjes handgemaakt zijn, verschillen ze van grootte, vorm en kleur. Dit is dan ook weer de charme van een handgemaakt product natuurlijk!

Wist je dat…


  • De blokjes wel 1 jaar meegaan! Merk je dat de geur wat minder wordt, schraap er dan iets vanaf en hij is weer als nieuw.
  • Het schraapsel hoef je niet weg te gooien. Stop het in je stofzuiger en je hele huis gaat lekker ruiken. Of brandt het schaafsel in een geurbrander (yes.. die van de waxmelts).
  • Het blokje is niet goed voor je kleding, maar daarentegen wel voor je huid. Dus smeren maar! De parfum kun je dan achterwege laten.
  • Je de blokjes ‘los’ kunt kopen maar ze soms ook aan worden geboden in een mooi zakje? Zo kun je deze gelijk ophangen in je kledingkast of leg je ze gewoon in het zakje op een plank. Bij ons zijn ze ook verkrijgbaar in de geuren amber en musk. Klik hier om te shoppen  of bezoek onze winkel!
geurblokken
© wonder & melon ​​
.