Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Hotspot: Stoet Enschede


Wie? Stoet Enschede
Wat? Hippe Lunchroom
Waar? Enschede


Heb je ons blog in de spotlight al eens voorbij zien komen? In dit blog krijg jij als lezer ‘een kijkje achter de schermen’ bij de leukste ondernemers. We nemen je mee in hun verhaal & hun passie voor het vak!


Dit gaan we ook doen in onze nieuwe rubriek ‘de hotspot’, maar dan nét even anders. In ons blog de roadtrip geven we je de leukste adresjes per stad. Zo hebben wij onlangs een toffe roadtrip in Enschede gedaan en staan er een heleboel meer op de planning! Bij een paar van deze ondernemers staan we langer stil. We zijn met hun in gesprek gegaan over hun bedrijf en hebben ze natuurlijk ‘het hemd van het lijf gevraagd’.  Wat wij leuk vinden aan dit blog is dat we hier niet alleen interieurwinkels spreken maar bijvoorbeeld ook horecazaken die echt over hun interieur hebben nagedacht! Deze keer: Stoet Enschede!

Stoet Enschede

In Enschede is Stoet al een begrip. De lekkerste tosti’s, ontbijtjes, smoothie bowls, taartjes… we kunnen nog wel even doorgaan! We zijn bij Stoet langs gegaan en hebben eigenaresse Natasha natuurlijk het hemd van het lijf gevraagd. Wij hopen dat jij net zo enthousiast bent als wij! 

stoet winkel
© wonder & melon (Gerben Hilbrink) ​​

Hoe is dat begonnen? 


Stoet Enschede bestaat alweer 5 jaar en wij waren natuurlijk benieuwd hoe dat is begonnen. Natasha vertelde dat de reden dat Stoet in Enschede zit eigenlijk super simpel is: lekker dichtbij huis! Ze woont zelf ook in Enschede samen met haar gezin. Ze bezoekt graag andere lunchtentjes in buiten- en binnenland en merkte dat er in Enschede eigenlijk nog niet zo’n concept was. Daar moest toch een markt voor zijn?! Het leek haar leuk om iets op te richten waar ze zelf ook graag heen zou willen gaan. Op dat moment werkte Natasha nog in het onderwijs. Toen de gemeente met het idee kwam om een horecagelegenheid in de oude bibliotheek te maken, pitchte Natasha haar idee en zo is het balletje gaan rollen. 

stoet logo
© wonder & melon (Gerben Hilbrink) ​​
interieur stoet
© wonder & melon (Gerben Hilbrink) ​​

Voor Natasha zelf was het allemaal heel logisch… dat moet toch allemaal goed gaan! En of dat goed gaat, want Stoet Enschede is een groot succes. Ze is dan ook super blij met Stoet. Natasha is in eerste instantie zelfstandig gestart met Stoet, haar man had zijn eigen baan en had het druk genoeg. In het begin sprong de familie wel eens een beetje bij waar nodig, maar sinds twee jaar werkt haar man ook officieel bij Stoet. Hij bezorgt zelfs de broodjes met de bakfiets, leuk toch? Zo persoonlijk!


Dat bezorgen doet Stoet normaal gesproken eigenlijk niet, maar door corona moesten ze improviseren. Wat gaan we nu doen? We moeten iets verzinnen? En zo is dat geboren! Het wordt wel druk zo, met dat bezorgen erbij, dus na alle maatregelen zal de bakfiets-service weer verdwijnen. Natasha vindt ook dat je niet teveel moet willen, maar ook mag blijven bij wat je goed doet! 


Het Menu


Alles is zelfgemaakt, dat doen ze al vanaf het begin. Stoet Enschede veranderd ook eens in de zoveel tijd het menu, zo kan de vaste klant iedere keer weer iets nieuws proberen. Het bedenken en maken van de gerechten doen ze helemaal zelf, de carrot cake bijvoorbeeld, dat was gewoon uitproberen. Op een gegeven moment heb je dan iets wat iedereen lekker vindt. Die creatie gooien ze dan op de kaart. De menukaart is nu ook weer gevuld met heerlijke gerechten, zo’n Guilty Breakfast ziet er bijvoorbeeld heeerlijk uit.  

sfeer foto
© wonder & melon (Gerben Hilbrink)​​

Natasha vindt het belangrijk om authentiek te blijven “Het is belangrijk dat als je ergens zit, dat dat stuk taart authentiek is en niet zomaar uit de fabriek komt. Dat is toch niet leuk?! Zelfde met de sausjes of salade, dat is zo veel lekkerder als het vers is! “ Daar zijn wij van wonder & melon het ook zeker mee eens, authenticiteit is belangrijk! 


De kwaliteit en prijs zijn goed in balans, Stoet Enschede houdt de prijs graag laag zodat iedereen van het eten kan genieten. Studenten, gezinnen, kinderen, opa’s en oma’s. Stoet heeft eigenlijk geen doelgroep! Hierdoor wordt het op het terras ook een leuke mix van allerlei verschillende mensen. 


Stoet straalt echt gezelligheid uit, wanneer je langsloopt wil je eigenlijk altijd even een kopje koffie doen. Je krijgt meteen zo’n huiskamer gevoel! Het is ook altijd gezellig en als je kind keihard begint te schreeuwen, dan maakt dat helemaal niet uit. Niemand kijkt op of om, dat hoort er toch gewoon bij! Moeders die hun baby’s meenemen, Natasha vindt dat fantastisch. 

De sfeer 

Dan het interieur van Stoet Enschede. Als we het in 1 woord zouden moeten omschrijven zou “huiselijk” het best passen. Natasha omschrijft het zelf ook met de woorden bijeengeraapt, gezellig en huiselijk. Wanneer je bij Stoet naar binnen loopt, zie je dat ook gelijk. Het is net alsof je even bij je tante op bezoek gaat! Natasha vertelt dat ze tijdens het inrichten ook erg veel ideeën uit haar eigen interieur heeft gehaald, er staat bijvoorbeeld een kast bij de ingang die ook in haar eigen huis staat. 

sfeer foto
© wonder & melon (Gerben Hilbrink)​​
sfeer foto
© wonder & melon (Gerben Hilbrink)​​

Tip van Stoet


De Enschede tip van Stoet: De Haverstraatpassage en dan vooral Mevrouw Janne! Leuke vorkjes, lepeltjes.. jurkjes, ze heeft van alles. Een klein lokaal winkeltje met hele leuke items. Natasha vindt het ook vooral daarom leuk, juist dat lokale! Het is ook belangrijk om elkaar als ondernemers te steunen nu er steeds meer grote ketens opkomen. Ook dat kunnen wij van wonder & melon alleen maar beamen. De lokale winkeltjes en horecazaken maken de stad toch? Die geven elke stad hun eigen sfeer.


Wisten jullie al dat wij de nieuwe ‘buren’ worden van Stoet? Super leuk! Vandaag (10 september) bestaan ze ook nog eens 5 jaar. Gefeliciteerd! 🎉

.