Ga naar content

De tassentrends voor de winter van 2021-2022


Heb jij je zomerkleding al opgeborgen nu we allemaal de verwarming weer op standje 20 zetten? En hoe zit het dan met je tas(sen)collectie? Heb jij een favoriet die je het hele jaar door draagt, winter of zomer, voor jou is het om het even?! Of pas jij elk seizoen ook je tassencollectie aan op de laatste trends? Wij hebben ze voor je uitgezocht. Wij kunnen je alvast verklappen, we love it! 

Met deze maten maak jij een statement


Ging jij altijd voor de veilige middenweg en koos je dus al snel voor een tussenmaatje? Prima! Maar wil je nou écht mee doen aan de trends voor deze winter dan is de tussenmaat verleden tijd. Je zult nu toch moeten gaan kiezen! Maak een statement door straks te pronken met een oversized tas of kies juist voor een XXS variant. 

The XXL 


Dat oversized helemaal hot and happening is, weten we natuurlijk al een tijdje. Een XXL blouse dragen als een jurkje en de mom jeans waar we al onze onzekerheden lekker in kunnen verstoppen dragen we inmiddels ook al een paar jaar. De oversized  winterjas waar je wel in zou kunnen wonen, is natuurlijk dit seizoen gewoon een blijvertje hoor dames. Maar tel daar nu ook nog eens de XXL tas bij op! 

Musthave: De Tote tas


Deze variant ga je komende winter in verschillende soorten terug zien. Wat dacht je van de XXL Tote tas? Dit is nou echt zo’n tas die je voor veel doeleinden kunt gebruiken. Kort gezegd, dit is dé tas die jou het allemaal net wat gemakkelijker gaat maken. Deze tas kun je gebruiken voor je weekend weg, je kunt er je boodschappen in kwijt, al je werkspullen of gebruik deze gewoon als mombag zodat je alle verzorgingsspullen altijd bij de hand hebt. 

tas
© Monk & Anna ​​
tas
© Monk & Anna ​​

TIP! Klik op de afbeeldingen om direct te shoppen

inpakken maar


De koffer en reistas maken ook weer hun opmars. Harde koffers met toffe kleuren of te gekke prints mogen dit jaar écht gezien worden. Als je dan eindelijk weer op reis mag wil je dit wel een stijl doen toch? Over stijl gesproken. Reizen met een koffer is natuurlijk praktisch. Aan de andere kant is het ook best een gedoe om al je spullen in een harde koffer te krijgen aangezien deze totaal niet mee veert. Ik kies daarom vaak nog liever voor een reistas. Je kunt er lekker veel in kwijt en deze is ook nog eens makkelijk op te bergen in de soms net-te-kleine opbergruimtes. Wist je dat de leren reistas en koffer ook weer helemaal in is? 

tassen
© Monk & Anna ​​
tassen
© Tinne+Mia​​

De akte tas in een nieuw jasje 


Houd jij je werktas liever gescheiden van je dagelijkse tas? En loop jij voor jouw werk er altijd casual chic bij of ga je elke dag zakelijk gekleed de deur uit? Dan is de aktetas in een XXL variant zeker iets voor jou. Denk vooral niet dat een aktetas er altijd degelijk uitziet, ook die tijd hebben we inmiddels wel gehad. Tegenwoordig kun je er óók met een aktetas trendy bijlopen. Kies je dan ook nog eens voor een XXL maat dan zit je hélemaal goed! 

tassen
© monk & anna​​

The mini


Draag je liever helemaal geen tas? Ben jij het type die de deur uitvliegt en net éven snel de lipstick en portemonnee in je jaszak propt of misschien zelfs wel in de broekzak? Omdat je gewoon simpelweg geen zin hebt om daar die tas voor mee te moeten sleuren? We got it! Maar dan maar alles-in-je-zak-proppen kan eigenlijk echt niet hè ladies! Deze winter hebben ze daar gelukkig een hele goede oplossing voor. Je kunt nu ook kiezen voor een xxs variant oftewel een gadget bag. Ook deze heb je weer in verschillende maten en vormen. Denk aan een tasje voor je AirPods (deze kun je aan een grotere tas klikken), een tasje voor alleen je telefoon en bijvoorbeeld een bankpas, of zelfs een aparte tas voor je lippenstift! Eerlijk gezegd vind ik een tas voor alleen je lippenstift wel erg ver gaan, maargoed het is blijkbaar een trend dus er zal vraag naar zijn. 

tassen
© Monk & Anna ​​
tassen
 ©Studio Noos​​

Draag ‘m lekker op je heup


Ken je nog die heuptassen van vroeger? Mij doet het denken aan de wandelvierdaagse waar ik als kind altijd braaf aan mee deed. Pakje drinken en een zak snoep erin! Ook deze heuptassen gaan we weer terugzien. Oké niet voor je zakje snoep maar wel voor al je gadgets van deze tijd. Krijg je gelijk een oubollig beeld voor je wanneer je aan een heuptas denkt? Niets is minder waar! Tegenwoordig zijn ze zo strak, minimalistische en stijlvol vormgegeven. En ook nog eens super praktisch. Vaak kun je aan de heupband namelijk verschillende kleinere tassen klikken. Denk aan een tasje voor je airpods bijvoorbeeld. 

bags
© Tinne + Mia ​​
bags
© Monk & Anna ​​ 

Een touch of glamour 


Zijn we niet allemaal weer toe aan een feestje? Na een lange periode dit niet gedaan te kunnen hebben, mag je natuurlijk best een tas voor deze gelegenheid aanschaffen.. toch?!


Deze tassen mogen best wat glamour hebben. Denk aan een tas met grote opvallende schakels of juist een tas die lekker veel bling bling heeft. Glitters en glanzende stoffen mogen weer gezien worden.

kleine tas
© De Bijenkorf ​​
kleine tas
© Zalando ​​

Zachte stoffen om mee te knuffelen 


Bij zachte stoffen denk je gelijk aan stoffen waar je heerlijk mee kunt knuffelen niet? Teddy is een echte hit! Teddy is ook nog eens een erg toegankelijke stof. Deze zie je tegenwoordig niet alleen terug in de mode maar bijvoorbeeld ook meubels worden er al mee gestoffeerd. Durf je nog een stapje verder te gaan? Dan is een tas van fake fur misschien wat voor jou? Deze heeft een extra hoog knuffelgehalte waarmee je ook nog eens een echte trendsetter bent! 

tas
© Nakd ​​
tas
© Studio Noos ​​

Puffy tassen: voor een sportievere look


Last but not least.. één van onze favorieten. De puffy bag! Deze tas is lekker dik gevoerd waardoor hij een puffy gehalte krijgt. Veel merken spelen op deze trend in waardoor hij er in vele soorten en maten is. Denk aan een praktische mombag of een toffe weekendtas. Je kunt kiezen voor een wat subtieler model met weinig stiksel, of juist uitpakken met een tas waarin veel grid en stiksels verwerkt zitten. Hierdoor krijgt de tas een nog hoger puffy gehalte. Deze tas zien wij hélemaal voor ons bij een hippe stoere outfit! 

tassen
© Studio Noos ​​
tassen
© Tinne + Mia ​​

Tassen voor de kleinsten


Persoonlijk smelt ik altijd als ik in de stad van die jonge meisjes zie met een tasje op hun rug of over hun schouder. Ook voor jongens zijn er in deze tijd genoeg leuke tassen verkrijgbaar. En dan heb je ook nog eens merken die er op inspelen door tassen te maken voor moeders en kinderen die helemaal matchend zijn. Wil je het voor je kleintje echt helemaal af maken? Kies dan voor een tas die je ook nog eens kunt laten personaliseren. Laat bijvoorbeeld de naam van je kindje erop verwerken. Het staat niet alleen mooi, zo weet je ook zeker dat je aan het einde van de dag de juiste tas mee naar huis neemt. 

rugtas
© Studio Noos ​​ 

De tassen van Monk & Anna zijn straks ook te koop in onze conceptstore, hoe leuk is dat? Meer weten over dit toffe merk? Klik dan hier!

.