Ga naar content

De mooiste sieraden trends voor het najaar en de winter van 2022


November 2021. De perfecte tijd om alle sieraden trends voor het najaar en de winter eens even goed te onderzoeken. Dit keer zijn het de sieraden. Wij hebben het internet voor je afgestruind om de laatste trends op te speuren. Toch kunnen we inmiddels ook heel goed uit ervaring de trends voor het najaar en de winter van 2022 aan je presenteren. Want laten wij nou ook toffe sieraden merken hebben waar we mee samenwerken. Nieuwsgierig? Bekijk dan is onze webshop via wonder & melon 

Opvallende sieraden trends


Komende periode mag je lekker opvallen met je sieraden! En goed nieuws: er is véél mogelijk, niets is gek! Ben je het type die van verfijnde sieraden houdt? Draag er dan gewoon een aantal samen om met de laatste trends mee te gaan. Of ben jij het type die sowieso van opvallend houdt? Dan ga jij heel blij worden van de laatste trends waarin het dragen van grote sieraden een echte hit is!


Voorheen viel je eigenlijk onder ‘team zilver’ of ‘team goud’ niet? Dit seizoen hoef je niet meer te kiezen. Draag alles gewoon lekker door elkaar!

ringen
© De Bijenkorf ​​

Voor in je oren


Dit najaar is er echt voor ieder wat wils! Kleine subtiele oorbellen, waarvan je er veel samen draagt. Of deze juist combineert met een grotere oorbel. Een oorbel die ook heel geschikt is voor mensen zonder gaatjes. Dus lijkt het je leuk om voor een feestje een keer een oorbel in te kunnen doen, dan is dit je kans! 

Ear cuffs

Je zult wel denken.. ear wat?! Ear cuffs! Ben je opgegroeid in de jaren '90? Dan komen deze je misschien wel bekend voor. Deze oorbellen maakten toen hun opmars. Heb je deze trend gemist? Een earcuff is een opvallende oorbel waarvoor je geen gaatje hoeft te laten schieten of zelfs gepierced moet worden. Klinkt als een feest toch?


Dat je er geen gaatje voor hoeft te hebben, betekent niet dat deze oorbel niet gaat opvallen. Deze valt juist op, doordat deze vaak wat grover zijn en je deze over je oorrand zet. De plaats bepaal je zelf. Niemand die ziet dat jij geen gaatjes hebt! Heb je wel gaatjes? Deze zijn natuurlijk ook perfect te combineren met de rest van je oorbellen. Goud? Zilver? Het kan allemaal!

oorbellen
© Zalando ​​

Een enkele oorbel


Dit is dé uitkomst voor degenen die niet kunnen kiezen of juist alles willen dragen. Dat je altijd een set van dezelfde oorbellen moet dragen is inmiddels achterhaald. Veel merken spelen op deze trend in zodat je gewoon simpelweg niet hoeft te kiezen. Draag lekker alles door elkaar en maak zo voor jou de perfecte combinaties. Ga voor een subtiel enkele stud (oftewel een oorknopje), kies voor een opvallende vierkante oorbel of kies voor een hangende oorbel met een bedeltje eraan. 

Oorringen met een variatie


Vroeger liepen we allemaal rond met de kleine ronde oorringen of van die enorme (gouden)hoepels. Dat een oorring een blijvertje is, kunnen we niet ontkennen, maar tegenwoordig zijn daar wel wat hippere variaties op. De grote ronde hoepels zijn inmiddels wel geweest dames. De ronde vorm zie je echt nog wel terugkomen, maar dan wat grover van vorm en wat kleiner. Kies jij voor een gladde ronde vorm of vind jij het juist gaaf om er één met een structuur te dragen?


Ovale en hoekige (vierkante) oorringen zijn ook echt een must om in 2022 te dragen. En wat denk je van oorringen vol met kristallen? Die ook nog eens in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar zijn.


My Jewellery heeft bijvoorbeeld prachtige oorbellen met bijzondere vormen.

oorbellen
© My Jewellery ​​
oorbellen
© My Jewellery ​​

Draag ‘m om je vinger


Goed, over op de ringen. Ben je het met me eens dat je hier er nooit genoeg van kunt hebben? Yay, dan wordt dit ons seizoen! 


Groot en veel

De ringen die in 2022 helemaal ín zijn, mogen opvallen. Ga voor een grote ring of draag gewoon om elke vinger een ring. Het is misschien wat wennen, maar echt niemand kijkt je meer gek aan hoor, wanneer jij om elke vinger een ring draagt.  Combineer ook zeker met verschillende kleuren. Zelfs zilver en goud kun je gerust met elkaar combineren. Wist je dat merken hier zelfs tegenwoordig op inspelen? Er zijn tal van merken waar je ringen bij elkaar kunt sparen. Zo begin je bijvoorbeeld met een enkele gouden ring, om er vervolgens elke keer één bij te kopen. Deze ringen zijn zo gemaakt dat je ze op elkaar kunt schuiven en dus ook goud met zilver naar wens kunt combineren. 


Shop de ringen van All the luck in the world via hier!

ringen
© All the luck in the world ​​
ringen
© All the luck in the world ​​

De zegelring


Waar je eerder dit sieraad vooral bij de mannen zag, is deze nu ook in allerlei modellen verkrijgbaar voor de vrouw. Ga voor een ‘simpele’ variant zonder bedrukking. Of kies juist een toffe smiley, print, steen of een opvallend kleurtje. Kun je er niet genoeg van krijgen? Draag er dan gewoon meerdere! Komen we gelijk terug op de trend waarbij je om elke vinger een ring mag dragen;). 

ringen
© All the luck in the world ​​
ringen
© All the luck in the world ​​

Een tikkeltje vintage 


Misschien heb jij wel als erfstuk een prachtige ring met diamanten gekregen van je (overgroot)oma? Zonde om deze in de kast te bewaren toch? In de winter van 2022 mag je deze weer met liefde dragen!


Heb je geen erfstuk? Ook jij kunt een prachtige ring aanschaffen die lijkt op een vintage exemplaar maar gewoon spiksplinternieuw is. Door bijvoorbeeld een ring te kiezen met klassiek geslepen stenen in een vergulde messing kleur, krijgt de ring gelijk een vintage vibe. Kies jij voor de ring met een bloem, een kruis of een ovalen steen?

© A lá Collection ​​
© A lá Collection ​​

Wat zijn dan de trends van 2022 voor om je hals?

De choker


Ook een bekende trend uit de jaren ‘90. Je hebt ze vast zelf ook om gehad als puber. Die zwarte plastic kettinkjes die strak om de nek zitten. Dit seizoen komen ze weer helemaal op, maar dan verfijnder en vaak in het zilver of goud. Ook met een bedel of edelstenen zie je volop terugkomen. De chique variant van de choker. 

kettingen
© de Bijenkorf ​​

Een statement


Probeer een statement te maken met je ketting bij bijvoorbeeld een basic outfit. Dit ga jij deze winter doen door een grovere ketting te dragen. De schakelketting is hier een voorbeeld van die je volop in 2022 terug gaat zien. Het toffe van deze trend is dat je de schakel ook in andere sieraden kunt krijgen en dus kunt combineren met een armband of ring.


Ook ga je veel kettingen terugzien met een hanger of bedel. Denk niet aan de bedels zoals je die als kind aan je ketting droeg. De bedels van nu zijn lekker kleurrijk, te gekke prints of met een prachtige steen.

armbanden
© My Jewellery ​​
kettingen
© My Jewellery ​​

Draag er niet één, maar juist twee of drie


De verfijndere kettingen blijven. Het verschil met andere jaren is dat we deze nu volop gaan combineren. Draag er dus verschillende samen en wissel af in lengtes. Ook het combineren van goud en zilver is hierbij weer helemaal hip. Durf je nog meer uit te pakken? Ga dan ook gewoon mixen en matchen met bedels en hangers. Je kunt op deze trend helemaal los gaan! 

sieraden
© All the luck in the world ​​
kettingen
© All the luck in the world ​​

Gepersonaliseerde kettingen


Denk je hierbij ook al snel aan de kettingen waar de naam van jezelf of een dierbare op staat? Dat kan. Maar het kan best wat trendy-er! Kies voor een subtiele ketting met een munt waar de eerste letter op staat. Of ga voor jouw eigen geboorte steen. Ook een toffe optie die je volop terug gaat zien, zijn de kettingen met tekst. Denk aan je woonplaats, een ketting met ‘ohlala’ of bijvoorbeeld ‘namaste’. 

kettingen
© My Jewellery ​​

Van welke trend hoop jij dat ‘ie voor altijd blijft?

.