Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Zo haal je de lente in huis!


Nog een kleine maand en dan is het officieel weer lente. Maar als je afgaat op de afgelopen dagen, dan hebben we gewoon een maand extra cadeau gekregen! Hoe fijn?!


Gisteren heb ik mijn eerste italiaanse ijsje weer gehad en ben ik heerlijk zonder jas naar buiten geweest. Wat een geluksmomentjes!


Wat ook een geluksmoment is? Het voorjaarsproof maken van mijn interieur! Echt de lente in huis halen dus. 


Alleen de voorbereiding is al leuk. Het speuren naar alle nieuwe voorjaarskleuren voor op de wand, de materialen die je in de lente in huis móet verwerken. En bovenal alle nieuwe accessoires met die heerlijke voorjaarskleuren! Daar word ik als interieur lover nou echt gelukkig van. Jij?


Naast het goede nieuws dat de zon er weer door komt, mogen we vanaf volgende week ook weer eindelijk fysiek winkelen. Halleluja! Wel afspraak en met een tijdslot, maar hé de eerste stap is gezet. Laten we er ook vooral ons voordeel mee doen. Want winkels mogen maximaal 2 klanten tegelijk in de winkel hebben. Dus private shopping it is! Neem je vriendin, partner of (schoon)moeder mee en grijp vooral de kans om voor één keer een hele winkel voor jezelf te hebben. Want laten we hopen dat het hierna nooit meer nodig is!


Bij het winkelen met een tijdslot is het natuurlijk erg belangrijk dat je goed voorbereid de winkel ingaat. Het 'uren struinen' zit er gewoon niet in! Komt dat even goed uit.. met dit blog help ik je alvast een handje! Ik zal je voorzien van tips over hoe jij je winterse interieur om kan zetten in een voorjaarslook. Daarnaast geef ik je een paar toffe shop tips mee die je straks, tijdens je private shopping, kunt gaan scoren. Of je kunt ze natuurlijk ook lekker vanaf je bank bestellen!

De grote voorjaarsschoonmaak


Oké... niet het leukste onderdeel van je- huis- voorjaarsproof - maken maar als je hiermee begint wordt het inrichten echt veel leuker. Gooi eerst je oude rommel weg en berg de winterse spullen op. Laat de dweil, stozuiger en de plumeau ook even hun werk doen. Gooi daarna heerlijk de ramen open zodat je met een fris gevoel kunt beginnen aan het stylen!


Tip: Ons blog over de voorjaarsschoonmaak van vorige week al gezien? Hier vind je de tips en tricks om er mee aan de slag te gaan!

Werken met kleur


Een nieuw kleurtje op de muur doet het altijd goed. Of je nou die donkere muur lekker wit schildert, of gewoon voor een ‘kek’ kleurtje gaat… het geeft meteen een andere (voorjaars)sfeer.


Vind je het schilderen van de muren een te grote klus? Ook met kleine aanpassingen kun je kleur aanbrengen. Ga voor gekleurde vazen, bloemen, prints en kussens. Of zet een kaars met een fel kleurtje in je kandelaar in plaats van een donkere winterse tint. Je hoeft dus echt niet je hele spaarrekening te plunderen om dingen te veranderen!

Schuiven maar


Ook zo’n budgetproof tip! Schuif eens met de spullen die je al hebt. Zet die ene lounge fauteuil op het zonnigste plekje in je woonkamer. Lentegevoel gegarandeerd wanneer je daar met je boek in het zonnetje zit.


Geef je accessoires een ander plekje in huis. Je zult zien dat wanneer je bezoek krijgt ze je de vraag stellen of je iets hebt veranderd in huis. Ook door je planten te verplaatsen geef je een andere look. Let wel goed op de standplaats die je plant nodig heeft, niet elke plant mag natuurlijk in de felle zon staan.

Verander de gallery wand


Misschien heb jij wel een gallery wand in je huis gecreëerd na het lezen van ons blog hierover? Ook hiermee kun je al snel een voorjaarslook maken. Ga voor wat kleur in de posters, vrolijke prints of zomerse quotes. Een mooie vakantiefoto toevoegen is ook een tof idee. Want het is natuurlijk maar de vraag hoe onze vakantieplanning er deze zomer uit gaat zien. Heb je sowieso een beetje vakantiegevoel, niet? 

Maak gebruik van andere materialen


De wollen plaids, het hoogpolige vloerkleed en de winterse kussens mag je opbergen tot de herfst. Kies voor materialen die gelijk een lente gevoel met zich meebrengen. Denk aan linnen en katoen! Plaids en kussens kun je dus prima behouden maar dan wel van een ‘luchtig’ materiaal, een voorjaars kleurtje of ga bijvoorbeeld voor een tropische print. 


Een vloerkleed mag ook blijven. Maar wissel de hoogpolige wel even in voor een laagpolige! Het vloerkleed kun je natuurlijk ook inwisselen voor een ander tof item. Wat dacht je van een gaaf wandkleed? 

Planten en bloemen erin


Langzaam aan beginnen alle voorjaarsbloeiers weer uit de grond te springen. Ik kan niet wachten om weer met mijn dochtertje op de fiets te springen om de bollenvelden weer op te zoeken. Om vervolgens op de terugweg een eigen geplukt bosje met bloemen mee te nemen. Maar die bloemen horen natuurlijk wel in een mooie vaas te staan! Vazen van keramiek, gekleurd of transparant glas zijn echte items om in huis te halen dit voorjaar. Zet verschillende kleine vazen bij elkaar of ga voor een grotere eyecatcher. 

Ben je niet vies van een beetje bonte kleuren? Ook de delfts blauwe vazen zijn weer helemaal hót. Zet daar een bos bloemen in met veel kleur. Word je meteen vrolijk van, beloofd;)!


Bloembollen... ook zeker voorjaars proof! Zet ze in een glazen potje voor het echte binnen-buitengevoel. Hiermee kun je al snel een leuk hoekje opvullen. Zet ze bijvoorbeeld voor een poster, een kandelaar of meerdere als groepje bij elkaar. 


Ook de planten mogen we dit voorjaar natuurlijk niet vergeten. Persoonlijk geeft een bananenplant of olijfboompje mij een ultiem vakantiegevoel. Zet deze bijvoorbeeld in een grote witte pot als ware eyecatcher in je interieur!


Deze bloemen geven jouw huis het lentegevoel:


  • Hyacinten (staat ook wel bekend om haar geur)
  • Anemoon
  • Bloesemtak
  • Tulp 
  • Ranonkels
  • Narcissen
  • Kievitsbloemen
  • Pioenrozen (mijn favoriet)

Hoe leuk is het om naast planten en bloemen je eigen kas in huis te hebben staan met verse kruiden. Je kunt deze ook in kleine formaten krijgen speciaal voor in huis of bijvoorbeeld voor op een balkon. Vul ‘m met alle kruiden die je lekker vindt en vergeet de verse munt niet. Die is natuurlijk straks heerlijk in je zelfgemaakte limonades en cocktails!

Speel met licht


Heerlijk die zon! Maar laten we vooral niet vergeten dat we in Nederland wonen. Dan hoef ik je vast niet vertellen dat een fijn zonnetje iedere dag niet gegarandeerd is. En nee… ook niet in het voorjaar (helaas). Toch kunnen we met een paar trucjes die ene zonnestraal, op een donkerdere dag, omzetten in een ware zonneschijn.


Spiegels, spiegels, spiegels!


Maak er een waar kunstwerk van door verschillende maten en vormen te gebruiken. Hang ze op of zet ze bijvoorbeeld neer waar de zon naar binnen schijnt. Spiegels weerkaatsen het licht en dus klaart de rest van de kamer hierdoor ook op!

Goud


Je kunt door goud tinten in je interieur te gebruiken het zonlicht versterken. Komt goed uit want goud is nog steeds helemaal hip!


Discobal 


Niet alleen voor de thuis- stream- party’s waaraan we nu vast zitten! Leuk natuurlijk, maar ik doel vooral op het licht. Of je het nu leuk vindt om een grote discobal op een opvallende plek te leggen of een kleine te verstoppen tussen andere spullen, het geeft een super gaaf effect. Net als een spiegel weerkaatst een discobal het licht. Maar met een discobal krijg je een héél ander effect. Ik word er vrolijk van!

Zorg voor een lente geur


Niets lekkerder dan de geur van de natuur! Of het nou de verse bloemen zijn, het net gemaaide gras of de winterse dennengeur. In elk seizoen bestaat er wel een lekkere (natuur)geur. 


Natuurlijk kun je in de lente al een frisse geur naar binnen halen door gewoon simpelweg de ramen en deuren open te zetten. Niet alleen de geur maar ook de frisse lucht doet een mens goed!


Toch zijn er tal van andere opties om die geur in je huis nog net even een extra boost te geven:


Een aroma diffuser


Zelf heb ik er ook één! Het werkt op basis van etherische oliën en water. Het ruikt niet alleen heerlijk, maar zorgt ook voor een goede luchtvochtigheid en zuivert de lucht. Het werkt ontspannend en is dus ook nog eens goed voor je gezondheid. Niet alleen voor die van jezelf maar ook voor die van je kamerplanten. Een echte musthave dus!

Een huisparfum


In verschillende prijzen en geuren verkrijgbaar. Zelf zou ik er wel voor kiezen om iets meer te besteden zodat je ook echt een lekkere geur te pakken hebt. De goedkopere varianten hebben vaak een wat chemische geur en dat wil je gewoon niet in je huis ruiken toch?


Geurkaars


Waarschijnlijk zullen de kaarsen dit seizoen minder branden dan in de winter. Maar als je er dan toch voor kiest om een kaars te branden, ga dan voor een geurkaars. Ze zijn verkrijgbaar in de vorm van een waxinelicht maar tegenwoordig worden ze ook in de mooiste glazen en keramieken houders gegoten!

Items die je huis in een handomdraai een lente gevoel geven


Tot slot nog een paar toffe items die perfect passen bij het 'lente in huis' halen! Interieur speciaal voor de lente. Klik op de foto om het product in het groot te bekijken, of op het linkje om naar de site van de verkoper te gaan. Geniet van de lente! 

.