Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Hoe vind je echte interieur parels op Vinted?


Nu we niet naar de kringloop kunnen missen we allemaal dat urenlang rondstruinen, toch? Ik in ieder geval wel. Je kunt nu wel op afspraak naar binnen, maar met 20 minuten kun je misschien net een sprint door de winkel trekken voordat je weer weg moet. Gelukkig bestaan er ook online kringloop winkels, zoals Vinted en Marktplaats

Wat is Vinted?

 

Vinted is opgericht in 2008. Een van de oprichters was aan het verhuizen en ontdekte dat ze veel te veel kleding had om mee te nemen. Een vriend bood aan om een website te maken waar ze haar kleding kwijt kon. Al snel wilde de media hier meer van weten, de oprichters zagen dit als een kans en zo is Vinted ontstaan! Vinted is een app die eigenlijk vooral bekend staat om de verkoop van kleding, maar je kunt er ook zeker toffe interieur items op vinden. 

Hieronder staan 8 tips die mij helpen om de leukste interieur items te vinden op Vinted. (En natuurlijk voor een goede prijs) 

8 tips voor echte Vinted parels

1. Sorteer op prijs oplopend

 

Het leuke aan de kringloop is natuurlijk dat je voor weinig geld een leuk item kunt vinden. Op Vinted lopen de prijzen heel erg uiteen. Wanneer je voor het eerst op de ‘verkennen pagina’ staat, staan de items door elkaar. Het ene moment zie je een item van 5 euro en dan opeens van 100 euro. Het is daarom makkelijk om de prijs van laag naar hoog te zetten! Zo kun je urenlang door de betaalbare items scrollen, zonder al die uitschieters. 

2. Pas de prijsklasse aan

 

Ik moet eerlijk toegeven, er staat ook wel een hoop troep op Vinted. Vooral als je dus in die lage prijsklasse van bijvoorbeeld 1 euro zit. Het is daarom handig om ook eens een keer de prijsklasse aan te passen. Je kunt een minimaal en maximaal bedrag instellen. Maar het hangt natuurlijk ook helemaal af van waar je naar op zoek bent en wat je er zelf aan uit wilt geven. 

3. Vertaal Franse termen

 

Op Vinted zitten héél veel Franse mensen. Zoals wij Nederlanders vaak frustrerend vinden, willen of kunnen veel Fransen geen Engels spreken. Zij zetten daarom hun producten dan ook in het Frans op Vinted. Soms vertaalt Vinted de titels wel automatisch, maar heel vaak ook niet. Het is daarom slim om in Google Translate op te zoeken wat de Franse termen zijn voor bepaalde interieur items. Zo vergroot je je zoekresultaten en dus kans om die ene parel te vinden! 

4. Zoek niet te specifiek

 

Tenzij je zeker weet dat je een bepaalde prijs, kleur, materiaal of merk zoekt is het makkelijker om niet te veel te filteren. Door minder filters in te stellen kun je nieuwe dingen ontdekken. Misschien zie je wel een heel tof item terwijl je daar zelf nooit op gezocht zou hebben. Laat je dus vooral ook een beetje verrassen! 

5. Pas de zoekterm aan

 

Ik merk zelf dat de prijzen gelijk omhoog schieten als ik zoek op “vintage”. Voor veel verkopers staat vintage gelijk aan prijzig. Wees daarom creatief met de zoektermen!  Door bijvoorbeeld op “Retro” of “70’s” te zoeken krijg je gelijke items, maar dan net wat goedkoper. 

6. Check ook de rest van het profiel!

 

Wat ik zelf vaak doe, als ik een leuk item zie, is het checken van de rest van het profiel. Vaak heeft de verkoper er nog wel één of twee leuke items op staan. Wanneer je dan meerdere leuke items ziet kun je ook een bundel bod doen. Bespaart ook nog eens geld! 

7. Speur nog even verder..

 

Wanneer je een leuk item hebt gevonden kun je het beste nog even doorzoeken. Als de naam of het merk van het item erbij staat, voer het dan als zoekopdracht in en zet de volgorde van de prijs van laag naar hoog. Zo vind je soms hetzelfde product voor een lagere prijs. 

8. Doe eerst een bod!

 

Je kunt het product gelijk kopen, maar het slimste is om eerst een bod uit te brengen. Veel Vinted verkopers accepteren namelijk een lagere prijs. Je kunt 5 keer bieden per dag, houdt hier wel rekening mee! 

Hieronder staan een paar leuke vintage items ter inspiratie! 

glazen
interieur glas
interieur accesoires
Interieur items via Vinted​​