Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Stylish opruimen: hoe doe je dat?


Het huis opruimen.. wie houdt daar nou niet van? De een vindt het heerlijk om alle spulletjes een vaste plek te geven en op een mooie manier op te bergen. De ander vindt het vreselijk en weet niet zo goed waar te beginnen. Gelukkig ben ik een echte opruimfreak en heb ik wel wat handige tips! In dit blog lees je dus meer over de leukste opbergmandjes, handige manieren van opruimen en geef ik ook je wat shopinspiratie. Het is tijd om de zaken op orde te brengen en al die rommel is op te gaan bergen!

Beginnen bij de woonkamer opruimen

De woonkamer is wel echt een plek waar het snel rommelig wordt. Rondslingerende kopjes, gelezen tijdschriften of speelgoed waar je elke keer weer over struikelt. Een eerste tip is dan ook de 60-seconden regel. Ruim ‘s ochtends en ‘s avonds de spullen op die in 60 seconden kunnen worden opgeruimd. Op deze manier kun je in korte tijd al flink wat opruimen. Dan is de volgende stap om meer opbergruimte te gaan creëren. Kies voor een mooi tv-meubel met grote lades, een prachtige boekenkast of meubels met lekker veel opbergruimte. Uiteraard wil je ook eindelijk is van dat rondslingerende speelgoed af.. dus zorg voor een opgeruimde speelhoek!

Poef Runa
© Trendhopper​​
TV Meubel Fenna
©Woonq​​

Potjes en bakjes voor in de keuken

 Tegenwoordig hebben veel mensen een open keuken of een echte leefkeuken. Juist dan wil je graag een opgeruimd aanrecht en handig ingerichte lades en kastjes. Maar hoe doe je dit op een handige manier? Ga allereerst voor opbergsystemen in de lades om al je bestek en servies te opruimen. Een mooie bestekbak is een echte musthave! Daarna kun je gebruik gaan maken van mooie voorraadpotten, kruidenpotjes en handige opbergbakjes. Een leuk wandplankje met je mooiste servies erop kan een echte blikvanger zijn in jouw keuken. Of koop een mooie, retro broodtrommel voor op het aanrecht. Nog een belangrijke tip.. geef alles een vaste plek. Op deze manier creëer je overzicht en houd je de keuken overzichtelijk en netjes!

Kruidenpotje Dille en Kamille
© Dille & Kamille​​
The Kitchen Pantry De Bijenkorf
© De Bijenkorf​​

Als laatste: de slaapkamer organiseren! 

De slaapkamer is een plek waar je wilt ontspannen en tot rust wilt komen. Des te belangrijker om deze ruimte rustig, gezellig en opgeruimd te houden. Als eerste een tip die misschien voor de hand ligt, maar ga voor een grote kledingkast. Eentje met veel lades en planken. Op deze manier is je kleding uit het zicht en je kunt er veel in kwijt! Zoek eerst is al je kleding uit, kijk wat je niet meer draagt en breng dit naar bijvoorbeeld de plaatselijke kledingbank als het nog een tweede ronde mee kan.


Ook is het handig om de kleding op categorie te sorteren en als je helemaal los wilt gaan, kun je het ook nog op kleur sorteren! Heb je nou verder niet zoveel opbergruimte? Ga dan voor een bed met grote lades eronder of kies handige bakken die je zo onder het bed schuift. Een nachtkastje met opbergruimte is ook handig. Verder zijn leuke schaaltjes om je sieraden in op te bergen een echte aanrader! Ziet er niet alleen leuk uit, maar je raakt ook nooit meer je sieraden kwijt. Koop als laatste een mooie wasmand om rondslingerende kleding te voorkomen!

Kave Home - Set Mast
© Kave Home​​
Willow Kast Made
© Made​​
Lyvion Sieradenschoteltje met cactus
© Bol.com​​
Willow Kast Made
© Loods5​​

Hopelijk ben je geïnspireerd door dit blog en kun je lekker gaan opruimen!

.