Ga naar content

Shoptips raamdecoratie en trends van 2022


In het blog over de raamdecoratie heb je al meer kunnen lezen over de verschillende soorten en stijlen. Ook las je waar je rekening mee moet houden tijdens het uitzoeken van jouw nieuwe raamdecoratie. In dit blog ga ik verder in op de trends van 2022, waar je mooie raamdecoratie kunt kopen en hoe je ook nog een beetje rekening kunt houden met duurzaamheid en het milieu. Hopelijk doe je wat nieuwe inspiratie op en kan jij tijdens de komende wintermaanden genieten van sfeervol en hippe raamdecoratie!

Inbetween gordijnen 

Sfeerimpressie VTwonen
​​© VTwonen
Sfeerimpressie VTwonen
© VTwonen​​

Maak het donker

Donkere kleuren in huis zijn al vaker voorbij gekomen als een trend. Denk aan een donkere, zwarte keuken of aan zwarte meubels in de kinderkamer. Niet zo gek dus dat deze trend ook is terug te zien in de raamdecoratie Wil jij in 2022 helemaal meegaan met deze trend? Ga dan zeker voor donker! Kies een gordijn in een donkere kleur of ga voor zwarte jaloezieën of shutters. Raamdecoratie met een donkere kleur zorgt absoluut voor een luxe sfeer in jouw huis! Ben jij helemaal weg van de donkere jaloezieën? Kijk dan zeker even op de site van Veneta. Hier hebben ze een grote collectie. Van houten jaloezieën tot jaloezieën gemaakt van PVC. Is donker toch niet zo jouw ding? Dan hebben ze ook andere kleuren, zoals bruin, wit en nog veel meer. En.. ze bieden ook nog is een gratis adviesafspraak aan of maak gebruik van de online meethulp op de site. 

Veneta jaloezieën
​​© Veneta
Veneta jaloezieën
© Veneta​​

Kleuren

Uiteraard zijn er ook bepaalde kleurentrends te benoemen voor raamdecoratie. Wit en andere natuurlijke tinten blijven wel echt DE favoriet! Deze kleuren passen goed bij veel interieurstijlen en eigenlijk alle soorten raamdecoratie is te verkrijgen in deze kleuren. Een andere kleurtrend is die van de donkere kleuren. Ga voor zwart of antraciet. Dit is een stijlvolle, maar ook gedurfde keuze. Wil je iets speciaals? Kies dan een donkere stof met glitter of gestuukt patroon. Ook een combinatie van bijvoorbeeld zwart met wit zal erg mooi staan! 


Als laatste gaan nog twee andere kleurentinten een hoofdrol spelen in 2022. Dit zijn enerzijds lenteachtige groentinten en anderzijds zijn dit warme terracotta-, rood- en bruintinten. Prachtige kleuren om toe te voegen aan je interieur. Ga voor mooie gordijnen in een terracotta kleur en laat deze op maat maken bij bijvoorbeeld Leen Bakker of Hema. Houd zeker even de sites in de gaten, want er zijn nog wel is acties dat het op maat maken gratis is. Dat is dan toch mooi meegenomen?! Ook de nieuwe collectie Duette Shades van Luxaflex is zeker een aanrader. Je hebt de keuze uit veel verschillende kleuren. Van warme aardetinten tot wit en lichte groentinten. De plisségordijnen zijn ook nog is duurzaam en geluiddempend.  

Luxaflex sfeer
MrWoon Sfeerfoto
​​© MrWoon

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Ook in het interieur zie je dat deze ontwikkeling steeds meer in opkomst is. Vandaag de dag is er gelukkig ook steeds meer duurzame raamdecoratie te vinden. Bij A House Of Happiness staan ze voor milieuvriendelijke en eerlijke producten. Ze maken gordijnen van gerecycled materiaal. De gordijnen worden gemaakt van oude petflessen, maar ook snijafval van t-shirtstof wordt gebruikt om nieuwe gordijnen te maken. Ze bieden eerlijke prijzen en deze zijn altijd inclusief het op maat maken van de gordijnen, verzwaren en de haken of ringen. Een prachtig merk! Goed voor het milieu en jij hebt mooie raamdecoratie voor in jouw interieur.


Ook het merk bece heeft een collectie met duurzame raamdecoratie. Ze hebben een grote collectie met onder andere rolgordijnen, vouwgordijnen en jaloezieën. De producten zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal, zoals polyester uit de mode-industrie of duurzaam bamboe. Absoluut een aanrader! 

.