Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Raamdecoratie: een toevoeging voor elk raam.


Raamdecoratie is misschien niet het allereerste waar je aan denkt als je plannen maakt voor de inrichting van je huis. Toch speelt het een grote rol. Het kan net die finishing touch zijn waarmee je jouw interieur helemaal afmaakt. Maar welke raamdecoratie kies je? Ga je voor jaloezieën, shutters, plisségordijnen of vouwgordijnen? De keuze is reuze. In dit blog lees je over de verschillende soorten raamdecoratie,  stijlen en waar je rekening mee moet houden. 

Voordelen raamdecoratie 


Raamdecoratie biedt vele voordelen. Het houdt de felle zon tegen en houdt het huis koel op een warme zomerdag. Met verduisterende raamdecoratie heb je in een handomdraai een donkere slaapkamer. Dat is wel zo fijn voor een goede nachtrust. Uiteraard zorgt het ook voor de nodige privacy om die nieuwsgierige blikken buiten de deur te houden. Raamdecoratie is ook belangrijk om jouw meubels in topconditie te houden. Het felle licht van de zon wordt tegengehouden waardoor je de verkleuring van meubels tegengaat. And last but not least, raamdecoratie is gewoon heel sfeervol! Het kleedt je woning aan en met de juiste raamdecoratie creëer jij een sfeer die helemaal bij jou past!   

Om rekening mee te houden 


Voordat je een keuze maakt voor een soort raamdecoratie is het belangrijk om rekening te houden met de ligging van de kamer. Wanneer je kamer op het zuiden ligt, is het belangrijk om voor zonwerende raamdecoratie te gaan. Jaloezieën zijn hiervoor perfect. Een zonwerende functie is minder belangrijk wanneer de kamer op het noorden ligt. Kies dan bijvoorbeeld voor mooie licht doorlatende gordijnen die helemaal    matchen bij het interieur van de kamer. Hierdoor houd je een kamer op het noorden mooi licht en ruimtelijk. Bij een kamer op het oosten moet je rekening houden met de ochtendzon. Wil je hier niet elke ochtend gewekt door worden? Kies dan voor verduisterende gordijnen of voor half transparante stoffen. Een kamer op het westen wordt juist in de avonduurtjes verlicht door de zon. Kies ook hier voor raamdecoratie die het felle licht tegengaat, zodat je geen last heb van de zonnestralen tijdens het kijken van jouw favoriete serie op de televisie. 

Soorten raamdecoratie


Maar uit welke raamdecoratie kun je nou allemaal kiezen? Hieronder vijf populaire soorten. Elk soort heeft zo zijn pluspunten en minpunten. Het is maar net waar je van houdt en wat mooi past bij jouw interieur. 

Gordijnen 


Dit is denk ik het meeste bekende soort raamdecoratie. Het ‘gewone’ gordijn aan een rail of roede. Kies een mooie, duurzame stof uit. De stoffencollectie van Karwei is dan een echte aanrader. Deze collectie bestaat uit stoffen van oude jeans of van PET-flessen. Voor jou mooi om naar te kijken en goed voor de aarde! Een echte win-win situatie. Gordijnen zijn door het materiaal een sfeervolle toevoeging aan jouw interieur. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, stoffen en leuke printjes! Hierdoor zijn gordijnen gemakkelijk aan te passen aan jouw wensen en interieur. 

raam decoratie
© Vtwonen ​​

plissé 


Een plisségordijn vouwt zich vanzelf op bij het openen. Door de vele mogelijkheden zijn de ze al jaren erg populair! Je kunt kiezen voor top down bottom up of top down. Plisségordijnen zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en materialen. Zoek je voor de slaapkamer een mooi plisségordijn? Kies dan voor één met een verduisterende stof. Het dupli plisségordijn is een variant op het gewone plissé. Deze variant bestaat uit twee lagen stof. Wat is hier dan het voordeel van? In de zomer wordt de warmte tegengehouden en in de winter zorgt het ervoor dat de warmte wordt vastgehouden. 

Jaloezieën


De laatste jaren zijn jaloezieën erg populair! Vooral in de kleuren zwart en wit, maar ook andere kleuren zijn mogelijk. Ze zijn beschikbaar in verschillende materialen, zoals aluminium, hout en kunststof. Ze zijn makkelijk te bedienen, zijn licht doorlatend en zijn ook geschikt voor in de badkamer. Kies voor een mooie zwarte of witte variant als je een basic interieur hebt. Houd je meer van een landelijk interieur? Dan passen houten, eiken of walnoten jaloezieën hier prachtig bij. Ben je meer van de industriële inrichting? Dan zal grijs of zwart prachtig staan. Of kies een felle kleur als echt statement! 

Shutters


Wanneer je op zoek bent naar het wauw-effect binnen je interieur ga dan zeker voor shutters! Ze zorgen ervoor dat alles er super hip, strak en modern uitziet. Shutters zijn ook nog is hartstikke duurzaam. Met shutters kun je het warmteverlies aanzienlijk verminderen. In de koude wintermaanden glipt de warmte door de shutters minder snel naar buiten. Goed voor het milieu en voor jouw portemonnee! Dat is toch mooi meegenomen? Verder zijn shutters ook perfect te gebruiken als zonwering en zijn ze makkelijk schoon te maken. 

Vouwgordijnen 


Vouwgordijnen zijn sfeervol, makkelijk in gebruik en een praktische raamdecoratie. Ze nemen weinig ruimte in beslag wanneer ze worden opgevouwen. Hierdoor houdt de ruimte een open en lichte sfeer. Ze hebben een tijdloze uitstraling en passen daardoor goed in elke interieur. Daarnaast zijn ze op maat te maken en is ook hier weer de keuze uit verschillende materialen en kleuren eindeloos. Een nadeel van vouwgordijn is dat ze vaak wel iets kwetsbaarder zijn door het systeem, dan bijvoorbeeld een gordijn aan een stevige rail. 

Ik hoop dat jij na het lezen van dit blog weer wat meer kennis hebt opgedaan over raamdecoratie, zodat jij de komende wintermaanden fijn kan genieten van mooie gordijnen, shutters of stijlvolle jaloezieën. 

heb jij ons laatste blog al gelezen? Bekijk hier het blog over de leukste shoptips voor de kinderkamer! 

.