Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

In de Spotlight "BladerTin"


Voor de ‘in de spotlight’ van deze maand zijn we in gesprek gegaan met Grace Hunnik van BladerTin. Om alvast een ‘tipje van de sluier’ te geven… dit wil je aan je wand! Het is exclusief, uniek en eigentijds. Al nieuwsgierig geworden? Lees snel meer over BladerTin! 

Grace van BladerTin

Dit is Grace (35), het gezicht achter BladerTin. 

Kun je iets meer vertellen over jezelf en je achtergrond? 

Ik woon met mijn gezin (mijn vriend en zoon) in Enschede. Ik ben opgeleid tot sociaal hulpverlener, maar mijn passie ligt mijn hele leven al bij tekenen en interieur. Ik tekende vroeger dagelijks en maakte graag kaartjes of plattegronden van huizen. Daarna ploos ik de Ikea gids uit en bedacht dan welke meubels in het huis moesten. Vervolgens tekende ik de ruimte in 3D en had zo mijn eigen interieur advies gemaakt. Toen ik ouder werd zakte die passie een beetje weg. Tot ik een set met aquarel verf kreeg en ik het schilderen/tekenen een paar jaar later weer ging oppakken. 

tekening van bladertin

Waar komt de naam vandaan?

BladerTin is een verbastering van bladgoud. Ik heb daarom hiervoor gekozen omdat ik mijn inspiratie haal uit de natuur en veel bloemen & blaadjes maak. 

Bloemen en blaadjes… hoe vind je die terug in jouw creaties? 

Ik verkoop aquarel schilderijen en kaarten. Daarin vind je dus onder andere de bloemen en blaadjes terug. Deze worden illustratief vormgegeven. Ook maak ik modern suggestief werk zoals mijn planeten of zout en goud collectie. 

BladerTin tekening
BladerTin schilderij

Deze kunstwerken maak ik op basis van Aquarel. Dit is een verftechniek waar het gaat om wat het water doet! Het is transparant, suggestief en elk werk is uniek. 

Elk werk maak ik in opdracht, dus als een werk wordt besteld, dan pas ga ik het maken. Daardoor kan ik specifieke wensen toepassen en met create together ontwerpen we samen jouw droom schilderij. 

Via mijn webshop www.bladertin.nl kun je mijn kunstwerken bestellen. Er staan al werken in de shop maar ook kun je hier dus een aanvraag doen om in opdracht voor jou een werk te creëren. 

Je vertelde dat je passie al sinds jongs af aan bij tekenen en interieur ligt. Maar om dit om te zetten naar een echt bedrijf lijkt me best een stap. Hoe heb je deze stap durven te zetten? 

Ik heb al wat jaren een interieur account op Instagram: Grace_en_iris. Daar begon ik steeds meer van mijn werk te delen en daar werd zo enthousiast op gereageerd dat ik ben begonnen met een webshop. Dus eigenlijk is het heel natuurlijk ontstaan. Daarnaast zocht ik al een hele tijd naar nieuwe invulling qua werk. Deze twee kwamen mooi samen en zo ontstond BladerTin. 

BladerTin logo

Fantastisch hoe zoiets kan lopen! Toch kom je tegenwoordig veel kunstenaars tegen, vooral op instagram. Hoe zorg je ervoor dat (potentiële) klanten voor jouw kunst kiezen? 


Ik maak kunstwerken voor een betaalbare prijs. Ik hoop zo dat er meer voor een echt werk gekozen wordt in plaats van een poster die in grote oplages gedrukt wordt. Elk huis en interieur verdient een uniek werk aan de muur, want dat geeft je interieur eigenheid! Kunst is een niche markt en heel specifiek. Ik probeer mij te onderscheiden door te blijven vernieuwen, nieuwe technieken toe te passen en mijn eigen stijl naar voren te laten komen.


Je hebt vast genoeg klanten die idolaat zijn van je prachtige werk. Welke mensen kopen bij jou zo’n uniek item?


Mijn werk verkoop ik aan interieur liefhebbers en mensen die echte kunstwerken aan de muur willen. Mijn collectie is breed en staat prachtig in kinderkamers maar ook in de woonkamer. Klanten weten mij vooral te vinden via Instagram @grace_en_iris. Hier deel ik inspiratie en via @bladertin deel ik meer specifiek mijn werk. In mijn webshop www.bladertin.nl is het gemakkelijk om het werk te bestellen!


We hebben het eigenlijk al in de intro verklapt. Maar nog één keer… je werk in 3 woorden beschrijven. Welke zijn dat dan voor jou?


Eigentijds, exclusief & uniek!


Je vertelde dat je zowel illustratief als suggestief werk maakt. Als je moet kiezen, welk item is dan je favoriet?


Mijn favoriete product is lastig kiezen maar dan toch de planeten. Dat is een aquarel waarbij ik gebruik maak van zout en telkens is het weer een verrassing hoe het eruit komt te zien. Ook voor mij! Dat maakt het ook leuk om te maken, elke nieuwe laag geeft een nieuwe dimensie.

BladerTin schilderij

Over ‘nieuw’ gesproken. Zitten er ook nog nieuwe dingen in het verschiet voor jouw bedrijf?


Op korte termijn wil ik mij gaan richten op bijzondere Gallery walls, ook wel museum muren genoemd. Dat is echt een statement in je huis maar toch vinden veel mensen het lastig om dit samen te stellen. Ik wil een samenstelling van schilderijen maken die een mooie basis vormen voor een gallery wall!


Last but not least: Heb je ook nog wensen of dromen voor de toekomst? 


Dromen blijft leuk! Op de lange termijn dromen mijn vriend en ik van een winkel/atelier waar naast mijn werk, van alles te vinden is voor huis en interieur. Ook wil ik graag dat je daar workshops kan volgen op dat gebied. Maar dat is echt ver weg en blijft misschien ook wel bij een droom.


Ben je na dit leuke interview benieuwd geworden naar BladerTin? Neem dan zeker eens een kijkje op de Instagram pagina.

.