Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Hoe richt je je studentenkamer in met een klein budget?


Heb jij je examens gehaald en mag je dan straks eíndelijk op kamers? Speur je nu al heel het internet af maar vind je je (toekomstige) kamer lastig in te richten met een kleiner budget? Toch is het mogelijk om voor weinig ook een leuke studentenkamer in te richten. Ik geef je een aantal tips, de meeste komen uit eigen ervaring, anderen van internet! Daarnaast laat ik je nog wat leuke items zien zodat je voor weinig geld een leuke kamer kunt inrichten! 

Zoek via Marktplaats


Met zoeken via marktplaats bedoel ik eigenlijk twee dingen. 1: Originele tweedehands meubels! Ik vind het zelf heel leuk om te zoeken naar tweedehands- en daarbij vaak ook goedkope items. Marktplaats is de perfecte plek en je kunt urenlang online rondstruinen. 


Daarbij ben ik laatst nog achter iets anders gekomen. Het is eigenlijk heel logisch maar ik was er nooit eerder op gekomen… en jij misschien ook niet? Je kunt bijvoorbeeld op IKEA.nl een leuk item uitzoeken en dan gewoon de productnaam plakken in Marktplaats! Zo krijg je al snel tweedehands of nieuwe items voor een lagere prijs. Houd jij net wat meer geld over voor een drankje in de kroeg!

Opbergruimte


Een studentenkamer is vaak klein, daarom is het belangrijk dat je genoeg opbergruimte kunt creëren zonder dat de kamer vol moet staan met kasten! Schaf bijvoorbeeld lades aan die goed aansluiten op je bed, of ga voor een bed met ingebouwde lades. Dit bed vind ik zelf een goede optie! Doordat de lades ook omhoog gaan heb je gelijk een soort roomdivider, of een blok waar je je tv op kunt zetten. 


Verder is het BRIMNES bed echt top. Helemaal niet duur en vet veel opbergruimte door de grote lades.

Leuke planten

Studentenkamers zijn vaak klein, dus het is goed om er wat plantjes in te zetten. De planten verhogen de luchtvochtigheid en maken zuurstof aan, dat kun je sowieso goed gebruiken in je kamer! De planten moeten natuurlijk wel verzorgd worden, de meeste planten doen daar niet zo moeilijk over. Wat ze echt nodig hebben is licht en water. Als je weinig ramen in je studentenkamer hebt zijn er een aantal trucjes om toch genoeg licht te creëren voor de planten.


Ik las op Appartment Therapy een tip: je kunt de spiegel op je kamer zo neerzetten dat het natuurlijke licht van je raam reflecteert! We hebben al eerder een blog geplaatst over de kamerplanten van 2021, misschien zie je daar een leuke plant tussen.

Als je niet zulke groene vingers hebt, ga dan voor een Cactus of Sanseveria bijvoorbeeld! Vetplantjes zijn ook makkelijk te onderhouden. 


Gaan alle planten dood onder jouw toezicht? Dan is het misschien tijd voor nep planten. Tegenwoordig zijn ze best realistisch! Deze bijvoorbeeld, van de Ikea.

Spiegels


Een grote spiegel is niet alleen handig om ‘s ochtends nog even je outfit in te checken, spiegels zorgen er ook voor dat je kamer groter lijkt! Doordat het licht weerkaatst wordt, ontstaat er een diepte effect. Als je een kamer hebt met een laag plafond, ga dan voor een lange verticale spiegel, dit zorgt voor een verhogend effect. Ik heb zelf NISSEDAL van IKEA tegen de muur gezet, deze spiegel is maar €39.95,-! 

Als je een gallery wall gaat maken, kun je daar ook spiegels in verwerken! Het geeft een leuk speels effect en zorgt voor meer licht in je kamer. 

Gebruik de wanden

Dit is een hele belangrijke tip! Je kunt vet veel ruimte besparen door ook de wanden van je kamer te gebruiken. Zo kun je plankjes, kastjes, spiegels, rekken of zelfs bureau’s aan je wand vast maken! De plankjes zijn deels voor de sier natuurlijk, maar je kunt er alsnog boeken, planten of belangrijke spullen op kwijt. Pas wel op dat het niet rommelig wordt. Dit kastje is bijvoorbeeld erg handig als extra opbergruimte! Hij is er in wit, maar ook in het zwart: 

De KALLAX kast van IKEA is eigenlijk een alleskunner.  Je kunt de kast gewoon zo op de grond zetten, hem ophangen, hem als bankje gebruiken.. of zelfs als roomdivider! Sowieso een goede aankoop dus!


Je hebt heel veel verschillende varianten, het is net hoeveel je eraan wilt besteden en hoeveel ruimte je hebt.


Wanneer je zelf een rommelige kamer hebt, kun je er ook voor kiezen om kastjes in je KALLAX te zetten! Dit zorgt voor een iets opgeruimdere look.

Wat ik zelf in mijn kamer heb gedaan om ruimte te besparen, is een kledingrek aan de muur maken. Ik heb er zelf twee boven elkaar gehangen voor een speels effect. 

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad!

.