Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Beddengoed voor in de zomer


Na een heerlijke zomerse dag kun je er tegenop zien om naar je bed te gaan. Niet omdat het nog zo lang lekker weer is buiten, maar omdat je een hele warme slaapkamer hebt.. Fijn slapen in de zomer vergt even wat extra aandacht. Allereerst is het ventileren van de slaapkamer erg belangrijk. Wanneer je 's ochtends lekker even de ramen openzet, doe ze dan wel weer dicht doet voordat het warm wordt. Zo voorkom je extreme hitte in de avond/nacht.


Daarnaast is fijn beddengoed erg belangrijk om heerlijk te kunnen slapen. Zorg ervoor dat je begint met een zomerdekbed. Deze zijn vaak een stuk dunner en van een fijne lichte kwaliteit materiaal gemaakt. Vind je dit toch ook te warm wanneer het echt zomer is? Dan voldoet alleen een overtrek al, en is dit nog te warm? Dan slaap je lekker zonder natuurlijk. Ook voor de matrashoes kun je een dunnere variant nemen, lekker een van katoen bijvoorbeeld.


Maar een overtrek in de zomer moet om het lekker luchtig te houden van katoen of linnen zijn. Deze natuurlijke materialen zorgen ervoor dat je het niet te warm krijgt, maar houden  je wel warm wanneer dat nodig is.  Om je een paar leuke tips te geven zet ik een aantal mooie sets beddengoed op een rij.

Katoen


Houd je van basic? Ga dan voor dit dekbedovertrek van Dekbed Discounter. Deze overtrek is van 100% katoen en geeft een speciale look de de stone-wash. 

Toch liever een printje? Dan is deze overtrek wellicht een goed idee. Door de warme bruine kleur met het frisse wit, is het een ideaal printje voor de zomer. 

Ook voor je kids wil je natuurlijk dat ze fijn kunnen slapen in de zomer. Wat dacht je van dit leuke overtrek van Yumibaby? Of deze van De Gele Flamingo? 

Linnen 


Linnen heeft dezelfde fijne eigenschap als katoen, namelijk dat het heerlijk luchtig en koel is. Linnen neemt sneller vocht op dan katoen, dus wanneer je sneller transpireert is het een echte aanrader. Linnen zit snel in de kreukels, wat wel knus oogt. Houd je niet van kreukels? Dan moet je voor een katoenen variant gaan. Een voordeel van linnen is dat het duurzaam is en langer meegaat, omdat het 3 keer sterker is dan katoen. 

.