Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Deze kamerplanten overleven de (zomerse) hitte in je huis


Het heeft even op zich laten wachten, maar daar zijn ze dan toch, de zomerse dagen! Hoe blij wij er vast allemaal mee zijn…niet voor elke kamerplant is deze periode een feestje. Oké, we spreken nu nog niet over echte hitte maar we kunnen beter goed voorbereid zijn toch? Want voor een hittegolf hoef je tegenwoordig het land niet meer uit.


Die voorbereiding heb ik echt nodig. Als-geen-echte-planten-kenner ben ik namelijk díe persoon die anders als kip-zonder-kop door het tuincentrum rent en natúúrlijk precies die planten haalt die bij terugkomst al niet meer te redden zijn. Oké ietswat overdreven maargoed de strekking is duidelijk, niet? Ook de extra reminders qua verzorging heb ik in deze periode zeker nodig. Ik heb daarom alvast zo’n planten app aangeschaft! Nieuwsgierig over welke app ik het heb? Ariane heeft er onlangs een blog over geschreven: 4 apps die je helpen om je kamerplanten wél in leven te houden. Genoeg keus voor je om te kijken welke app het beste bij jou past. 


Nog even wat uitleg over waarom ik meer voorbereiding nodig heb dan alleen deze app? Omdat ik gewoon simpelweg een cactus kan laten uitdrogen. En dat is best knap! 


Moet eerlijk toegeven dat het dan natuurlijk niet gaat om ‘een paar keer geen water geven’. Nee, om die cactus uit te laten drogen moet je echt standvastig zijn. Dus als ik straks net zo standvastig ben met de apps moet het goedkomen lijkt me!


Over op de planten die deze temperaturen en zonlicht goed kunnen hebben. Het verbaasde me hoeveel planten eigenlijk prima de zomer door kunnen komen. Ik heb daarom de mooiste planten er voor je uitgezocht.

Cactus


Daar is ‘ie toch! En zelfs met stip op 1 op gebied van sterkste kamerplanten die tegen de volle zon kunnen. (Margot schaam je. Schaam je diep dat je zelfs de sterkste plant kunt laten creperen.)


De cactus kan wel tegen een stootje. Het is een woestijnplant en die is dus wel wat hitte gewend. Als je deze plant een keer vergeet water te geven is er ook geen man over boord. Mits je het natuurlijk niet maandenlang vergeet!


Cactussen zijn er in allerlei maten, vormen en prijzen. Wil je een echt planten walhalla in je kamer? Dan is de cactus toch wel dé plant die je hiervoor op Pinterest het meest voorbij ziet komen. 

Bananenplant 


Ook deze plant past zeker in je planten walhalla. Met deze plant creëer je gelijk een jungle effect. Je kunt deze gerust in het volle zonlicht zetten maar het maakt ‘m wel dorstig. Water geven is dus wel een must!

Sansevieria


Ben je ook niet goed met de verzorging van planten? Dan is dit een plant die zeker bij je past! Hij heeft weinig verzorging nodig en kan goed tegen de zon.  Ook een goedkope oplossing want de plant kan levenslang mee! Ik heb ‘m zelf ook en hij staat nog steeds. Dit is dan ook de plant die hoogstwaarschijnlijk het zelfs járen bij mij uithoudt. 


Een leuk weetje? Deze plant wordt ook wel de vrouwentong genoemd. Alhoewel ik de vergelijking niet helemaal zie, wil ik je dit nieuwtje natuurlijk niet onthouden. 

Yucca


Om nog even in de dikke stammen te blijven. Niet zomaar een stam trouwens want ook deze slaat het water op. Ideaal want daardoor heeft hij weinig water nodig. 

Strelitzia


Dit is toch wel mijn persoonlijke favoriet. Ik vind ‘m een en al zomer uitstralen! De mooie grote groene bladeren en ga je voor de Strelitzia Reginae dan zitten er ook nog prachtige bloemen aan. Deze wil je toch? Je moet er wel wat ruimte voor maken want deze plant zet je niet zomaar ergens tussen. Hij heeft veel ruimte nodig en dat verdient hij ook. Deze plant is echt een eyecatcher in je interieur. Hij wordt niet voor niets ook wel ‘bird of paradise’ genoemd. 

Ficus


Deze plant kan goed in de zon staan maar heeft wel wat meer water nodig dan de andere planten. Er zijn verschillende Ficussen te koop met allemaal hun eigen standplaats. Die met het kleine blad kan bijvoorbeeld beter tegen de zon en die met het grote blad is juist echt een mooie plant voor op het kantoor. 

Phoenix Roebelenii


Oftewel de Dwergdadelpalm. Een palm dus… maar dan wel een kleine variant. Hij verbruikt veel water dus is niet zo geschikt voor de groene- vingerloze mensen onder ons. Ben je wel goed met water geven? Dan kun je deze gerust in de volle zon zetten! 

Olijfboom


Natuurlijk sluit deze toffe plant het rijtje af. Als ze de hoge temperaturen in onder andere Griekenland en Italië aan kunnen dan gaat het in ons land helemaal lukken. We kennen de olijfboom voornamelijk voor in de tuin maar tegenwoordig mag deze ook gerust naar binnen gehaald worden. Krijg je gelijk een lekker mediterraans sfeertje van in huis. Zet ‘m voor een groot raam (veel licht)! Wil je ‘m in de winter ook graag binnen houden? Zorg er dan voor dat ‘ie niet op de tocht staat en houdt ‘m uit de buurt van je (vloer)verwarming. 

.