Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

De tuin aankleden met een budget onder de 250 euro


Nu de weersverwachting weer wat beter wordt en we met z’n allen buiten kunnen zitten, is het natuurlijk belangrijk dat de tuin er goed uit ziet! Daarom help ik je om de tuin aan te kleden, met een budget onder de €250. Een mooie tuin betekent namelijk niet altijd dat het ook duur moet zijn. Ik geef je een aantal tips!

Schutting verven of beitsen?

Een makkelijke manier om je tuin een andere uitstraling te geven, is door het aanbrengen van een nieuwe kleur op de schutting. Deze kun je verven of beitsen. Ik moet zeggen dat ik eerst zelf ook niet zo goed wist wat het verschil is, maar ik heb het voor je onderzocht! Verf is eigenlijk de beste keuze wanneer je geen houtnerven meer wilt zien. De schutting schilderen is prima, maar het beschermt de schutting zelf niet goed. Voordat je kunt beginnen met verven, is het bij de meeste merken belangrijk om grondverf te gebruiken, dit is een soort primer. Daarna kun je de schutting een leuke kleur geven!

garden interior
© ​​onzon

Vind je dit teveel werk? Dan is de verf van Moose Färg echt iets voor jou! Deze Zweedse verf is een ademende houtverf en is volledig biologisch geproduceerd. Het milieu wordt niet belast bij de productie en er is geen primer of grondverf nodig voordat je deze verf aanbrengt. Kijk daar houden we van! Doordat de verf een goede bescherming biedt aan het hout (zelfs 4 tot 5 jaar onderhoudsvrij), is het ook nog eens een heel duurzaam product.


Beitsen wordt gezien als één van de beste manieren om je schutting te verzorgen en een nieuwe kleur te geven. Op het gebied van beits kun je kiezen uit een helemaal dekkende laag, maar ook voor een semi-transparante beits: het hout krijgt een andere kleur maar is nog wel zichtbaar. Het voordeel van beits is dat het de schutting ook gelijk beschermt. Het zorgt ervoor dat het vocht gereguleerd wordt en biedt ook meteen UV-bescherming. 


De beits verschilt nogal qua prijs en natuurlijk ook qua kwaliteit! Je kunt het best zelf kijken wat jij er aan wil uitgeven. Ik heb in de tekst hierboven een aantal opties gelinkt.

Poster of wandkleed tuin

Een andere makkelijke manier om naast het verven de schutting leuk aan te kleden, is een wandkleed! De wandkleden zijn in allerlei kleuren en formaten verkrijgbaar. Deze leuke posters zijn bijvoorbeeld in heel veel verschillende kleuren en prints online te vinden. Wat handig is: de posters zijn beschermt tegen uv-stralen, maar ook tegen water! Zo gaan ze dus lekker lang mee. Als je ze niet meer in de tuin wilt, kun je ze ook gewoon binnen ophangen. 

Tuinfakkels

Om een mooi sfeertje te creëren is het leuk om lampjes op te hangen, maar wat dacht je van tuinfakkels?! Deze fakkels zijn helemaal niet duur en leuk om in de tuin te steken! Een mooi alternatief is de Zweedse fakkel, dit is een ingezaagd houtblok. In het midden van de stam zit een aanmaakblokje, waardoor het blok aan blijft. 

Zithoek

Hoe leuk is het om de lounge hoek een keertje te veranderen? Weg met die saaie standaard kussens! Deze kussens zijn speciaal gemaakt voor overdekte buitenplaatsen. 

Sierkussen
Sierkussen Hartman
​​© Hartman
Hartman tuinkussen poule
​​© Hartman

Potten voor de planten

Je kunt natuurlijk ook planten in potten in de tuin plaatsen! Ik heb een aantal leuke potten voor je uitgezocht. Wat ook leuk is, zet meerdere potten dicht bij elkaar en mix en match qua prints, groottes en kleuren!

Mica Decorations  bloempot orion
​​© Wehkamp
Elho bloempot Greenville groen

Ik hoop dat je wat aan de tips hebt gehad! En natuurlijk dat je onder de €250,- kunt blijven ;)

.