Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Hoe haal je je vakantieland in huis? Ibiza interieur, Marokko en Japan!


Wegdromen bij je favoriete vakantieland, wie doet dit nou niet zo af en toe? We hebben allemaal wel een land waar we hele mooie herinneringen aan hebben. Een Ibiza interieur dat je doet denken aan het warme strand, of toch het Marrokaans interieur wat je doet denken aan het heerlijke eten? Hoe leuk zou het zijn als je dat vakantiegevoel ook kunt toepassen in je interieur! Stel je hebt een mooie vakantie op Ibiza gehad, haal dan dat Ibiza gevoel naar binnen. We reizen door een paar vakantielanden en geven tips om deze landen toe te passen in jouw interieur.

Ibiza interieur


Bij Ibiza denk je al snel aan zonlicht, vrijheid, groen en natuur. Maar hoe betrek je dit naar je interieur? Start met een lichte basis, zowel op de muren als de vloer. Op Ibiza zie je vaak dat de huizen wit zijn, dit is natuurlijk voor de warmte. Maar wit straalt in het interieur ook rust uit. Je kunt de muren ook bewerken met leemstuc of verf. Dit wordt ook veel gebruikt bij de huizen op Ibiza. Dit staat niet alleen mooi maar is ook goed voor een perfecte klimaathuishouding. 


De plafonds zijn vaak van hout, prachtige houten balken in het zicht. Maar dit is natuurlijk niet bij de Nederlandse huizen vaak het geval. Wil je toch zo’n plafond bij jouw thuis? Denk dan aan een overkapping waar je dit kunt toepassen. Want Ibiza naar buiten halen is natuurlijk ook een gave optie!

Meubels


De meubels die je kunt toepassen om het ibiza gevoel te krijgen zijn vaak van natuurlijke materialen. Een grote rotan stoel, of (licht) houten tafeltjes en een stoffen bank zijn wel goede items die niet mogen ontbreken. Heb je geen stoffen bank? Bekleed hem dan met een mooi (wit) kleed. 

Accessoires


Het mag allemaal wel wat rijk aanvoelen! Dit doen we door veel woonaccessoires toe te voegen. Mooie rotan manden aan de muur of in de kast, veel kussens op de bank, mooie sfeerlichten. De kleuren die in de accessoires veel worden gebruikt zijn wit, beige, nude, goud, bruin en zwart.


Daarnaast is verlichting ook belangrijk. Denk aan rotan lampen, of een lamp met een stenen voet en stoffen lampenkap. Ook mogen er geen planten ontbreken. Voor het Ibiza gevoel gaan we voor mooie grote planten. Denk aan een waaierpalm of een kentia palm. Zet deze in een mooie grote mand of pot om het helemaal af te maken.


Tot slot, een wollen kleed is een must! Ga voor een kleed met een motief voor die typische Ibiza look.

Shoptip Ibiza

Marokkaans interieur


Marokko is ook zo’n fijne vakantiebestemming. Als je gek bent op interieur is dit wel een land waar je geweest moet zijn. Denk aan de prachtige winkels en markten met allerlei marokkaanse accessoires, tassen, kleden etc. 


De marokkaanse stijl uit zich vooral in veel kleur en details. 

Meubels


Een grote (houten) bank mag niet ontbreken in de woonkamer. Deze zijn vaak bekleed met een mooie stof. Om nog meer zitruimte te creëren voeg je een aantal poefjes toe. De originele marokkaanse poef is van leer en te verkrijgen in verschillende kleuren. 

Accessoires


Licht is belangrijk voor de marokkaanse sfeer. We kennen ze vast wel… die typerende lantaarns en (hang)lampen met gaten. Deze zorgen voor dat romantische sfeertje! Hang er meerdere bij elkaar voor het meest sfeervolle effect. 


Op de grond kan een vloerkleed niet ontbreken, ga voor de originele wollen kleden. Maar is dit net wat boven het budget? Er zijn ook veel replica’s te koop. Naast een wollen kleed kun je ook voor een jutten variant gaan.


Op de bank horen veel kussens te liggen, ga voor dat marokkaanse sfeertje met kelim kussens. Wanneer je extra zitplekken wilt creëren, schaf dan een grote kelim aan en leg deze op de grond. Wedden dat dit plekje direct wordt ingenomen?

Shoptip Marokko

Japans interieur 


Japandi, een woord dat je de laatste tijd vast veel gehoord hebt. Deze trend is helemaal van nu! Wij hebben er daarom ook een blog over geschreven: Japandi blog. Japanse interieurs zijn vaak minimalistisch en zorgen zo voor rust in huis én hoofd. De kunst van het weglaten is een bekende term bij deze interieur stijl. 

Meubels


Strakke lijnen spelen een grote hoofdrol in het japanse interieur. Dit uit zich in: met hout beklede wanden en strakke meubels. 


Naast hout zie je ook veel bamboe in meubels en washi. Washi is rijstpapier en wordt veel verwerkt in lampen en kamerschermen. Een kamerscherm kan zorgen voor een knus hoekje in de woon of -slaapkamer. De tafels zijn vaak laag zodat er op de grond kan worden gezeten. Om dit comfortabel te maken, leg je er een zit matras bij. 

Accessoires


Veel kleur zul je niet zien in een japans interieur. Kleuren als grijs, wit en andere natuurtinten zijn wel de meest voorkomende tinten. Ook zijn de accessoires minimaal. Wat kenmerkend is bij de japanse stijl zijn planten. Deze kun je vaak terug zien in een binnentuin! Een enorme boom midden in het interieur is dan ook niet vreemd. Toch iets meer ingetogen? Ga voor een kleine bamboe, een bonsai of een asparagus. 


Wil je nog meer japan naar je interieur halen? Begin dan met het verzamelen van het servies. Je kunt twee kanten op. Of extreem in drukke (bloemen) prints, of juist heel door ingetogen en minimale kleuren te kiezen. 


Een mooi gedekte japanse tafel is niet heel uitgesproken maar kan wel heel sfeervol zijn. Combineer meerdere borden & schalen en maak het af met de traditionele stokjes! 

Shoptip Japan

kommetje
Kom Japan​​
.