Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Je huis inrichten met een klein budget: De beste tips!


We kennen het denk ik allemaal wel. Je wilt iets anders met je interieur, maar je hebt geen zin om hier weer honderden euro’s aan uit te gaan geven. Gelukkig zijn er genoeg kleine aanpassingen die ervoor zorgen dat je kan gaan inrichten met een klein budget en weer kan genieten van een hele andere sfeer! Met een kleine inspanning, geef jij dat muurtje of meubel weer een hele andere look. Voor de mensen die niet zo handig zijn met de verfroller of hamer heb ik ook wat eenvoudige tips!

bialasiewicz sfeerfoto
​​© Gnitfee

Een nieuwe look begint bij de muur 

De muur is een uitstekende plek om te beginnen wanneer je wat anders wilt met je interieur. Kies een leuke kleur verf en maak een kleurvak in de vorm van een rechthoek of een cirkel op de muur. Bijkomend voordeel is dat het ook nog minder werk is dan wanneer je de hele muur moet verven. Super fijn toch? Wat ook erg leuk is, zijn houten latjes op de muur. Kies een mooie warm kleur uit en je kamer heeft gelijk een hele andere sfeer. Het leuke merk WOODUPP is verkrijgbaar bij wonder & melon. Ze maken prachtige panelen van houten latjes, die ook nog is zorgen voor een betere akoestiek. Fotolijsten met posters in dezelfde kleur als de wand, geven ook een erg mooi effect. Wist je dat je bij ons in de winkel de leukste posters kan scoren van Gnitfee of Maa-noo? Als je wat meer te besteden hebt, kun je ook gaan voor een mooi kunstwerk aan de muur. Of ga voor een IXXI! Kies er eentje uit met veel kleur als je een echt statement wilt maken.

Woodupp panelen
© Woodupp​​
Ixxi schilderij
© Ixxi​​

Een nieuwe sfeer met accessoires 

Met accessoires kun je op een hele eenvoudige manier inrichten met een klein budget en een totaal andere sfeer creëren. Ga voor accessoires die lang mooi blijven en waar je niet al te snel op bent uitgekeken. Zoek een mooie vaas uit en zet er een prachtig droogbloemen boeket in. Elke week verse bloemen zijn natuurlijk prachtig, maar niet zo goed voor de portemonnee. Investeer dus eenmalig in mooie droogbloemen. In de winkel kun je zelf jouw droogbloemen boeket samenstellen. Erg leuk om te doen! Ook items die je dagelijks nodig hebt, kun je gebruiken als accessoire. Stal bijvoorbeeld je mooiste boeken uit op de koffietafel of leg mooie tijdschriften neer. Ook kleine investeringen zoals een plaid of kussentjes voor op de bank kunnen al een heel verschil maken! Mocht je nou wat meer budget hebben, ga dan zeker voor een nieuw vloerkleed. Denk ook is aan accessoires die je zelf kunt maken. Zoek een paar mooie foto’s uit en lijst deze in. Super leuk om een fotoplankje te maken met allemaal dierbare herinneringen.

Sfeerimpressie winkel wonder & melon
© wonder & melon​​

Extra tips voor het inrichten met een klein budget

  • Wil je de keuken een nieuwe uitstraling geven? Verf dan je keukenkastjes in een andere kleur of wrap je keuken met folie! Dit kan al voor een paar honderd euro. 
  • Heb je nog een oud meubel in huis staan die wel een opknapbeurt kan gebruiken? Hartstikke leuk om deze een andere kleur te verven, opnieuw te bekleden of nieuwe greepjes of knopjes aan te zetten! Heb je geen meubels in huis om op te knappen? Kijk dan is op internet en scoor een leuk opknappertje voor een zacht prijsje. 
  • Organiseer een ruilmiddag! Je hebt vast nog wel wat spullen op zolder liggen die je nooit meer gebruikt. Denk aan oude accessoires of dat kastje dat je van je oma hebt geërfd, maar waar je niks mee doet. Op een ruilmiddag nodig je al je familie en vrienden uit en neem je de producten mee die je wilt ruilen. Misschien is die ene vriendin wel super blij met jouw vaas en word jij helemaal enthousiast van haar leuke poster! Goed voor de portemonnee en ook nog is heel gezellig. 
  • Een andere tip is het verkopen van je oude accessoires en meubels! Verkoop het via Marktplaats en verdien er een leuk bedrag mee. Nu heb jij weer mooi wat geld om aan iets nieuws uit te geven! 
  • Neem is een kijkje in de plaatselijke kringloop. Soms vind je hier echte pareltjes voor een klein prijsje! En tweedehands is ook nog is goed voor het milieu. 
  • Houd je van planten in het interieur? Koop een goedkope, neutrale planten pot en beschilder deze zelf in een leuke kleur of schilder er een leuke print op. 
  • Een nieuw kleurtje op de muur of een nieuw behangetje is natuurlijk erg leuk, maar denk ook is aan een muursticker. Een stuk goedkoper en erg mooi voor op jouw kale muur.

.