Ga naar content

Speelgoed opruimen: hier zijn 5 tips!


My oh my! Net als iedere ouder ben ik ontzettend gek op mijn kind. Natuurlijk vind ik haar de leukste, liefste, grappigste en de knapste! Het ochtendmoment vind ik dan ook het lekkerste moment van de dag. Heerlijk dollen in bed, zingen en vooral knuffelen véél knuffelen! Toch kijk ik ook, aan het eind van de dag, weer uit naar het moment dat ze naar bed gaat. Begrijp me niet verkeerd hoor, haar houd ik het liefst dag en nacht om me heen… maar dat speelgoed... en dan vooral het speelgoed opruimen!


Dat speelgoed berg ik als eerste op zodra ze in bed ligt. Ze heeft ook leuk speelgoed. Speelgoed met mooie (pastel)kleurtjes die ook nog best interieurproof zijn! Ik weet alleen niet hoe het bij jouw kinderen zit, maar die van mij vindt natúúrlijk al het speelgoed met die lelijke groene, gele, blauwe en rode kleuren het leukst! Tsja.. laten we het erop houden dat er nog even gewerkt moet worden aan haar smaak. 


Maar goed, een kind moet ook kind kunnen zijn. Dus overdag mag het best overal liggen en ja… ook dat speelgoed met die lelijke kleuren. Ontdekken noemen ze dat toch? Ze ontdekt dan straks ook vanzelf wel toch dat haar speelgoed met de pastelkleuren veel leuker is? Alsjeblieft?!


Tot die tijd zal ik het ermee moeten doen en misschien zit jij wel in hetzelfde schuitje? Maar er zijn oplossingen. Echt!

De Zweden weten er wel raad mee!


Als jij degene bent die ook Google en Pinterest gebruikt bij het opdoen van ideeën dan hoef ik je niet te vertellen dat je voor elke ruimte wel Ikea hacks tegenkomt. Dus ook voor het opruimen van al het speelgoed. 


Ben je het wel een beetje zat dat je elke keer weer dezelfde hacks tegenkomt? Ik heb geprobeerd er een paar leuke en verrassende uit te zoeken! Dus niet die verschillende Ikea kasten die je overal al tegenkomt, maar even wat anders.

Plantenstandaard voor alle kinderboeken


Waarschijnlijk zijn de boeken niet de grootste ergernis. Maar dan nog is het tof om ze wel een leuke plek te geven, niet? Dit plantenstandaard lijkt me nou echt een gaaf item om alle boeken in te zetten. Rotan is helemaal hip en door een standaard te gebruiken pak je het nét even anders aan dan met een normale boekenplank. 

De (foto)plank


Nog een idee voor de boeken. Hij heeft wat weg van een fotoplank die we inmiddels allemaal wel kennen. Toch is deze plank ook weer net even anders en heeft hij meerdere functies. Hang een leuke mand aan de haken waarin je bijvoorbeeld knuffels, knutselspullen of de autootjes opbergt. 


Met zijn naturel kleur past deze plank eigenlijk al in ieders interieur. Maar het geven van een leuk kleurtje is natuurlijk ook zo gedaan!

Wandrek


Door naar de laatste Ikea tip. Ik ben van mening dat we vooral ‘s avonds het kleurrijke speelgoed op mogen ruimen om zelf de avond in rust af te kunnen sluiten. Maar mooi speelgoed mag best geshowd worden toch? Of de mooiere knutselwerkjes?


Hoe leuk is het om ze dan op een soort pronkrek te zetten?! Ik kwam daarvoor dit wandrek van de Ikea tegen. Oké ik zou de trappen een ander kleurtje geven. Maar voor dit kleine prijsje kunnen we er zelf best een kleine DIY project van maken toch? Deze haal je namelijk al voor 6 euro in huis!

Speelgoed als opbergplek


Bij het opruimen van speelgoed hoef je niet alleen te denken aan kasten. Vooral voor de jongere kinderen is er erg leuk speelgoed verkrijgbaar waarin je ‘s avonds ook veel op kunt bergen. Win-win! 

Een keuken


Zelf hebben wij onze dochter een keukentje gegeven voor haar eerste verjaardag. De keukentjes kun je tegenwoordig helemaal interieurproof krijgen dus ook moeders was blij! Wij hebben een keukentje laten maken door Toys Restyled. Zij geven ikea speelgoed keukens een totale metamorfose. Op hun site kun je onder andere zelf de kleuren, het keukenblad en de achterwand kiezen. Je hebt keus uit de mooiste hippe prints! Ook kun je ‘m zelfs laten customizen met webbing of een naam sticker.


Het keukentje heeft veel opbergmogelijkheden en is dus niet alleen mooi maar ook heel praktisch. Haal wat leuke kunststof kratten en je ziet ‘s avonds het speelgoed niet meer terug.

Vind je een keuken laten customizen toch iets te prijzig? Naast dat je er ook één op marktplaats kunt scoren om er vervolgens zelf mee aan de slag te gaan heeft Petite Amélie ook hele leuke exemplaren! 

Poppenhuis


We blijven nog even bij Petite Amélie. Op het gebied van speelgoed is dit echt een walhalla voor zowel de kinderen als de moeders (en papa’s). Al het speelgoed heeft een leuk kleurtje, is mooi vormgegeven en van hout. Het past ook allemaal in het interieur van nu. Zo ook het geweldige naturel houten poppenhuis! 

Niet alleen het poppenhuis trouwens. Zelfs de houten poppen en de ieniemienie moderne meubels mogen vast in je huis rondslingeren. Het huis is ook groot genoeg om het er ‘s avonds allemaal weer in op te ruimen! 

Opbergbank


We ontkomen er natuurlijk niet aan dat kinderen groter worden en ook hun eigen plekje willen hebben. Enerzijds fijn want waarschijnlijk spelen ze daardoor ook veel meer op hun kamer en ligt al het speelgoed niet meer door de woonkamer geslingerd. Maar het is ook wel gezellig als ze af en toe beneden spelen niet? Laten we er dan vooral voor zorgen dat ze een toffe plek hebben waar ze ook graag willen zijn.


Ik weet niet hoe groot jouw huis is? Of jij wel de ruimte hebt om al het speelgoed op te ruimen én ook nog een ruimte aan te kunnen bieden waar ze graag zijn? Helaas hebben wij zelf niet zo’n groot paleis! Klein-maar-fijn-laten-we-maar-zeggen. Een 2 in 1 oplossing is dan een must. Gelukkig zijn die er genoeg!


Wat dacht je van een kast die meteen dient als chill-bank? Natuurlijk kun je ook hiervoor weer aankloppen bij onze bekende Zweedse vriend. Spit dan vooral even Pinterest door voor de mooiste voorbeelden. Ik ga een paar andere voorbeelden geven hoe het ook kan. Misschien net een tikkie anders maar zeker niet minder mooi! 


Wie ons blog inmiddels een beetje volgt heeft vast ook al begrepen dat wij niet vies zijn van het toevoegen van een vintage tintje. Ik ben daarom dit item voor je tegengekomen:


In dit kastje met lades en een deurtje past genoeg! Zo kun mooi je al het speelgoed opruimen, zonder dat er een speciale plek voor gemaakt moet worden. Gooi er wat mooie kussens op en de kinderen hebben een heerlijke chill plek!

opruim kast
speelgoed opruimen met Kast Combitex​​

Deze kist ziet er niet alleen stoer uit maar is ook nog eens multifunctioneel! Je kunt er speelgoed in opruimen en er zelfs op zitten. Ik denk dat je er wel een kussen voor op maat moet laten maken want zo’n meubelstuk (met deze maten) kom je natuurlijk niet vaak tegen! 

houten opberg kist
Kist​​

En check even dit fijne plaatje met de Stage Kistbank van vtwonen. Dan wil je toch gewoon zelf weer kind zijn? 

De mooiste manden


Dit kan ook zeker een interieurproof manier zijn om al het speelgoed in op te ruimen. Zelf vind ik het ook altijd gezellig staan! Ga voor manden die de kinderen ook leuk vinden of ga gewoon voor een lekker basic exemplaar. Om je een beetje op weg te helpen heb ik er een paar totaal verschillende uitgezocht: 

Ook deze papierbak van het mooie merk OYOY kun je gebruiken als opbergmand! 

Mag het van jou wel iets meer ‘kinds’ zijn? Dan is dit misschien iets voor jou! 

Wil je helemaal uitpakken? En maakt het jou niet uit dat het wat ‘kinderlijker’ wordt verpakt? Dan zijn deze zó gaaf: 

Play & go


Als ouder kom je vaak tijd tekort. Deze opruim tip is daarom niet alleen praktisch voor het opbergen van speelgoed in huis maar ook zeker wanneer je bijvoorbeeld op visite gaat en de hele mikmak ook nog eens mee moet nemen. 


In deze opbergzak kun je heel wat speelgoed kwijt en neem je gemakkelijk mee wanneer je op visite of vakantie gaat.

Of deze zak met een tof zwart/wit patroon! 

En mogelijk heb je deze al voorbij zien komen in onze Shop tips van deze week

Ik hoop dat deze tips het opruimen van het speelgoed wat makkelijker maken voor je! En natuurlijk dat het een mooie toevoeging is voor het interieur ;) 

.