Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Met deze tuin accesoires zorg je voor het festival gevoel in eigen tuin


Het festivalseizoen is eigenlijk al begonnen, maar helaas kunnen we nog niet zo heel veel op dit moment. Daarom is het leuk om dat festival gevoel gewoon naar je eigen tuin te halen. Maar hoe doe je dit? Door mooie tuin accessoires toe te voegen! Ik zet er een aantal voor je op een rij. 

1. Hangplek


Tijdens een festival hebben we allemaal wel even een momentje dat we willen relaxen. Even bijkomen van het dansen of gewoon in de ‘chillmodus’ genieten van de muziek en mensen op je heen. Dit doen we natuurlijk wel in stijl! Denk eens aan een gave hangmat of hangstoel? Leg hierin een fijn kussen en een plaid (voor de decoratie). Zo creëer je een heerlijk plekje om je even terug te trekken. 

2. Versier het


Ohhh ... als we naar een festival gaan duiken we massaal de kast in om de tofste outfit te vinden. En anders kopen we er wel één. En naast de outfit hangen we ons lekker vol met mooie zomerse accessoires. Denk aan schelpen armbanden, bandana’s, hoedjes noem het maar op. We kunnen dit natuurlijk niet in de tuin hangen, maar tuinaccessoires kunnen ook daadwerkelijk die festivallook hebben. Zo hier een aantal tips; een schelpenslinger, gevlochten wandkleed, macrame lamp, rotan manden, hamamdoeken en kleden. 

3. Een verkoelend drankje


Niets zo lekker als een verfrissend drankje tijdens het dansen op een festival. Met deze tip breng je dat verfrissende momentje ook gewoon bij jou thuis! Gebruik een tafeltje en zet deze vol met glazen (of niet breekbare als dat gewenst is) en zet er een watertap neer. Zo kun je elk moment een lekker glaasje tappen! Om het water net een fijne twist te geven gooi je er wat fruit door, een citroen/limoen of komkommer. 


Dek je tafel ook met mooi servies en let er vooral op dat je lekker mixt met verschillende kleuren en groottes. Zo kun je tijdens een fijn momentje in de tuin een olijfje prikken of een lekker stukje meloen! Festival feeling in jouw tuin!

4. Tot slot, kleur!


Kleur hoort zeker bij het gevoel van festival! Voeg kleur toe in de tuinkussens en andere accessoires. Vrolijke printjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Ga niet voor safe, combineer juist die verschillende combinaties bij elkaar. Hoe gekker hoe beter, maar houdt het wel in de gaten. Zorg ervoor dat verschillende kleuren steeds terug komen zodat je toch die juiste balans weet te behouden en het geen ‘ratjetoe’ wordt. 


Zet ook veel kaarsen in je tuin. Dit zorgt voor extra sfeer wanneer de zon is verdwenen ... Denk aan theelichtjes, kandelaren met twisted kaarsen en tuinfakkels.

Kan jouw festivalseizoen toch doorgaan deze zomer ;)


Wil je nu echt een feestje in je tuin creëren? Check dan ook deze blog voor de leukste cocktails.