Ga naar content

De trendkleur van de zomer voor je interieur: geel!


Geel is een van de kleuren die Pantone heeft uitgeroepen als kleur van het jaar, niet zo gek dus dat ‘ie deze zomer ook terug komt in het interieur! De kleur van Pantone heet Illuminating: een frisse kleur geel die levendigheid, optimisme, hoop en warmte uitstraalt. De kleur staat voor waarden die we allemaal wel kunnen gebruiken, vooral naar de zomer toe! 

Geel in je interieur?


We begrijpen dat je niet je hele muur geel wilt verven, al mag dat natuurlijk wel. Of zo’n kleurblok zoals op de foto hieronder? Het is gewaagd en wellicht niet voor iedere interieur weggelegd! Wij zouden het geel daarom zelf terugbrengen in accessoires. Geel is in vele tinten te verkrijgen. Ga je voor wat meer lef in je interieur met het felle geel van Illuminating, of ga je liever voor de subtielere variant en dus een pastel gele kleur? Mosterdgeel en oker kan natuurlijk ook! Elke kleurtint brengt een ander sfeertje met zich mee. 


Een tijd geleden was het mosterdgeel in combinatie met blauw helemaal in! Nog steeds leuk, maar de zomer komt eraan. Dus misschien tijd voor een iets frissere combinatie? Neem bijvoorbeeld de foto met de gele lambrisering. Door dit te combineren met frisse wittinten krijg je gelijk een zomers effect. 

Interieur tips


We gaan je niet vertellen hoe je je huis moet inrichten, maar we zouden MPI niet zijn zonder je wel wat tips te geven. Geel is best een aanwezige kleur, dus het is mooi om het te combineren met rustige kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld wit, zwart, blauw of donkergroen gebruiken. Oranje kan ook erg mooi zijn, dan krijgt je huis gelijk een zomers sfeertje! Als buiten de zon niet schijnt, lijkt het in je woonkamer toch een zonnige dag! Ik heb hieronder een aantal moodboards gezet, misschien inspireert het je. 

Gele interieur items


Ben je helemaal fan van geel maar weet je niet waar je naar items moet zoeken? Ik heb alvast wat leuke gele items voor je uitgezocht! Wat dacht je van deze gekleurde glazen bijvoorbeeld? 

Of dit mooie servies?

De bank aankleden met een leuk plaid of wat gezellige kussens is ook altijd een optie! 

Ben je helemaal van het design? Bekijk dan eens deze stoel van Vitra! Vitra is al eens eerder genoemd in ons blog, namelijk met de Eames Chair

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren. Wie weet, misschien heb jij straks wel een geel interieur! 

.