Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Bobo Choses; vrolijk, origineel en duurzaam


Kleurrijke vrolijke collecties, originele prints en bovenal duurzame productie, dan heb je het natuurlijk over Bobo Choses! Dit te gekke merk uit Spanje blijft je keer op keer weer verrassen met aansprekende thema’s. Opgericht in 2008 door Adriana Esperalba en Laia Aguilar. De kinderkleding is speels, uniek en kunstzinnig. Met elke collectie vertellen ze een fantastisch verhaal. Wij zijn er erg trots op dat wij een van de weinige verkooppunten in Overijssel zijn! In dit blog ga jij lezen waarom.

Let’s Put a smile on the earth's face!

In een tijd waarin milieu bewustheid niet meer een optie is, maar een sleutel naar de toekomst. Bij Bobo Choses zijn ze zich altijd al bewust geweest van de sociale en ecologische voetafdruk. Ze streven er naar om producten te maken die vriendelijk zijn voor het milieu en werken voortdurend aan het verbeteren van de duurzaamheid. Zo produceren zij de producten lokaal, in Spanje en Portugal. “We werken graag hand in hand met onze lokale leveranciers en fabrikanten en leren van hun manieren."

 

Naast de lokale productie maken ze ook nog eens gebruik van biologisch materiaal, zoals organisch katoen. Bobo Choses vindt het belangrijk om producten te upcyclen en recyclen. Ze houden zich graag aan hun eigen bewuste standaarden. Producten die niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor de menselijke gezondheid. Alle leveranciers van Bobo Choses moeten de gedragscode naleven, dit helpt de wederzijdse verantwoordelijkheid voor eerlijke arbeid en een veilige werkomgeving. Hier kun je later meer over lezen, maar eerst een kijke naar de mooie nieuwe collectie van Bobo Choses!


Bobo Choses

Living in a shell

“We zijn gevoelig, zorgzaam en verlegen. We zijn niet gemaakt voor de schijnwerpers, maar schijnen onder een ander licht. We zijn stil omdat we vredig zijn. Onze ogen ontmoeten die van iedereen. We maken het iedereen om ons heen graag comfortabel. We genieten van onze oren, dus luisteren meer dan dat we praten. We verkleden ons graag in kostuums en dragen maskers. Wij verkiezen de zee boven de stad. We maken de wereld een zachtere plek. We live inside our shell. Onze verlegenheid is een karaktertrek, geen fout. “


Bobo Choses

De nieuwste zomercollectie van Bobo Choses heet; Living in a shell. Het is een eerbetoon aan kleuren. De vrolijke collectie heeft veel leuke en herkenbare prints. Zo leuk voor de zomer!

Gedragscode?

Wat is dan precies die gedragscode waar Bobo Choses over heeft? Nou dan hebben we het over een erg lange lijst met allerlei regeltjes.. Maar geen zorgen! Ik heb er een korte samenvatting van kunnen maken. 


Bobo Choses zet zich erg in voor de mensenrechten. Werknemers moeten een fijne en veilige werkomgeving hebben. Alle partners waarmee ze samenwerken moeten zich houden aan de mensenrechten. Hierbij vechten ze ook tegen kinderarbeid. Partners mogen alleen werknemers aannemen die minimaal 16 jaar zijn.  


Bobo Choses vindt het erg belangrijk dat de werknemer zich fijn voelt en wilt discriminatie op de werkvloer ook tegengaan. Er mag alleen gekeken worden naar de professionele kant van werknemers, de achtergrond of persoonlijke trekjes mogen niet meespelen. Ze streven voor een stabiele werkomgeving en niet te vergeten een fatsoenlijk loon. Eerlijke arbeid verdient ook een eerlijk loon. 


Daarnaast heb ik natuurlijk al vaker benoemd dat Bobo Choses zich erg inzet voor het milieu. Zo zie je dat ook terug in de gedragscode. Ze zijn zich voortdurend aan het verbeteren op dit gebied. Ze kijken onder anderen naar de vermindering van afval en de opties om te recyclen en upcyclen.


Unieke printen

Bobo Choses maakt gebruik van vrolijke kleuren en unieke printjes, echt kleding waar je kids (en jij) blij van worden. De leuke en gedurfde prints hebben veel herkenbare karakters, zoals Mr. Birdie, de zeester en een vrolijke inktvis met een hoedje. 


Alle producten vertellen een fascinerend en uniek verhaal. Om meer persoonlijkheid aan de kledingstukken toe te voegen maken ze gebruik van een speciale was techniek. Met een signature stuk van Bobo Choses, maak jij je kledingkast uniek. Door het gebruik van zachte en biologische materialen wil jouw kind deze kleding elke dag dragen. Comfortabel en mooi! De sprekende kleuren vervagen niet en vallen zeker op. Elk seizoen komen ze weer met een mooie unieke lijn, die onze aandacht zeker heeft.

Ontdek Bobo Choses bij Wonder & Melon

Net zoals wij helemaal onder de indruk van dit merk? Dit mooie vrolijke en vooral milieuvriendelijke merk is sinds kort verkrijgbaar bij ons in de winkel en in de webshop.


Bobo Choses


  • Een grote variatie van stoffen
  • Vervangen materialen door duurzame materialen, die minder impact hebben op zowel de natuur als de menselijke gezondheid. 
  • Knitwear 100% duurzaam katoen.
  • Comfortabel om te dragen.
  • Lokaal gemaakte kleding.
  • Zorgvuldig geselecteerde verantwoorde materialen voor lichte zomerkleding.
  • Inzet voor eerlijke arbeid en een veilig werkomgeving.
  • Unieke prints & gedurfde kleuren.