Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Met deze tips vind je de perfecte verlichting!


Nu we er aan moeten geloven dat het najaar voor de deur staat, worden de dagen helaas ook weer korter. Het wordt later licht en eerder donker. De één vind dat vast niet erg, maar de ander is al aan het aftellen tot het voorjaar. Om de donkere dagen goed door te komen is verlichting heel belangrijk. Dit is natuurlijk anders ook wel, maar dit is wellicht weer even een goed moment om te kijken of je het allemaal in orde hebt qua verlichting. 

Basisverlichting

Een goede tip is, voordat je aan de slag gaat, om een lichtplan te maken. Dit klinkt misschien ingewikkeld maar dat valt reuze mee. Je maakt een plattegrond, dit kan natuurlijk gedetailleerd maar kan ook simpel zonder alle details van je interieur erin te verwerken. 

© Flinders ​​

We starten even met de basisverlichting. Dit zijn over het algemeen de hanglampen en/of staande lampen. In de eet, slaap en woonkamer hangt of staat meestal wel een hanglamp of staande lamp. Zijn deze nog in orde? Staan ze nog bij je interieur? Dit zijn vragen die je je kunt stellen. Om vervolgens eventueel een nieuwe lamp te kopen of er een nieuwe led-lamp in te draaien. En is elke ruimte wel in 1 druk op de knop goed verlicht? Goed om daar op te letten, want dit is de basis van je verlichting in je huis. 

Functionele verlichting 


Dan heb je de functionele verlichting. Dit is de verlichting die gebruikt wordt in de keuken boven het fornuis of aanrechtblad, op de werkplek, of bij een stoel waar een boek wordt gelezen. Deze verlichting heb je misschien niet altijd aan maar wanneer je aan de slag gaat in de keuken of even wilt gaan lezen gebruik je dus deze verlichting. Zorg ervoor bij het aanschaffen van deze verlichting dat het het juiste licht geeft wat je nodig hebt. Denk ook eens aan een tafellamp, zet deze in een kast en gebruik hem tijdens het theetje op de bank voor extra sfeer. 

Sfeerverlichting 


Om nog meer sfeer te creëren maak je gebruik van, je raadt het al, sfeerverlichting. Maak gebruik van een opvallende eyecatcher als lamp of een mooi snoer. Er zijn ook led-lampen te koop waarbij je kunt werken met kleur. Kleur doet natuurlijk heel veel met onze gemoedstoestand. Dus zo kun je bij elke mood een goede kleur kiezen. Wil je graag een kleur toevoegen of bijvoorbeeld een thema kunnen kiezen qua verlichting? Dan zit je met de Philips Hue altijd goed! De kids kunnen er zelfs een ware disco mee bouwen ;) 

Accentverlichting


Tot slot, een musthave om in je interieur te hebben, is accentverlichting. Denk hierbij aan spotjes bij een kast of juist in de kast. Bij die mooie bijzondere vaas bijvoorbeeld, zo licht je deze extra mooi uit. Accentverlichting kan ook gebruikt worden bij de trap, mooie ledverlichting in de tredes of leuning en je zult een totaal nieuwe look creëren.

accenten verlichting
© ​​Kostiantyn

Naast de perfecte verlichting ook de juiste kleur op de muur? Dat klinkt goed! Bekijk ons laatste blog hier voor de trendkleur van 2022! 

.