Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Een stylish huis met een baby op komst, hoe pak je dat aan?


Wanneer er een baby op komst is krijgen we allemaal shopdrang! Want wat moet er ontzettend veel gekocht worden om jouw kleine spruit te verwelkomen in jullie huis. Van een box tot een wipstoel, kinderstoel en een speelplekje. Maar waar moet dit allemaal komen te staan? Moet dan écht het hele huis op de schop en gaat je hele stijlvolle interieur eraan? Geen paniek! Het kan ook zo ingericht worden dat alle baby spullen misschien wel niet eens opvallen in het interieur óf juist een mooie eyecatcher zijn. Jouw huiskamer kan dus zeker stylisch verantwoord blijven. Don’t worry!

Plan voor de babymeubels

Dat het leven gaat veranderen met een baby is natuurlijk logisch. Maar we willen wel ons eigen plekje een beetje behouden toch? Maak daarom eerst een lijstje met welke items je nodig hebt. Geef deze alvast een fictief plekje in het huis. Meet ook even goed op hoe groot de items zijn, zodat je straks zeker weet dat het ook past op de bedachte plaats. Een tip: maakt het voor jezelf wat visueler door bijvoorbeeld de maat van de box ‘uit te tekenen’ op de grond. Natuurlijk doe je dit niet met ‘pen en papier’, maar gebruik bijvoorbeeld tape of kranten. Leg het in de vorm en de maat van de box, bekijk het rustig en ook van een afstand. Als je nu op de bank zit, vind je de box dan mooi staan op die plek? Is de vorm en het formaat in balans met de andere meubels die er rondom staan?


Bij het plaatsen van kindermeubels (denk aan een bedje, commode en box), zijn er bepaalde regels die belangrijk zijn om rekening mee te houden. Dit heeft te maken met de veiligheid voor je kindje.


 Wil je hier meer over weten? Op deze site kun je alles erover vinden.

baby kamer
© Foto door Style and Sugar ​​

Aanpassen aan je interieur 


Een box is in vele kleuren en zelfs formaten en vormen te verkrijgen. Als dit meubelstuk ‘niet echt jouw ding is’, kun je het zo min mogelijk laten opvallen door deze in dezelfde kleur als je interieur te nemen. Heb je een mooi licht en wit interieur? Schaf dan een witte box aan. Heb je juist een zwarte eettafel? Dan kies je een mooie zwarte uit. Tegenwoordig zijn organische vormen in huis helemaal hót, daar hebben ze met de boxen ook op ingespeeld. Zo zijn er inmiddels niet alleen meer vierkante boxen te koop maar ook prachtige ronde. Ohja, ook de accessoires zijn hier natuurlijk op aangepast. Dus ook zijn er volop toffe ronde boxkleden verkrijgbaar. 


Wist je dat je echt een statement kunt maken met een boxkleed? De bekleding van de box kan wonderen doen. Wil je het basic houden kies dan voor een effen kleur. Mag het van jou wel gezien worden en juist een eyecatcher zijn? Neem dan een mooie print! Je ziet tegenwoordig vele bloemenprints of met schattige dieren, helemaal stylish verantwoord! Om alle accessoires en speelgoed op te ruimen kun je een organizer of boxzak gebruiken. Deze knoop je vast aan de buitenkant van de box. Zo houd je de “pruttels” mooi uit het zicht. 

kids inrichting
© Foto door Style and Sugar ​​

keuken netjes en stijlvol?


Ook de keuken wordt volop gebruikt bij de komst van een baby. Denk alleen al aan alle flessen die er gemaakt worden. Yes.. je gaat er veel tijd doorbrengen. Laten we die dus ook vooral zoveel mogelijk stylish houden niet?


Ben jij het type die altijd een opgeruimd aanrecht blad hebt? Gaan bij jou de haren dan ook al overeind staan bij de gedachte aan al die flessen, spenen en alle spullen om uit te koken? Geen paniek! Ook de keuken kunnen we netjes en stylisch verantwoord houden met de baby.

 

Het liefst wil je alles zo snel mogelijk pakken en leg je daarom veel spullen op het aanrecht. Probeer deze spullen op te bergen in bijvoorbeeld plastic kratjes. Deze kratjes zie je nu in heel veel interieurwinkels en zijn er in diverse formaten. Zo blijf je de spullen bij de hand houden maar staan ze net wat meer uit het zicht. Wil je dat überhaupt niet in het zicht? Gebruik dan één aanrechtkastje of lade voor alle baby spullen. Ook hier geldt dat het handig is deze te organizen in een kratje. Doe je dit niet? Wedden dat je dan straks het overzicht kwijt bent ;)

kinder accessoires
© Foto door: Style and Sugar ​​

Wat doe je met de speelhoek?

Om verder je huis stylisch te houden is het belangrijk dat je het speelplekje ook makkelijk weer kan opruimen. Baby’s hoeven (gelukkig) nog niet met grote blokken te spelen maar een fijn kleed om op te rollen is wel fijn. Ook deze speelkleden zijn tegenwoordig zo hip en stylish. Kijk eens naar deze! En het speelgoed wat je op dit prachtige kleed kunt leggen? Daar wordt tegenwoordig ook echt stylish over nagedacht! Alhoewel de praktijk leert dat de meeste kinderen toch (helaas) van het gekleurde speelgoed houden, die wij als interieur liefhebbers het liefst buiten de deur houden. 

kleed
© Foto door KidsDeco ​​

Volgtip voor baby items


Denk je nou ‘leuk al die info maar kom maar door met die voorbeelden’, dan moet je het interieur van Greet (van style and sugar) écht gezien hebben. Zij weet als geen ander hoe je de baby items perféct kunt blenden binnen het bestaande interieur. Voor alle tips en tricks zeker haar instagram volgen. En weet je wat super tof is? Je kunt zelfs bij haar een (online) interieurcursus volgen. Laat je het inrichten liever aan iemand anders over? Dan kun je ook bij haar terecht voor een interieuradvies. 

kinderkamer
© Foto's door: Style and Sugar ​​
kinderkamer
© Foto's door: Style and Sugar ​​
.