Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

Doing Goods; ontdek deze te gekke imperfecte woonaccessoires


Heb jij ze al in huis hangen? De oh zo leuke dierenkoppen van Doing Goods of bijvoorbeeld de mooie gouden knoppen en haken? Deze en vele andere hangen bij ons al in de winkel! 100% eerlijke en uniek handgemaakte producten, wat wil je nog meer? Op zoek naar iets unieks? Helemaal vanuit India, in jouw huis zoals Doing Goods zelf zegt, “Producten die niet alleen hun weg vinden naar je huis, maar ook naar je hart” . De weg naar ons hart hebben ze in ieder geval al gevonden! In dit blog lees jij waarom ze ook de weg naar jouw hart kunnen stelen.

Doing Goods is handgemaakt & uniek

De toffe artikelen voor in je huis zijn helemaal handgemaakt, dit maakt dat elk product uniek is. Elk product is het resultaat van een combinatie van traditionele technieken, geduld en liefde voor lokale ambacht. De handgemaakte producten komen helemaal uit India, waarbij Doing Goods zich inzet voor prettige werkomstandigheden. Een aangename, comfortabele en veilige werkplek waarin ‘imperfecte’ producten worden gemaakt. 


Volgens mij zijn ze helemaal niet imperfect! Zeg nou eerlijk, hoe leuk is het om een uniek product bij jou thuis te hebben? Alle producten van Doing goods zijn Wabi Sabi: imperfect, met ieder een uniek en eigen verhaal. Een schatkist vol dieren kleden, mooie knoppen, haken en nog veel meer. Het is de missie om een stukje positiviteit en geluk toe te voegen aan het leven, dichtbij en ver weg. Geluk aan mijn leven voegen ze zeker toe, ik word helemaal vrolijk na het zien van deze items. 


Doing Goods werkt veel volgens de ‘oude methode’. Alle accessoires verkrijgbaar van Doing Goods worden gemaakt volgens traditionele oude methoden. De handgemaakte haken, knoppen en schaaltjes voegen sfeer toe aan ieder interieur. “Zeker niet perfect maar wel uniek, precies zoals we willen.” 


Ook zo tof; de messing items van Doing goods

Naast dat alle producten handgemaakt zijn, zijn ze ook nog eens gemaakt van 100% gerecycled messing. Messing of te wel geelkoper is een mix van koper en zink. Messing is goed bestendig tegen vochtige omstandigheden en roest daarom niet. Dus die leuke olifantenhaak kan zelfs in de badkamer! 


Dieren kleden van Doing Goods

Naast alle items die we al hebben genoemd hebben ze ook hele vrolijke dieren kleden. De Tapis Amis is een collectie van vrolijke dieren kleden uit het dierenrijk. “Begin de dag zacht en vrolijk en stap uit bed op een van deze vrolijk handgemaakte dieren kleden.” Alle dieren kleden zijn wederom handgemaakt en uniek, natuurlijk weer uit India. De kleden worden kleur voor kleur met de hand getuft. Hoe leuk staat dit handmade tijgerkleed in de kamer van je kind? Geen kind? Ze staan ook super tof in een vintage of eclectisch interieur


Wat is een handgemaakt getuft kleed?

Dat vroeg ik mij dus ook al af. Ik ben voor je op zoek gegaan. Het is een relatief jonge manier om vloerkleden te produceren.  Het materiaal wordt in een voorgefabriceerde ondergrond geprikt. De draden vormen hierbij aan de bovenkant lusjes. Door de lusjes open te snijden ontstaan er polen. Door te spelen met de hoogte van deze pool kunnen er verschillende patronen gemaakt worden. Goed heel wat textiel kundige informatie dus, gelukkig heb ik ook een video voor jullie waar je het zelf kunt bekijken.

In India begint het allemaal met het ontwerpen van de stof. Hierna worden de kleuren uitgekozen en kunnen ze beginnen. Als het tuften eenmaal klaar is wordt er katoen aan de achterkant bevestigd. De dieren kleden krijgen zelfs een hele kappersbeurt voor ze bij ons binnen komen. Ze krijgen hun laatste scheerbeurt en worden netjes bijgeknipt. Na de knipbeurt zijn de dieren kleden klaar voor de lange reis naar jouw huis. Wist je dat deze reis vaak per boot gaat? En ze zeker zes weken onderweg zijn?

Ook zo tof; de messing items van Doing goods

Wat begon als eenmalige actie voor de kerst, is nu een vast product geworden bij Doing Goods. Je kan dus wel zeggen; dit product was doing it good. Ook deze vrolijke hangers zijn in India gemaakt van katoen en glaskralen. Vanwege het handgemaakte karakter is elk item uniek. Naast dat dit vrolijke hangertje heel leuk staat in de kerstboom, zijn ze ook buiten het seizoen te leuk om niet op te hangen! Hang dit vrolijke hangertje aan je sleutels, tas of muur. Dit hangertje is klaar om met jou de wereld rond te reizen!


Ontdek Doing Goods bij wonder & melon

Ben wij net zoals ik al helemaal overtuigd van dit leuke, unieke en eerlijke merk? Kijk verder in onze webshop voor alle producten. Een kijkje in de winkel mag ook altijd. Heb jij al een item van Doing Goods in jouw huis liggen? Let’s inspire! Deel de foto met ons, wij zijn benieuwd naar jullie styling met de producten. Wij zijn fan! Heb jij vragen over een specifiek product of dit merk? Wij staan altijd klaar voor advies.


Samengevat; de producten van Doing Goods zijn:

  • 100% handmade
  • Unieke ‘imperfecte’ producten
  • 100% gerecycled 
  • Gemaakt in goede en eerlijke werkomstandigheden
  • Gemaakt volgens oude en traditionele methoden
  • Sfeervol in elk interieur