Ga naar content
Gratis verzending vanaf 75 Ontdek onze concept store in Enschede Unieke producten en merken

10 interieur dupes van welbekende items


Als interieurlover heb je vast, net als ik, altijd items op je wishlist staan! Items waar je flink voor in de buidel moet tasten en waar dus een spaarrekening aangekoppeld is. Dit zijn vaak wel de items die nét dat extraatje geven aan je interieur en dus vaak zeker de investering waard zijn. Maar dan komt de vraag: kun je zo lang wachten totdat je eindelijk het bedrag bij elkaar hebt gespaard? En denk je dat je dit item altijd mooi blijft vinden? Of ben je op interieurgebied veranderlijk en kan het best zijn dat je er over een jaar weer op uit bent gekeken?


Mochten deze vragen ook weleens bij je opspelen dan heb ik een goede oplossing voor je! Tegenwoordig vind je op allerlei gebieden dupes


De term dupe wordt meestal gebruikt voor een product dat exact hetzelfde is als een ander (populair) product of een product wat er heel erg op lijkt. Dit kunnen make-up dupes, interieur dupes, kleding dupes of zelfs voedsel dupes zijn! Meestal wordt er vooral gezocht naar goedkopere alternatieven voor dure producten of producten die niet meer verkrijgbaar zijn. Natuurlijk zijn ze wel vaak qua afwerking anders dan het originele. 


Ben je iemand die ook op de kleine details let en een origineel item echt ziet als een investering voor je interieur dan past een dupe mogelijk niet bij jou. Maar ben je iemand die inderdaad van verandering houdt, geen geduld heeft om het hele bedrag bij elkaar te sparen en het item echt niet met een loep gaat bekijken? Dan is dit mogelijk wel wat voor jou!


Ik heb hieronder een aantal interieur dupes voor je opgesomd. Hiermee wil ik je laten zien dat je bijvoorbeeld ook design items in een goedkopere variant kunt krijgen. Zo kun je jouw interieur aan je eigen budget aanpassen. 

1. Bloemen lamp

Het eerste item heb je vast al eens voorbij zien komen. Wij hebben deze lamp ook wel eens gebruikt in een blog. Het is een echte eyecatcher maar is ook redelijk aan de prijs. Voor 160 euro minder heb je een toffe dupe. Wel zie je dat de afwerking wat anders is. 

2. Witte kuipstoel interieur dupe

Een stoel die eigenlijk altijd wel bij je interieur past! Deze basic stoel is in heel veel varianten te verkrijgen, met net andere poten of een andere kuip. De houtkleur van de HAY stoel is bijvoorbeeld nét even anders, maar verder lijkt die sprekend toch? 

3. Zeegras opbergmand

Zeegras manden zijn helemaal in op het moment! Ze zijn niet alleen praktisch maar staan ook eigenlijk in ieder interieur. Je ziet ze dan ook in veel verschillende varianten en in verschillende prijzen.  Gebruik 'm om spullen in op te bergen of zet er een leuke plant in! 

4. Knot kussen

Misschien heb je deze kunstzinnige kussens al eens voorbij zien komen. Het origineel is voor een kussen best prijzig, andere woonwinkels hebben hier op ingespeeld en een goedkoper alternatief gemaakt. 

5. Webbing dressoir

Als interieur fan kun je er niet omheen: webbing. Een trend die nu helemaal hot is.  Je geeft je kamer gelijk een retro of juist een Japandi sfeertje. Webbing is een soort vlechtwerk van rieten matten. Het is niet alleen maar mooi maar ook nog eens duurzaam! 

6. Leren bank


Ook een erg trendy item: de leren bank. Deze bank kun je zowel in een donker interieur als licht interieur kwijt. Er staan zoveel banken als deze op het internet, met ook hele verschillende prijzen en kwaliteiten. 

7. Keramieken vaas

Deze vaas is ook helemaal upcoming. Misschien heb je hem ook al voorbij zien komen in onze Japandi stijl blog. Officieel heet het gewoon een ronde vaas, maar ik vind 'donut vaas' ook een leuke benaming. Deze vaas is niet geschikt voor een grote bos bloemen, maar je kunt er wel een mooie droogbloem in zetten. Alhoewel deze vaas eigenlijk al mooi is van zichzelf en geen bloemen nodig heeft! 

Tip: de vaas van de H&M is regelmatig uitverkocht maar wordt ook nog steeds aangevuld. Wanneer je ziet dat deze uitverkocht is laat dan even je mailadres achter zodat je bericht krijgt wanneer deze er weer is

8. Shelf hanglamp

Deze hanglamp is perfect voor boven de eettafel. Doordat je de bovenkant van de lamp als plank kunt gebruiken, kun je er allerlei leuke spullen op zetten. Denk aan hangplantjes, boeken, vaasjes of kaarsen. Er zijn verschillende soorten shelf-hanglampen dus er zit ook sowieso iets tussen wat in jouw huiskamer past.   

9. Ronde bijzettafel

Je hebt het misschien al gelezen: 2021 is het jaar om ronde vormen in je huis toe te voegen. Dit kan in de vorm van kleden, potten, posters, stoelen en ook tafels! De dupe heeft iets dikkere tafelpoten en geen opstaande rand maar verder zijn de 2 opties bijna identiek. 

10. Rotan spiegel

Rotan is dit jaar helemaal in. Bijna elk interieur item dat je wilt aanschaffen is wel verkrijgbaar in rotan. Nu is het alleen nog de vraag of je voor de duurdere of betaalbare variant gaat! 

Dit zijn de 10 interieur dupes die ik voor je heb opgezocht. Tegenwoorden zijn er alleen zoveel dat ik wel eindeloos door had kunnen gaan. Ik wil je daarom de tip meegeven om vooral ook zelf het internet af te speuren wanneer je opzoek bent naar nieuwe items. Let er voor jezelf vooral wel even op dat je je niet te hebberig laat maken door de goedkopere items. Blijft toch het designmerk in je hoofd zitten? Dan gewoon daar voor gaan. En over consumeren is natuurlijk ook niet nodig;). Dit blog is vooral bedoelt om je wat opties te geven! 

.