Pastoe is een bedrijf van eigen Nederlandse bodem! Sinds 13 april 1913 maakt dit bedrijf al meubels. Door de jaren heen is Pastoe uitgegroeid tot een heus begrip onder meubel liefhebbers, maar mocht je Pastoe nog niet kennen, lees dan zeker even verder! 

Pastoe speelt met haar meubels helemaal in op de “slow-trend”. Dit is de tegenhanger van de “fast-trend” (duh), het gaat bij de slow-trend juist om meubels die kwalitatief goed zijn, lang meegaan en een tijdloze uitstraling hebben!  

Vintage blog: Pastoe 2
Via Pastoe

Pastoe A’dammer Opbergkast

Deze iconische opbergkast is ontworpen door Aldo van den Nieuwelaar. Aldo werd geïnspireerd door Gerrit Rietveld, De Stijl en het Bauhaus. Hij ontwierp meubels, tapijten, lampen, lichtsculpturen en bouwsystemen. Zijn bekendste ontwerp is de A’dammer. 

De A’dammer is een smalle kast met rolluiken. De rolluiken zorgen voor een speels element, maar zijn ook erg handig! Door de rolluiken kun je de kast makkelijk openmaken. De kast komt uit 1973, maar is nog steeds populair door het tijdloze design. De kast is in erg veel verschillende kleuren en maten verkrijgbaar. Zo heb je de twist, de small en de large! De kleuren zijn onder andere rood, geel, roze, crème, wit, zwart, mosterd, blauw… ga zo maar verder.

De originele A’dammer is sinds kort ook verkrijgbaar met een “twist”. Het originele design is gekanteld! Hij ziet er verder nog bijna hetzelfde uit, met een paar kleine aanpassingen. De deur kan opengeschoven worden en verdwijnt dan naar de achterkant van het dressoir. Ook zitten er zwart frame onder de kast, maar het is ook mogelijk om het frame in een andere kleur te bestellen.

Pastoe Wire Eetkamerstoel

De Wire Stoel is ontworpen in 1953, het is een ontwerp van Cees Braakman en Adriaan Dekker. Het doel van het ontwerp was om een goedkope, toegankelijke stoel te ontwikkelen. Zo kon een groot publiek gebruik maken van de stoel! Draadstaal kon toen der tijd tegen een lage prijs geproduceerd worden en werd om die reden al snel het hoofdmateriaal voor de stoel. 

De stoel is verkrijgbaar in een aantal materialen en is nog steeds razend populair. Dit komt vooral door het lichte design van de stoel, hij is makkelijk te combineren en zorgt voor een open gevoel in de kamer. 

Verkooppunten

Pastoe wordt op best veel plekken verkocht! De tweedehands of vintage varianten zijn te koop via onder andere Marktplaats, Whoppah en Catawiki.

Nieuwe modellen kun je vinden via onder andere Pastoe zelf, Flinders of bijvoorbeeld MisterDesign.

Pastoe Weeshuis

Op de Pastoe website vind je ook het Weeshuis. Het Weeshuis is eigenlijk gewoon een soort meubel koopjeshoek. De producten uit het Weeshuis zijn bijvoorbeeld showroommodellen, afbestelde kasten, producten met productiefoutjes, voorraden of retouren die later opgeknapt zijn! Er staan nu bijvoorbeeld een aantal gave wire chairs in het Weeshuis. 

0 Shares:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze vind je misschien ook leuk
negen stijlen interieur
Lees meer

9 interieurstijlen binnen het interieur

Inhoudsopgave Scandinavisch InterieurMinimalistisch interieurModern interieurNeutral en basic interieurBohemian interieurIndustrieel (industrial) interieurEclectisch interieurLandelijk interieurKlassiek interieur Goed..het moment is daar!…
Lees meer