Als er een klassieker is die je in huis moet hebben, dan is het toch wel de Togo van Ligne Roset. Een bank die zowel functioneel, stijlvol en comfortabel is! Sinds een paar jaar is de stoel populairder dan ooit, en dat terwijl het bedrijf zelf al 160 jaar oud is. 

Geschiedenis van de Togo

De Togo is ontworpen door Michel Duracoy in 1925. Pas in 1973 werd de Togo geïntroduceerd door Ligne Roset. Het Franse merk Ligne Roset is begonnen in 1860, in Montagnieu. Een leuk weetje: eerst maakte het bedrijf houten regenschermen en wandelstokken! Vanaf de jaren ‘50 zijn daar ook meubels bij gekomen.In de loop der jaren is het bedrijf flink gegroeid en heeft het samengewerkt met meer dan vijftig ontwerpers. 

Vintage blog: Ligne Roset Togo 2
Via Ligne Roset

Michel Ducaroy was al bekend met het ontwerpen. Na zijn studie aan de Art school in Lyon besloot hij om zelfstandig te gaan werken. Zo kwam de samenwerking met Ligne Roset tot stand. Ligne Roset was toen al een koploper op het gebied van materialen en nieuwe ontwikkelingen, dat paste perfect in Michel’s straatje. Als ontwerper was hij erg fan van innovaties. Hij ontwikkelde eerst een aantal andere ontwerpen, dit werden de voorgangers van de Togo. Hij koos voor het materiaal schuim, terwijl dit nog nooit eerder was gedaan. In 1973 kwam de eerste Togo op de markt die volledig van schuim gemaakt was. De Togo van schuim is uitgegroeid tot een echte klassieker! De meubels worden voornamelijk in de eigen ateliers van Ligne Roset gemaakt, zodat er toezicht is op de hoge kwaliteit die ze willen leveren.

In het filmpje hieronder kun je precies zien hoe de Togo gemaakt wordt:

Modellen

De Togo is verkrijgbaar in een aantal verschillende modellen, waaronder zelfs een kinderstoel! Hieronder een klein lijstje van onze favorieten:

Hoekelement

Dit Togo model is te koop bij MisterDesign. Het hoekelement kun je natuurlijk in combinatie met andere elementen kopen, maar je kunt hem ook als alleenstaand element gebruiken.

Togo bank

Dit model is toch het meest gekozen model, door zijn vorm past hij eigenlijk in elke ruimte! De 2-zits bank of 3-zits bank is in veel verschillende kleuren te verkrijgen, waaronder ook Pearl, groen en beige.

Togo fauteuil

De Togo fauteuil is een gave stoel die eigenlijk past bij ieder interieur. Hij is er dan ook in heel erg veel verschillende kleuren en stoffen. Leer, Corduroy, Harald stof.. noem maar op! 

Inspiratie

Waar is de Togo verkrijgbaar?

Deze Togo is de laatste jaren zo populair geworden, dat het lastig is om een originele, die in goede staat is, te pakken te krijgen. Er staan er op het moment wel een aantal op Marktplaats, maar check dan wel altijd of je een echte hebt! Voor een vintage exemplaar moet je wel flink wat betalen, soms kun je er beter eentje uitkiezen die nog wat extra werk nodig heeft. Het opnieuw stofferen kost ook wat, maar minder dan het kopen van eentje in perfecte vintage staat. Alhoewel je daarentegen niet bang hoeft te zijn dat die in perfecte staat zijn waarde verliest. Het is een flink bedrag wat je moet neerleggen maar het zal zijn waarde wel behouden, helemaal nu de vraag groot is. Een vintage Togo kan dus een prima investering voor jezelf zijn. 

De Togo wordt ook nog steeds gemaakt en is onder andere te koop bij misterdesign.nl!

0 Shares:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze vind je misschien ook leuk