Yes! Ze zijn er weer… de moestuintjes van de AH. Bij deze boodschappen keten wordt er vooral gericht op de kids. Een beetje gek misschien want het is als volwassene juíst leuk om je eigen kruiden en groenten te kweken. 

De verpakking doet dan ook wat kinds aan. Super uitnodigend voor de kleinsten onder ons natuurlijk, maar ik word pas blij als de verpakking eraf is. De kartonnen doosjes staan al leuk van zichzelf. Koop er nog een paar zwarte krijtbordjes bij, de kunst is dan wel om het ook stijlvol te gaan kweken. 

Bij de AH kun je een verzamelbak kopen om al je moestuintjes samen in te kweken. Ik moet eerlijk toegeven: het is praktisch. Je kunt alle plantjes tegelijk water geven, hebt goed overzicht op welke je nog mist en ook wordt het geen smeerbende doordat het niet kan lekken. Daarentegen is het nou geen item dat ik bij mij in de keuken of (laat staan) de woonkamer wil hebben staan. Mijn interieur zintuigen gaan hier gewoon niet lekker op!

Is dit nou ook jouw dilemma? Dat je eigenlijk wel graag wil beginnen met kweken maar dat je gewoon geen idee hebt hoe je dit moet verwerken in je interieur? Hoe zet je ze allemaal bij elkaar zonder dat het rommelig wordt? En hoe zorg je er bovenal voor dat het ook nog stijlvol staat?

Vitrine kastje

Alhoewel ik een ‘pronkkast’ ook een leuke benaming vind. De naam zegt al genoeg, hier kun je al je moestuintjes in laten schitteren. Dit soort kastjes zijn er in veel verschillende varianten te verkrijgen. Ik hoef je er natuurlijk niet bij te vertellen dat aan elke variant ook een andere prijs zit. 

Een gouden tip onder al deze kastjes is die van de Jysk. Het kastje heeft een chique uitstraling door de gouden kleur, een mooi formaat dat je makkelijk ergens kwijt kunt en niet-geheel-onbelangrijk een leuke prijs!

Zelf gebruiken we deze ook voor onze moestuintjes. Een paar sfeerbeelden van hoe wij deze hebben gestyled:

Liever een zwarte variant? Wat denk je van deze topper?

Tips om stylish-verantwoord de AH moestuintjes te kweken 5
ZWART METALEN VITRINEKASTJE

Kweekkas

Een kweekkas vergt natuurlijk niet meer uitleg. Wel heb ik even paar een mooie en betaalbare varianten voor je uitgezocht.

Tips om stylish-verantwoord de AH moestuintjes te kweken 6
SENAPSKÅL

Of houd je meer van een minimalistische vormgeving?

Tips om stylish-verantwoord de AH moestuintjes te kweken 7
Kweekkas

Liever een witte variant voor je wellicht Scandinavische interieur?

Tips om stylish-verantwoord de AH moestuintjes te kweken 8
Socker

Dienblad

Dienbladen heb je natuurlijk in verschillende vormen en materialen. Zelf gebruik ik een dienblad niet om drankjes op te serveren maar juíst als decoratie. In de keuken heb ik bijvoorbeeld een marmeren dienblad met alle flessen olie. Praktisch en het staat gewoon heel tof.

Dus waarom niet je plantjes kweken op een dienblad? Als de plantjes groot genoeg zijn en overgepot moeten worden kun je het dienblad ook mooi gebruiken voor in de keuken of met kaarsen voor op je tafel. 

Kijk wel even of het materiaal geschikt is. De plantjes hebben natuurlijk water nodig en het zou zonde zijn als je blad hierdoor wordt aangetast! 

Dit dienblad zie ik helemaal voor me in een Japandi interieur. Gemaakt van hout dus je zult iets op de bodem neer moeten leggen om het water op te vangen.

Tips om stylish-verantwoord de AH moestuintjes te kweken 9
House Doctor Dienblad

Oké toegegeven, dit dienblad is wat duurder in aanschaf. Het is gemaakt van marmer en is dus gewoon weg een duurder materiaal. Wel echt een aanrader, zelf heb ik deze al jaren en hij blijft mooi!

Tips om stylish-verantwoord de AH moestuintjes te kweken 10
House Doctor Dienblad

Tip: heb je nog geen moestuintjes? Haal dan nog snel dit weekend je boodschappen bij de AH want ze zijn alleen te verkrijgen t/m 25 april.

5 Shares:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze vind je misschien ook leuk