Inmiddels hebben we jullie al vele shop tips gegeven voor verschillende kamers, maar de kamer voor de jongvolwassenen onder ons ontbreekt er nog aan.

Wanneer je het internet afstruint en zoekt naar de leeftijdscategorie van jongvolwassenen dan lopen de antwoorden erg uiteen. Van 15 jaar tot de 40! Zo leer je nog eens wat. Ik dacht toch echt dat je op je 15e nog midden in je pubertijd zou zitten (althans ik wel) en op je 40e toch écht onder ogen moet komen dat je tijd als volwassene is aangebroken. Kan ik als 30 plusser die toch weer mooi in the pocket steken!

Dit moodboard heb ik gericht op laten-we-zeggen als je tussen de 18 en de 27 bent. De puberteit net uit… en je dus gewoon niet meer lekker gaat op al die nét te felle kleuren in je kamer. Je kamer een stukje volwassener mag worden maar ook nog een knipoog heeft naar de fase waar je als jongvolwassene in zit. Een plek om te chillen, te studeren en slaapkamer-dingen ineen. Maar hé… er staat genoeg inspiratie in waar iedereen zijn voordeel mee kan doen!

Bed inspiratie

Dit vind ik nou echt een bed dat perfect past in een kamer waarin meerdere functies terug moeten komen. Doordat het bed laag is neemt het optisch minder ruimte in beslag. Het staat gewoon net wat lekkerder dan wanneer je tegen een hoger bed aankijkt.

Het bed brengt gelijk een relaxte sfeer met zich mee. Gooi er vooral wat kussens en een plaid op om het nog fijner te maken. Om wel met hoogtes te werken en wat ‘body’ te creëren heb ik op de achterwand houten latten aangebracht. Dit is gewoon een paneel dat je kant en klaar kunt bestellen. Dus niets geen zagen, schuren en lakwerk! Het hout geeft meteen een luxe japandistijl aan de kamer.

Werkplek

In deze leeftijdscategorie studeer je vaak of begin je net met je carrière. Een werkplek op je kamer is dan een pluspunt. Om de rust te bewaren laat ik hier ook een zelfde kleur hout terug komen. Om een tegenpool te gebruiken van de strakke lijnen in de kamer heb ik een bouclé stoel gebruikt.

Aankleding

Zelf ga ik goed op een rustige slaapkamer. Er mag best wat gebeuren maar wel met een rustig kleurenpalet. Ik ga dus voor nude/lichtroze tinten en laat deze terugkomen in zowel de kussens, het plaid, vloerkleed als de posters.

Goede verlichting is heel belangrijk op de slaapkamer. Deze lamp is vaak een favoriet en nu uitgevoerd in een limited-edition. Zorg er wel voor dat je er de juiste lichtbron in doet (liefst met een warme uitstraling).

Met een gouden accent maak je de kamer gelijk chiquer. Deze toffe pennenbak mocht dus niet ontbreken!

Alle items uit het moodboard

0 Shares:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze vind je misschien ook leuk