Het blog over showUP hadden jullie nog van ons tegoed! Ga je mee om de laatste trends te spotten?

Wat is showUP?

Dit is dé Nederlandse vakbeurs voor interieur producten en gifts. De bezoekers van deze beurs zijn winkeliers, inkopers voor grotere winkelketens, stylisten, eigenaren van een webshop en pers (bijvoorbeeld bloggers).

Op ShowUp staan merken maar ook kleinere ontwerpers met hun (nieuwste) collectie. De beurs wordt 2 keer per jaar gegeven en zo blijven wij natúúrlijk halfjaarlijks mooi op de hoogte van de laatste trends. We gaan er trouwens niet alleen heen om op de hoogte te blijven van de laatste trends, maar ook om de opkomende designers te porren voor een samenwerking.

En we kunnen alvast verklappen.. dat we een paar te gekke samenwerkingen zijn aangegaan!

Kleur, kleur & kleur

En wij zijn niet vies van kleur! Dat ga je ook zeker bij ons terug zien (oeps, zeiden we dat hardop?).

Waar we straks weer de donkere maanden in gaan was ShowUP alles behalve donker. Het straalde juist één en al vrolijkheid uit, lekker fris en soms zelfs wat gewaagd. 

Natuurlijk kwamen ook de basic kleuren bij veel ontwerpers terug, maar kleur voerde toch wel echt de boventoon. Wordt het dit jaar dus waarschijnlijk toch een vrolijke winter! Daar zijn we allemaal wel aan toe niet?

Nieuwkomers

Inmiddels komen we zelf al een aantal jaren bij ShowUp. Maar nu we beginnen met een eigen winkel, kijk je toch ook even nét met een andere blik. Vorig jaar ging het event niet door, dus dit jaar zaten er vele (verrassende)nieuwkomers tussen.

(We are) TONE

Een opvallende nieuwkomer vonden wij TONE. Enerzijds opvallend door het design, anderzijds opvallend door zijn eenvoud. Want wat je bij TONE kunt kopen? Nou.. verf (in een blik). Maar niet zomaar verf, en nee.. ook niet zomaar een blik.

ShowUp We are TONE
ShowUP 12

TONE wil jou al het gedoe met kleurkeuzes, onhandige kleurstalen en elke keer net met de verkeerde kleur thuiskomen, besparen. Dit Belgische verfmerk heeft 38 kleuren samengesteld die vanuit de hedendaagse trends zijn vormgegeven. Zo wordt het je lekker makkelijk gemaakt om met de juiste kleur thuis te komen. Geen 15 soorten roze tinten, TONE geeft je 4 keuzes. In de wittinten hoef je ook niet te denken aan codes als 9001 of 9016, zij houden het lekker simpel bij ‘Wit 01 of Wit 02’. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?!

ShowUp We are TONE
ShowUP 13

De kwaliteit die je daartegenover krijgt is hoog. Je kunt verf voor zowel binnen als buitenwerk krijgen, het is geschikt voor verschillende ondergronden en biedt een hoge dekking. Het heeft ook nog eens een duurzame afwerking. Trouwens niet alleen de verf is een plaatje, maar het vierkante blik, wil je ook gewoon bewaren. Laten we zeggen dat dit merk de vormgeving zeker voor elkaar heeft!

ShowUp We are TONE
ShowUP 14

Pink Stories

We hadden al verteld dat we veel kleur terug zagen toch? Als er een merk uitsprong met kleur dan was het wel Pink Stories. Dit was nou echt zo’n stand waar je gewoon niet omheen kon. Why? Nou.. de stand zelf gaf nog net geen licht. 

Dit merk staat bekend om alle producten met neon kleuren te maken. JA.. fel dus!

ShowUp Pink Stories
© Pink Stories

Vooral de kaarsen van hun zijn inmiddels al aardig bekend. Toch verkopen ze meer dan dat. Ook kun je bij hen terecht voor kaarten met een ‘neon touch’ en er komt een lijn aan met armbanden. We moeten wel toegeven, of je houdt ervan óf niet. Echt een middenweg is er niet. Maar hé, de producten vallen tenminste goed op!

Avolt

Ook op gadget gebied was er genoeg moois te zien. Maar DE ontdekking vonden we Avolt. Iedereen probeert toch die stekkerdozen zo-ver-als-je-kunt weg te stoppen? Ook jij bent degene die die oerlelijke dingen absoluut niét in het zicht wilt hebben liggen toch? Die tijd is voorbij!

De stekkerdozen van Avolt wil je niet in het zicht hebben liggen, deze MOETEN in het zicht liggen. De stekkerdozen zijn niet alleen strak vormgegeven, ze hebben ook nog eens te toffe kleuren. Dit is al een designstuk op zich!

ShowUp Avolt
ShowUP 15

En wat leuk is? Ook deze kun je straks bij ons kopen. Wij verkopen ze straks in maar liefst 6 kleuren! Oak Green, Rusty Red, Ocean Blue, Stockholm black, Old Pink & de Gouden nieuwkomer zijn bij ons verkrijgbaar. 

Gifts

ShowUp staat ook bekend om het inkopen van merken die gericht zijn op cadeautjes. Of je nou de fijnste verzorgingsspullen zoekt, de mooiste kinderboeken of iets (eetbaars) voor in de keuken, op deze beurs vind je het allemaal.

Brievenbus

Dat er afgelopen jaar ingespeeld moest worden op Corona zagen we ook terug op deze beurs. We zijn verschillende stands tegengekomen die brievenbuscadeautjes verkochten. Bijvoorbeeld een klein cadeautje in een buisje die makkelijk door de brievenbus past of een bosje bloemen van papier die je ontvangt in een enveloppe. 

Food Gadgets

Op de beurs wordt er goed voor de bezoekers gezorgd hoor, er staan tal van foodtrucks om de hele dag te kunnen blijven eten. Maar als je langs de stands loopt met etenswaren blijf je toch de hele dag watertanden. 

Wat dacht je van een heerlijke shot gember gemixt met spa rood? Niet alleen gezond maar ook érg lekker. Laat je nou ook dat product (Gimber) straks bij ons terug vinden. Niet alleen lekker in een drankje, maar ook in een maaltijd. En de fles? Die past in ieder interieur.

ShowUP 5
© Gimber

Drop kennen we allemaal. Chocola idem dito. Maar ooit gedacht dat deze combinatie lekker is? Lakrids verkoopt het in verschillende smaken. Wij hebben een proeverij niet aan ons voorbij laten gaan ;).

KUT.illustraties

Dat schelden niet mag weten we hoor. Maar deze ontwerpster doelde dan ook niet op het scheldwoord. Dus 3 keer raden wat ze er wel mee bedoelt?

Exact! Heel veel illustraties van vulva’s, poezen, kutten.. ach geef het een naam.

Zelf was ik met twee mannen en mijn dochtertje op de beurs. Niet echt de combinatie om lang stil te staan bij deze stand. Maar opvielen dat deed ze wel, met haar geheel in roze gekleurde, stand.

ShowUP 6
ShowUP 16

Omdat deze ontwerpster me toch is bijgebleven heb ik even voor je opgezocht wat haar verhaal is achter dit ‘thema’. Ze wil het taboe rondom het geslachtsorgaan doorbreken door deze kleurrijke illustraties. Daarnaast vindt ze dat in Nederland het scheldwoord ‘kut’ er wel vaak uit wordt gegooid. Zonde vindt Fien,”want waarom van een mooi iets zoiets negatiefs maken”?

Bewustzijn van de wereld

Dat duurzaamheid al langere tijd een grote rol speelt in de wereld is bekend. Ook de interieur en modewereld speelt hier steeds vaker op in. Zo wordt ‘slow fashion’ steeds meer een begrip en staat ook de interieurbranche steeds meer stil bij welke grondstoffen zij gebruiken, waar deze vandaan komen en wat voor effect deze op de wereld hebben. Een positief iets vinden wij!

Naast duurzaamheid wordt ook de maatschappij niet vergeten. Steeds meer ontwerpers en merken werken samen met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Zij mogen steeds vaker meewerken aan de creatie van al deze mooie producten. Zo is niet alleen het product mooi, maar zit er ook nog een mooi verhaal & persoon achter. 

Wij hebben dus genoeg inspiratie opgedaan bij ShowUp om met ons blog en de winkel iets heel tofs neer te kunnen zetten. Er is nog zoveel meer, maar het zou zonde zijn om alles in één keer te verklappen. 

De merken die al bekend zijn kun je hier terug vinden!

0 Shares:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze vind je misschien ook leuk