Hadden we niet al stiekem veel meer buiten willen dineren en borrelen? Ik denk het wel hè?! Laten we vooral niet denken in problemen, maar in oplossingen. Dus nu we nog niet optimaal gebruik kunnen maken van het “buiten” eten maken we het binnen nog even sfeervol. Maar hoe pakken we dit aan?

De eetkamer

De eetkamer, dit kan een aparte ruimte zijn, in combi met de woonkamer of in de keuken. Deze ruimte willen we wel gezellig hebben! Ook al is het voor met z’n tweeën of juist met al je vrienden of familie.

Het belangrijkste in de eetkamer is de tafel. Je bekijkt als eerst wat voor een tafel het meest geschikt is voor de ruimte die je hebt. Denk altijd aan de stoelen die nog aan de tafel komen te staan, zo zorg je ervoor dat deze normaal aan de tafel kunnen worden gezet. Bij een lange open ruimte is een lange eettafel vaak erg mooi. Zet hierbij aan de muur zijde een bank en maak het rondom af met diverse stoelen. Heb je veel ruimte over? Denk dan eens aan een ovale of ronde tafel. Aan beide tafels kunnen er veel stoelen worden geplaatst wat veel zitplekken biedt. Ideaal voor gezellige etentjes! Ook is het bij de ronde en ovale tafels zo dat je elkaar altijd aan kunt kijken, zorgt voor extra gezelligheid.

Mix en match

Voorheen en vast alsnog, wordt er gedacht dat alle stoelen hetzelfde moeten zijn. Dit is allang achterhaald, hoe leuk is het om juist te mixen? Vooral als je keuzestress hebt biedt deze trend dé uitkomst! Je kunt gaan voor 1 dezelfde kleur van de stoelen, hetzelfde materiaal of net een leuke twist bedenken.

Sfeer met servies

Ook het servies is een kritische blik waard. Is deze nog wel van nu? Of kun je het eventueel mixen met oud en nieuw? Met het juiste servies maak je ook al een groot deel uit van de juiste sfeer in de eetkamer.

Kijk je mee in de de eetkamer met de leukste Shop Tips? 

Alle items uit het moodboard

0 Shares:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze vind je misschien ook leuk
shop tips van week 14
Lees meer

Shop tips week 14

Deze week heb ik Shop tips uitgezocht voor een tienerkamer. Wanneer de kids wat ouder worden willen ze opeens geen “kinderachtige” kamer meer, het moet allemaal wat volwassener worden.
Lees meer
shop tips week 15
Lees meer

Shop tips week 15

Weet jij het nog? Vroeger bleef je gezellig bij je vriendinnetje slapen en lag je meestal op een matrasje op de grond. Beregezellig was dat altijd!
Lees meer