Bij het woord ‘olive’ komt er vast gelijk een bepaalde kleur in je gedachten. Olive kan natuurlijk niet anders dan een groene kleur zijn. En laat dat nou de kleur van Histor zijn voor het jaar 2022.

‘Olive Sprig’ betekent ook wel olijftak. Deze tak staat voor vrede, harmonie en hoop. Iets waar we in deze gekke tijd toch allemaal naar verlangen. De kleur en de boodschap ervan versterken elkaar. Met deze grijsgroene kleur haal je de natuur naar binnen. Hoe heerlijk is dat? Na al die maanden dat we, op en af, veel in huis hebben gezeten tijdens de lockdowns. 

Olive Sprig: dé kleur van Histor voor 2022 2
© Histor

Natuurlijke basis 

In de komende interieurtrends zien we veel kleur naar voren komen. Daar is Olive Sprig ook zeker goed mee te combineren. Maar ben jij juist van een rustig pallet en wil je het zo natuurlijk en rustig mogelijk houden? Combineer deze kleur met houttinten, andere natuurlijke materialen, messing en meubels met ronde vormen. Wedden dat je dan de perfecte match hebt?!

Wil je het niet te spannend maken maar wel wat meer kleur toevoegen? Deze kleur is bijvoorbeeld ook heel goed te combineren met een (groene)velvet bank en lekker veel planten. Met groene planten creëer je ook veel kleur in de kamer, maar houd je het wel lekker natuurlijk!

Kleur, kleur, kleur

Volgens Histor zijn we inmiddels wel toe aan optimisme na alle lockdowns. Ook de interieurtrends spelen hier op in. De keus voor een strak en neutraal kleurpallet staat op een lager pitje. Men kiest nu liever voor kleur! Dit kun je doen door bijvoorbeeld in de woonkamer een individuele ruimte te creëren door juist dié muur of hoek te verven waar zich de thuiswerkplek bevindt. Super simpel en budgetproof maar zo ‘spice’ je die plek wel lekker op. Want zeg nou zelf.. na 1.5 jaar thuiswerken kun je de oude kleur toch inmiddels niet meer zien? Een nieuwe kleur geeft gelijk een nieuwe mindset en dus ook frisse moed!

Olive Sprig: dé kleur van Histor voor 2022 3
© GROSS AND DALEY

Inspiratiepaletten

Histor geeft je gelijk wat inspiratie mee voor de kleur Olive Sprig. Zij hebben drie paletten gemaakt zodat jij je persoonlijke kijk op kleur nog meer vorm kunt geven.

Introspective

Met dit pallet zorg je voor kalmte en rust in de kamer. Het pallet bestaat uit zachte pasteltinten en neutrale kleuren. Om de rust te behouden maar ook wat optimisme uit te stralen kun je deze kleuren perfect combineren met fellere tinten. Gebruik ze subtiel door ze als accentkleur te gebruiken.

Ook zijn deze kleuren goed te combineren met houten details en ronde vormen. Zo zorg je voor warmte en knusheid, maar blijft het geheel modern. 

Olive Sprig: dé kleur van Histor voor 2022 4
© Histor

Inspired

Met dit pallet gaan we veel kleur toevoegen. We gaan voor humor, lef, instant happiness (en daar komt ‘ie weer), optimisme.

Ga voor gedurfde kleurencombinaties, opvallen mag best! Trouwens over opvallen gesproken, dit pallet is pérfect te combineren met fel gekleurde stoffen en toffe kunstwerken. Zo creëer je echt een eigen en uniek interieur. 

Olive Sprig: dé kleur van Histor voor 2022 5
© Histor

Invaluable

Ook dit pallet is gedurfd. Dit komt door de combinatie van natuurlijke en historische invloeden. De kleuren zijn aards en warm. Ook donkere kleuren vind je in dit pallet terug. Met deze tinten kun je goed diepte en warmte creëren in een ruimte. 

Vroeger maakten ze prachtige items waar tegenwoordig nog veel inspiratie uit wordt gehaald. Ook jij kunt het verleden en heden combineren door het gebruik van vintage meubelen of accessoires met dit prachtige kleurpallet. Zo blijft jouw interieur uniek en kun je ook nog eens mooie verhalen vertellen over alle parels in jouw huis. 

Olive Sprig: dé kleur van Histor voor 2022 6
© Histor

Ben je er klaar voor om de kwast te pakken? Of heb je nog meer kleurinspiratie nodig? Check dan vooral even deze blog!

2 Shares:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze vind je misschien ook leuk
opruimen, kinderkamer,
Lees meer

Speelgoed opruimen: hier zijn 5 tips!

Heerlijk dollen in bed, zingen en vooral knuffelen véél knuffelen! Toch kijk ik ook, aan het eind van de dag, weer uit naar het moment dat ze naar bed gaat. Begrijp me niet verkeerd hoor, haar houd ik het liefst dag en nacht om me heen….. maar dat speelgoed!
Lees meer