We zijn trots om onze nieuwe rubriek ‘in de spotlight’ af te mogen trappen met het merk SeenDesign! Miranda heeft de ontwerpers gesproken en neemt jullie mee in het verhaal achter dit merk.

In de Spotlight 'Seen Design' 1
Foto: Seen Design

Laten we beginnen met wie jullie zijn?

Wij zijn Elmer en Roy Seen. We zijn getrouwd en woonachtig in Amsterdam waar we beiden ook werken. 

Elmer is 40 jaar, is van Zeeuwse komaf en heeft een opleiding gevolgd tot industrieel productontwerper. Hij heeft zich in de loop der jaren ontwikkelt tot senior ontwerper bij een snel groeiend bedrijf. Naast het ontwerpen van producten, is hij ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling, aansturing en ontwerpen van een soepel lopende productie.

Roy is 37 jaar en is opgegroeid in Hilversum. Pas op latere leeftijd drong het verlangen door om creativiteit toe te passen op werkvlak en daarom ging zo’n 7 jaar geleden het roer om. Inmiddels is Roy alweer een aantal jaar afgestudeerd van Academie Artemis en mag zich sindsdien stylist noemen, gespecialiseerd in interieur. Hij is sinds een aantal jaar werkzaam als visual merchandiser waarbij een combinatie van interieur en fashion dagelijks op het programma staat.

Al met al zou je ons een creatief stel kunnen noemen. Elmer is duidelijk de technische en handige van de twee, daar waar Roy regelmatig met nieuwe ideeën op de proppen komt en Elmer weer opnieuw aan de slag kan.

Een kleine 3 jaar geleden kochten we een voormalig winkelpandje in Amsterdam met als doel hier te gaan wonen. Hier moest enorm veel aan gebeuren gezien het nooit bewoond was geweest. Een geweldige uitdaging en een mooi project waar we allebei helemaal ons ei in kwijt konden. Gezien we besloten ook nog eens alles zelf te doen is de verbouwing nog niet al te lang geleden afgerond. Hier en daar mogen nog wat puntjes op de i worden gezet, maar wat zijn we blij met het resultaat!

In de Spotlight 'Seen Design' 2
Foto: Seen Design

Wat voor een type bedrijf zijn jullie? Wat verkopen jullie?

Ons bedrijf heet ‘SeenDesign’. Onder deze naam verkopen wij interieur items van beton. Denk hierbij aan lampen en klokken. Alles wordt bij ons thuis met de hand gemaakt!

Heel tof! Wanneer en nog belangrijker waarom zijn jullie hier eigenlijk mee gestart?

Een jaar of 6 geleden waren wij op zoek naar een lampje voor boven onze eettafel. Niet te groot, niet te duur, geen eenheidsworst, maar wel met een toffe uitstraling.

Genoeg lampen op de markt zou je denken, maar toch kwamen we er niet helemaal uit. Op een zekere dag was Elmer de zoektocht zat en zei: Dan maak ik het toch zelf!?

Hij dook achter zijn computer, begon met schetsen en niet al te lange tijd later keken wij tevreden naar het zelfgemaakte lampje boven onze eettafel. We waren zo tevreden dat het idee om dit ook te kunnen gaan verkopen eigenlijk alleen maar een logisch gevolg was. SeenDesign was geboren!

In de Spotlight 'Seen Design' 3
Foto: Seen Design

Gezien de verbouwing en verhuizing veel tijd en energie van ons vroegen, hebben we in die periode de werkzaamheden omtrent SeenDesign stilgelegd. Inmiddels hebben we de draad weer opgepakt en zijn we dit avontuur in december 2020 opnieuw aangegaan. We hebben toen ook direct onze nieuwe producten in de vorm van kandelaars en waxinelichthouders geïntroduceerd.

Aan wie verkopen jullie je producten? Wie is jullie doelgroep?

Onze doelgroep is vrij breed. Zeker als we kijken naar de veelzijdigheid waaraan onze producten voldoen. Dit zien we dan ook terug in onze bestellingen. Van een breed scala aan mensen die een klok of kandelaar besteld voor in huis, tot een hip restaurant in New York die onze lampen heeft hangen. 

Wow fantastisch lijkt me dat een item van jullie zelfs in New York hangt! Wat willen jullie bereiken met jullie bedrijf`?

Eigenlijk is SeenDesign voor ons vooral een heel tof project ‘on the side’. We zijn graag creatief bezig en houden ervan om mooie dingen te maken. Uiteindelijk vinden we het vooral ontzettend tof als mensen ons vereren met een bestelling. Dit zien we iedere keer weer als een compliment. 

We runnen SeenDesign naast onze reguliere banen en verwachten ook heel eerlijk dat dit zo zal blijven.

En wat zijn de toekomstdromen voor SeenDesign?

Een mooie exposure voor SeenDesign waarbij we natuurlijk veel mensen blij mogen maken met onze producten. 

Ook zouden we uiteindelijk nog meer diepgang willen aanbrengen in onze collectie, hoewel we dan misschien wel een grotere schuur nodig zullen hebben.

Over een schuur gesproken. Welk item die jullie daar maken is favoriet? En waarom?

(Elmer) Voor mij is dat de klok ‘Levina’. Deze pendule is vernoemd naar mijn oma, die vroeger zo’n toffe klok op de schouw had staan. Daar komt de inspiratie voor dit product dan ook vandaan, al heb ik hem wel in een wat moderner jasje gestoken.

In de Spotlight 'Seen Design' 4
Foto: Seen Design

En voor jou Roy?

Lastig hoor, maar als ik echt zou moeten kiezen dan ga ik voor onze nieuwe kandelaars en displayschalen. Wat ik hier zo tof aan vind is dat je met deze items kunt stapelen, variëren, mixen en matchen. Naast je kaarsen is er ruimte om bijvoorbeeld een mooi beeldje of wat droogbloemen toe te voegen. Zo heb je de ruimte om deze items steeds opnieuw af te stylen.

In de Spotlight 'Seen Design' 5
Foto: Seen Design

Bedankt voor dit leuke interview. Wij kunnen niet wachten om ook met jullie toffe items te gaan stylen! Maar, niet geheel onbelangrijk, waar kunnen we jullie vinden en natuurlijk alles kopen?

Interesse in onze producten?

Je kunt onze items kopen via onze eigen webshop www.seendesign.nl! Ook zijn onze producten te bestellen via Etsy https://www.etsy.com/nl/shop/SeenDesignNL en Abel&Tosh https://www.abeltosh.com/seen-design/

We zouden het natuurlijk ook erg leuk vinden als jullie ons gaan volgen op Social media!

Facebook
https://www.facebook.com/SeenDesign.nl
Instagram
https://www.instagram.com/seendesign.nl

5 Shares:
1 reactie
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze vind je misschien ook leuk