Of er nou wel of geen Covid-19 is, elk jaar ontstaan er nieuwe trends binnen het interieur. En laten deze interieurbeurzen nou dé plekken zijn waar je een glimp van de aankomende trends alvast op kunt pikken.

VT Wonen & Design. De 'moeder' van de interieurberuzen in Nederland.
© VT Wonen

Helaas gaat ook dit jaar niet elke beurs door. Logisch, maar jammer is het natuurlijk wel! Wij gaan je toch alvast een paar tips geven van beurzen die wel doorgaan of waarin nog geen definitieve cancelling voor is aangekondigd. Heb je een beurs gespot die je leuk lijkt om te bezoeken? Houdt dan goed hun website en/of social media in de gaten voor de laatste updates.

VT wonen&design beurs

Laten we maar gelijk beginnen met het slechte nieuws. De VT wonen beurs gaat niet door dit jaar! Normaal valt deze in oktober, de woonmaand wel te verstaan. We zullen het dus een jaartje over moeten slaan, maar de VT wonen kennende gaan ze jullie vast via andere kanalen op de hoogte brengen van de tofste trends binnen interieur land.

Beurs Eigen Huis

Het ziet ernaar uit dat deze beurs van oktober 2021 naar 25, 26 & 27 maart in 2022 is verplaatst. Maar goed elk nadeel heeft zijn voordeel, des te meer kans dat deze wel doorgaat?

De nieuwste woontrends: deze 5 Nederlandse interieurbeurzen geven je een inkijkje 2
© Beurs Eigen huis

Deze beurs is perfect voor als je je droomhuis wilt bouwen, een grote verbouwing op de planning hebt staan of voor wanneer je gaat verhuizen. Wil je niet cosmetisch aan de slag in huis maar juist wat doen aan de duurzaamheid? Dan vind je hier vele experts die jou de beste tips & tricks kunnen geven voor het verduurzamen van jouw woning.

Of je nou opzoek bent naar de beste architect om je te begeleiden tijdens het hele proces en die de mooiste plannen voor je kan maken. Of ‘alleen’ de badkamer of keuken aan wilt pakken. Dan ben je hier op de juiste plek!

Kijk, vergelijk en vergeet vooral niet je gevoel. Dat vind ik zo tof aan dit soort interieurbeurzen. Je hoeft Google niet te gebruiken en naar tig verschillende bedrijven te gaan voor een gesprek. Je vindt ze nu gewoon onder één dak. Kijk bij welke bedrijven jij het beste gevoel hebt en vraag daar gewoon een verdiepend gesprek aan. Scheelt je veel tijd en gecross door het land.

Info over de beurs:

25 t/m 27 maart 2022 | Jaarbeurs Utrecht
www.realiseerjedroomhuis.nl

Dutch Design Week

De naam verklapt het al.. hier moet je zijn op het gebied van design! Het toffe van deze beurs is dat ‘ie gewoon negen dagen duurt. Dan moet je toch ergens een gaatje vinden om ernaar toe te kunnen?

Zelf ben ik al een aantal keren naar deze beurs geweest en telkens wordt je weer verrast. De beurs bevindt zich niet op één plek zoals vele andere beurzen dat wel doen. Deze beurs is verspreid over de hele stad. Neem dus vooral je OV mee of huur gewoon lekker een fiets. Niet alleen de beurs is de moeite waard om te bezoeken, ook de stad moet je gezien hebben. Een fiets is dus niet verkeerd om de mooiste en verrassendste plekken op te zoeken.

De nieuwste woontrends: deze 5 Nederlandse interieurbeurzen geven je een inkijkje 3
© Dutch Design Week
De nieuwste woontrends: deze 5 Nederlandse interieurbeurzen geven je een inkijkje 4
© DDW (Dutch Design Week)

Ben je met een gemêleerd gezelschap en ligt niet ieders interesse bij interieur? No problem! Ook de nieuwste ontwikkelingen op gebied van auto’s of bijvoorbeeld de gezondheidszorg kun je hier ontdekken. En natuurlijk nog veel meer!

Info over de beurs:

16 t/m 24 oktober | virtueel en live in Eindhoven | op meer dan 100 locaties
www.ddw.nl

Design Icons

Lees jij ook altijd onze blogs over de mooiste vintage (design) items? Dan mag je deze beurs niet missen! Er is nog geen exacte datum voor deze beurs gepland vanwege de COVID-19. Maar ze brengen jou als eerste op de hoogte wanneer die wel bekend is, wanneer je je aanmeldt voor hun nieuwsbrief. Laten we hopen dat dat heel snel is.. want ik ga al watertanden van de namen die er verkocht worden.

Interieurbeurzen
© Design Icons

Wat dacht je van een echte Eames of een Mies van der Rohe? En die locatie.. die locatie! Het wordt elk jaar gehouden in de voormalige scheepsmotorenfabriek ‘De Kromhouthal’ in Amsterdam. Ook al koop je niets, alleen al voor de echte ‘vintage’ sfeer moet je deze beurs bezoeken. Spullen die ook in de kringloop kunnen liggen zul je hier niet vinden. Het zijn één voor één designstukken! Gebruik de tijd, totdat er een exacte datum bekend is, dus gewoon om die goed gevulde spaarpot mee te nemen.

De nieuwste woontrends: deze 5 Nederlandse interieurbeurzen geven je een inkijkje 5
© Design Icons

Info over de beurs:

Datum nog onbekend | De Kromhouthal in Amsterdam 
www.design-icons.nl

Show up (valt onder de professionele interieurbeurzen)

Misschien is het ietwat gemeen om ook deze beurs te benoemen omdat deze alleen voor professionals uit het vak is. Toch is dit dé beurs in Nederland waar de eerste trends te spotten zijn, de nieuwste collecties worden gepresenteerd en men deel kan nemen aan lezingen die allemaal over interieur gaan.

Laten wij nou ook naar deze beurs gaan en jij er dus toch ook een beetje bij kan zijn! Wij gaan er gewoon een blog over schrijven en nemen jou dus mee in de laatste trends die we hier hebben gespot!

0 Shares:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze vind je misschien ook leuk
opruimen, kinderkamer,
Lees meer

Speelgoed opruimen: hier zijn 5 tips!

Heerlijk dollen in bed, zingen en vooral knuffelen véél knuffelen! Toch kijk ik ook, aan het eind van de dag, weer uit naar het moment dat ze naar bed gaat. Begrijp me niet verkeerd hoor, haar houd ik het liefst dag en nacht om me heen….. maar dat speelgoed!
Lees meer