Natuurlijke kleuren van Behr

De kleuren van Behr zijn dit jaar geïnspireerd op de natuur. Een kleurpallet gebaseerd op de aarde, lucht, water en de planten. Ook invloeden vanuit de hele wereld en de seizoensveranderingen zie je in deze collectie terug. Ontdek hier de trendkleuren van 2020!

De kleuren die je in de collectie van Behr terugziet zijn zo samengesteld dat ze individueel geweldig staan maar ook super met elkaar te combineren zijn. Durf jij ook een spannend maar toch rustgevende combinatie samen te stellen?

Colorboost: dit zijn de trendkleuren van 2020! 1
Colorboost: dit zijn de trendkleuren van 2020! 9

De trendkleur van Behr voor 2020

Behr heeft de kleur ‘back to nature’ met de code S340-4 gekozen tot trendkleur van 2020. De groene kleur straalt ‘rust en balans’ uit. Deze tint is ook perfect te combineren met andere kleuren uit de 2020 serie.

Colorboost: dit zijn de trendkleuren van 2020! 2
Colorboost: dit zijn de trendkleuren van 2020! 10

De drie kleurentrends van Histor

Histor gaat ervan uit dat kleuren persoonlijk zijn en ieder persoon een kleur anders beleeft. Halleluja.. dat is precies hoe ik interieur ook zie! Want mooi een trendkleur op je muur, maar dat wil nog niet zeggen dat jij ook happy van die kleur wordt. Gelukkig is er voor ieder wat wils, want met drie uiteenlopende kleurentrends, zit er voor iedereen wel iets tussen!

Flow on the Move

Net als bij de collectie van Behr zie je hier kleuren van over de hele wereld in terug. De contrasterende kleuren doen vrolijk aan. Histor noemt dit kleurenpallet zelf ‘expressief, creatief en speels’. Het kleurenpallet heeft invloeden uit verschillende culturen. Het is een tikkie retro maar ook weer modern. Doordat het pallet zowel donkere als lichte tinten bevat zijn ze goed te combineren en versterken ze elkaar! Heb je mijn blog ‘9 stijlen binnen het interieur’ al gelezen? En sprak de eclectische stijl je toevallig aan? Dan denk ik dat je zeker uit de voeten kunt met dit kleurenpallet. Wel een beetje gedurfd, maar helemáál van 2020!

Colorboost: dit zijn de trendkleuren van 2020! 3
Colorboost: dit zijn de trendkleuren van 2020! 11

Flow at the Core

Waar Histor bij het vorige pallet sprak over ‘expressief, creatief en speels’, staat deze kleurenreeks voor het gevoel van ‘harmonie, rust en authenticiteit’.

De kleuren van ‘Flow at the Core’ zijn duurzaam en natuurlijk. Zie jij het niet zitten om elk jaar de verfkwast te moeten pakken? Dan is dit pallet echt iets voor jou! Door de kleuren te combineren creëer je wél een spannend effect, maar heb je ook een basis om jaren mee verder te kunnen. Ook hier zie je weer donkere en lichte tinten terug zodat je volop kunt combineren.

Colorboost: dit zijn de trendkleuren van 2020! 4
Colorboost: dit zijn de trendkleuren van 2020! 12

Flow in the Know

Dit pallet bestaat vooral uit donkere en warme kleuren. Deze worden gecombineerd met aarde tinten. Histor spreekt bij kleurenreeks ‘Flow in the Know’ over technologie en natuur. Dit pallet staat volgens Histor voor ‘kennis, zelfreflectie en innovatie’. Kijkend naar de kleuren krijg ik er persoonlijk een beetje een vintage en industrieel gevoel bij. En misschien zelfs wel een tikkeltje klassiek. Wat zie jij?

Colorboost: dit zijn de trendkleuren van 2020! 5
Colorboost: dit zijn de trendkleuren van 2020! 13

De trendkleur van Histor voor 2020

Is het je opgevallen dat in alle drie de kleurpaletten steeds één kleur terug komt? De kleur Chinese Porcelain. Het is een mix van kobalt- en inktblauw. Histor wil hiermee kalmte en rust creëren in jouw huis. Histor beschrijft deze kleur als ‘een rijke, frisse en tegelijkertijd traditionele tint’. Het is een tint die goed te combineren is met andere kleuren en ook toepasbaar is bij verschillende materialen. Van leer tot aan fluweel en van wit tot aan geel.

Colorboost: dit zijn de trendkleuren van 2020! 6
Colorboost: dit zijn de trendkleuren van 2020! 14

De trendkleur van Flexa voor 2020

‘Tranquil Dawn’ it is! Dit is dé kleur van Flexa voor 2020!

De kleur is geïnspireerd op de kleuren van het ochtendlicht. Door de verschillende tinten die binnen deze kleur zijn gebruikt, geeft hij bij ieder kleurpallet een ander effect. ‘Tranquil Dawn’ ligt in het midden tussen groen, blauw en grijs. Het geweldige van deze kleur is dat hij te gebruiken is binnen zowel een warm, neutraal, zacht als fel- kleurenpallet.

Colorboost: dit zijn de trendkleuren van 2020! 7
Colorboost: dit zijn de trendkleuren van 2020! 15

Tranquil Dawn combineren met andere kleuren

Gebruik je Tranquil Dawn met zachte zandtinten, dan zorg je voor een ontspannen sfeer. Kleed het geheel af met houten meubels, lekker veel zachte kussens, lichte vitrage en planten héél véél planten voor een echt ‘Scandinavian living’ gevoel.

Wil je toch iets meer kleur en een beetje lef in je interieur? Combineer het dan met een knalkleur. Denk aan knalgeel of knalroze. De kleur Tranquil Dawn zorgt dan juist voor eenheid en rust. Om een spannend contrast te maken staat het mooi om ook kleuren als zwart en wit te gebruiken. Wil je wat meer warmte toevoegen? Combineer het dan met houten elementen.

Ben je wat meer van een natuurlijke touch? Deze kleur is ook perfect te combineren met materialen als linnen en marmer.

Mocht je iets meer de ‘urban jungle’ kant op willen of ben je een groot fan van vintage? Combineer ‘m dan met groen en blauwtinten. Lekker veel planten, rotan lampen, vintage aardewerk vazen en een old-school platenspeler zullen je interieur helemaal afmaken!

Leuk al die trendkleuren.. maar wil jij het ook eerst liever op een klein vlak uitproberen? En niet gelijk een hele pot verf aan moeten schaffen? Dan zijn deze tips echt iets voor jou:

Kleurentester

Flexa heeft dé oplossing voor jou om een kleur goed uit te kunnen proberen. Je kunt bij Flexa een kleurtester kopen voor €1.99, het is eigenlijk gewoon een mini-roller. Natuurlijk niet genoeg voor een muur, maar wel voor een mooi vlak om de kleur echt goed te zien! De testers zijn te koop bij de bouwmarkt. Wil je kunnen kiezen uit alle kleuren? Bestel deze dan op www.flexa.nl

Kleurbedenktijd

Wil je liever de trendkleur van Histor? Dan kun je gebruik maken van de ‘kleurbedenktijd’. Je hebt dan 30 dagen bedenktijd om aan je kleur te wennen. Vind je de kleur toch niet oké en kies je voor een andere kleur van Histor? Dan krijg je je geld terug! Je moet wel een formulier invullen en foto’s bijvoegen. Voor de uitleg verwijs ik je graag naar hun eigen site www.histor.nl

Ps. zowel bij de actie van Flexa als die van Histor geldt dat deze niet alleen voor de trendkleuren gelden. Flexa heeft meer dan 500 kleurtesters en bij Histor geldt het op alle lak- en muurverven. Kun jij nu zorgeloos een nieuwe kleur kiezen toch?!

0 Shares:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze vind je misschien ook leuk