Wanneer je even een ommetje gaat maken in het net-niet lente weer kun je de eerste bloemetjes alweer tot leven zien komen. Vandaar dat ik voor deze kleurinspiratie ook voor het thema bloemen ga! Je kunt uit boeketten namelijk heel makkelijk kleurinspiratie halen voor jouw interieur. 

Lilac dream

Dit boeket bestaat uit lichte, neutrale kleuren. Met het paars erbij wordt het toch een leuke mix. Als je dit dan zou gaan vertalen naar interieur kun je eigenlijk alle kanten op! Je zou bijvoorbeeld de muren wit kunnen laten om vervolgens een paars schilderij toevoegen te voegen als een echte eyecatcher.

Bloemen als kleurinspiratie 1
Lilac Dream

Als je echt wat lef wil toevoegen, ga dan voor een paarse bank, zoals op de foto’s hieronder.

Wat ook mooi staat bij deze kleuren, is beige! Creëer zo’n frans vakantiehuis gevoel met lavendel en beige. 

Of draai het juist om! Een paarse muur met een rustig interieur:

Earth tones

Toevallig sluit dit moodboard goed aan bij de Kleur van het Jaar van Flexa! De kleur van het jaar draait om neutrale tonen die andere tonen juist weer laten stralen. Hierbij staat de kleur oker in de spotlight! 

Cool red

Dit moodboard is geïnspireerd op rode bloemen en dan vooral rozen en klaprozen. De rode tint is tof te combineren met donkerblauw en grijs. Veel mensen denken dat deze klassieke kleuren ook wat ‘oubollig’ zullen staan, maar dat hoeft helemaal niet! Je kunt het rood en blauw ook een moderne draai geven!

Bloemen als kleurinspiratie 8
Cool red

Classic white

Dit moodboard is geïnspireerd op witte droogbloemen, de tonen zijn subtiel en mooi te combineren met bruin. Met deze kleuren kun je een echt boho-chic interieur creëren. De kleuren brengen rust en daarmee ook een opgeruimde uitstraling. Die uitstraling moet je overigens wel zelf bijhouden! 😉

Bloemen als kleurinspiratie 11
Classic white

624 Shares:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze vind je misschien ook leuk